PLZ - VSE 4:0 - Málek vychytal druhou nulu, Vsetín na lopatkách!

P l z e ň - V 38. extraligovém kole zavítali do západočeské metropole hráči Vsetínské hokejové. Modrobílí začali hned od počátku zápasu naplňovat roli favorita. Po polovině první části se ujali vedení zásluhou šťastné branky Tomáše Divíška a o svém vítězství rozhodli na počátku druhého dějství, kdy se trefili za záda brankáře Martina Štefla hned dvakrát v rychlém sledu za sebou. V závěrečné části přidal poslední zásah nejlepší plzeňský hráč zápasu Radek Matějovský. Druhé čisté konto sezóny si připsal Roman Málek.

HC Škoda Plzeň - VHK ROBE Vsetín

4:0
1:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 12. Divíšek (Vampola), 22. Matějovský (Vampola), 24. Adamský (Šindel), 48. Matějovský (Čakajík). Rozhodčí: Bolina - Pešek, Šatava. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. Diváci: 4 474. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 4:0.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli ("A"), Čakajík, Benák, Derner, Dobrovolný, V. Čech, Martinec ("J"), Pulpán - Vampola, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík ("A"), Matějovský ("C") - Důras, Šindel, Adamský - Zelenka, Kubalík ("J"), Šaffer

VHK ROBE Vsetín

Štefl - Kučný, Horák, Šmach, Bobček, Galvinš, Mocek, Ostrčil ("J"), Andersons - Dubec ("A"), Sakrajda, Rob ("C") - R. Hubáček, Stantien ("A"), Näätänen - Duba, Grill, Davídek - Sabol, Hrňa ("J"), Knebl ("J")

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 31 0 31 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 1 0
Václav Benák 0 0 0 0 2
Mario Cartelli 0 0 0 2 0
Martin Čakajík 0 1 1 2 2
Vratislav Čech 0 0 0 1 0
Lukáš Derner 0 0 0 0 4
Tomáš Divíšek 1 0 1 2 4
Jiří Dobrovolný 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 0 0 1 0
Peter Fabuš 0 0 0 0 4
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 0 0 1 0
Radek Matějovský 2 0 2 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Adam Šaffer 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 0 1 1 1 0
Petr Vampola 0 2 2 2 0
Jiří Zelenka 0 0 0 0 0

komentář

Plzeňští diváci viděli v prvním zápase v novém roce souboj týmů, kteří se pohybují na chvostu tabulky. Vsetín, jenž prohrál třináctkrát v řadě, naposledy vyhrál právě s Plzní a dala se tak čekat odveta domácích, kteří prahnou po play-off. A hned po necelé minutě hry měl obrovskou šanci domácí Vampola, který se zjevil sám před Šteflem, ale zblízka hostujícího gólmana nepřekonal, neujala se ani dorážka. První přesilovka patřila domácím, ale Lasselsberger si vážnější šanci nevypracoval. Naopak po jejím skončení si Vsetínští vytvořili několik nebezpečných příležitostí a jen vynikající Málek zachránil Plzeň před pohromou. Ve dvanácté minutě vrátil Divíšek odraženou střelu zpět na hostující branku a ta, jako padající list, zapadla za Šteflova záda - 1:0! Zanedlouho poté se Vsetínu naskytla půlminutová převaha dvou hráčů v poli, největší šanci si však vypracovali domácí. Divíšek s Ludvíkem spolu postupovali na jediného beka, ovšem pokažená finální přihrávka vše pokazila. V závěru úvodní části se také Lasselsbergeru naskytla přesilovka 5 na 3, ovšem Štefl se v brance hostí činil, a tak Plzeň vstoupí do druhé části s pokračující výhodou.

Když už se zdálo, že Vsetín přežije pokračující přesilovku Plzně z první třetiny, dorazil Vampolovu střelu za bezmocného Štefla Radek Matějovský – 2:0! Po dalších třech minutách bylo v Plzni ještě veseleji, když Šindelovu milimetrovou přihrávku přes celé útočné pásmo poslal za záda vsetínského gólmana Adamský – 3:0! Před polovinou utkání se nepříjemně zranil domácí Derner v souboji u hrazení a odkulhal za pomoci ostatních do kabiny. Po zbytek třetiny se hrál nepříliš pohledný hokej s minimem šancí, kde více ze hry měl určitě Lasselsbeger.

V úvodu poslední části obral Fabuš v obraném pásmu soupeře beka o puk a řítil se sám na Štefla, ale přestřelil. Podobně si vedl i Matějovský chvíli poté, když se sám prodral mezi beky až před vsetínského brankáře. Obrovskou šanci neproměnil ani Adamský, který sám v nájezdu nedokázal přehodit beton ležícího gólmana. První polovina poslední třetiny se nesla ve spalování šancí Plzně. Na to už se nemohl dívat kapitán domácích Radek Matějovský, který krásnou tečí zvýšil vedení Lasselsbergeru - 4:0! Zápas svižně plynul, domácí si hlídali výsledek a Vsetínští se snažili alespoň o čestný úspěch. Vážnější šanci si však nevypracovali, naopak Štefl v brance hostů nevěděl kam dřív skočit. Plzeňský divák si tak po zápase s Třincem opět přišel na své. Viděl plno gólů a jasnou výhru svých miláčků.