PLZ-SPA 4:2 - Velký návrat Jaroslava Kracíka

P l z e ň - V Plzni roste opravdu velký hokejista. Jaroslav Kracík se vrátil do hry po pauze, která trvala celých 21 utkání, přesto hned předvedl parádní podívanou. Jednu branku sám po dravé akci dal a další dvě připravil Davidu Ludvíkovi. Sparta toho moc nepředvedla a pro Lasselsberger byla snadným soustem. Plzeňští hráči tak odčinili minulý debakl a získali si fanoušky zpět na svou stranu.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

4:2
2:0, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 2. Kracík (Ludvík), 6. Šindel (Důras), 25. Ludvík (Kracík), 48. Ludvík (Kracík) - 30. Vykoukal (Sivek), 48. Hanzlík (Vykoukal).
Rozhodčí: Jebavý - Čížek, Padevět. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5411. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Málek (8.-10. Jež) - Cartelli, Derner, Benák, Mazanec, Dobrovolný, Trnka, Nedoma, Pulpán - Zelenka, Divíšek, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Padělek, Kracík, Ludvík - Fabuš, Kubalík, Šaffer.

HC Sparta Praha

Salfický - Ptáček, Tabaček, Vykoukal, Hanzlík, Černošek, Benýšek, Stehlík, Protivný - Netík, Sivek, Hlaváč - Ton, Štrba, Kratěna - Podlešák, Langhammer, Hromas - Dragoun.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Petr Jež 2 2 0 2 100,00 0
Roman Málek 58 42 2 40 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 1 0
Václav Benák 0 0 0 1 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 2
Lukáš Derner 0 0 0 0 4
Tomáš Divíšek 0 0 0 0 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 2 0
Michal Důras 0 1 1 1 2
Peter Fabuš 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 1 2 3 2 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 -1 0
David Ludvík 2 1 3 2 2
Radek Matějovský 0 0 0 0 4
David Mazanec 0 0 0 1 0
Milan Nedoma 0 0 0 -1 0
Aleš Padělek 0 0 0 2 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Adam Šaffer 0 0 0 -1 0
Jakub Šindel 1 0 1 1 0
Pavel Trnka 0 0 0 2 4
Jiří Zelenka 0 0 0 0 0

komentář

Galavečer Jardy Kracíka. Asi takto by se dal charakteristikovat zápas 22. kola O2 extraligy mezi Lasselsbergrem a Spartou. Ale nebudeme předbíhat. Utkání začalo za hromadného skandování "Dušan, Dušan" a po chvilce i "Roman, Roman". Domácí fanoušci tak dokázali, že nezapomínají na hráče, kteří v minulosti bojovali právě za Plzeň. Hráči už na Salfického tak vlídní nebyli. Již ve druhé minutě zaskočil hostující obranu Kracík, který si vyjel od levého mantinelu a v nepřehledné situaci před brankou propasíroval kotouč pod brankářem - 1:0! O pár minut později zkoušel své štěstí hostující Hlaváč, ale domácího gólmana vážněji neohrozil. Prakticky z protiútoku, v šesté minutě, předvedl Důras nádhernou akci. Prokličkoval se od Málka až před Salfického, prudce vystřelil a odražený touš napálil pod břevno Šindel - 2:0! Takový direkt Sparta nečekala. Navíc po chvíli z mezikruží tvrdě pálil Fabuš a jen Salfický udržel hostující tým ve hře. Těsně před polovinou první třetiny všem Plzeňákům zatrnulo. Byl vyloučen domácí Derner a navíc se s krvavým obličejem vydal na plzeňskou střídačku Roman Málek. Do branky se postavil Petr Jež. Hráči Lasselsbergru bránili přesilovku Sparty, jako by jim šlo o život, a na domácího gólmana šla pouhá jedna střela. Brankářská jednička Plzně se brzy vrátila na led a hned v jedenácté minutě kontrolovala Kratěnovu střelu z mezikruží, která letěla těsně nad. Po chvilce se ještě Málek blýskl parádním zákrokem proti dorážce Štrby. Před koncem první části se domácím naskytla přesilovka pět na tři, která mohla trvat téměř celé dvě minuty. Mohla. Po pár sekundách byl totiž vyloučen Důras. Plzeň toho v přesilovce mnoho nepředvedla, ale i přesto odcházela do kabin spokojenější.

Druhá třetina začala vyloučením Trnky, ale hostující tým se k vážnější šanci nepropracoval. To domácí, při vyloučení Dragouna, úřadovali. Lépe řečeno Kracík úřadoval. Po pár sekundách přesilovky zaujal své oblíbené místo za brankou, s přihrávkou se neukvapil a doslova naservíroval puk volnému Ludvíkovi a ten z mezikruží vymetl pavučinky v Salfického svatyni - 3:0! Další vyloučení hostů už Plzeň nevyužila a přišel trest. V desáté minutě přihrávku před Málka dobře tečoval Vykoukal. Ten, ač tísněn, trefil přesně do šibenice - 3:1! Emoce na ledě začaly úřadovat po polovině utkání, kdy se před Málkem poprali čtyři hráči. Derner a Matějovský na jedné a Langhammer s Podlešákem na druhé straně. Před druhou sirénou už diváky zaujaly pouze dvě nádherné akce Kracíka a špatné rozehrání Salfického, který sám nabídl čtvrtý gól hráčům Lasselsbergru. Skóre se již ve druhé třetině dále neměnilo.

Třetí dějství začalo snahou Sparty o zdramatizování utkání, avšak vážnější akce k vidění nebyla. Těžké chvilky ovšem zažívala plzeňská střídačka. Nejprve v páté minutě zůstal na ledě ležet Šaffer po jednom ze soubojů a odešel do kabin, zanedlouho ho následoval Fabuš, kterého trefil do obličeje odražený kotouč. To však nebylo vše. Při vyloučení Cartelliho se parádní trefou od modré prosadil Hanzlík a dal Spartě naději - 3:2! Naději, která trvala pár sekund. Kotouč převzal na polovině kluziště Kracík, navázal na sebe tři hráče hostů a poslal milimetrovou přihrávku na hůl Ludvíka. Ten si vyjel před branku, vystřelil a kotouč prošel Salfickému mezi betony - 4:2! Pražané zbraně nesložili a při vyloučení Matějovského se třikrát sám před Málkem zjevil Hanzlík, ale domácí brankář drama nepřipustil. Pár minut před koncem ještě trefil kotouč do hlavy hlavního sudího, ale nic vážnějšího mu nezpůsobil. A protože se už před oběma brankami nic nestalo, skončil zápas výhrou domácích.