PLZ - LIB 8:4 - Důstojné rozloučení s nepovednou sezónou, nekompletní lídr si odvezl 8 kousků!

P l z e ň - Bez nervů a starostí se odehrálo závěrečné 52. kolo O2 extraligy na plzeňském zimní stadionu. K třináctému místu přikovaní Západočeši se utkali s jistým vítězem základní části, libereckými Bílými Tygry. Kdo přišel, nelitoval. Na samý konec nepovedeného ročníku připravili modrobílí svým věrným gólové hody. Jakub Šindel a David Ludvík dokonce mohli zaútočit na hattrick, čtyři kanadské body si připsal kapitán Tomáš Divíšek a svůj první extraligový zásah zaznamenal talentovaný Tomáš Kubalík. Podrobnosti připravujeme.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

8:4
3:2, 3:1, 2:1

Branky a nahrávky: 5. Šindel (Kracík), 13. Divíšek (Ludvík), 18. Ludvík (Divíšek), 36. Šindel (Adamský), 37. Kubalík (Vampola), 37. Fabuš (Divíšek), 51. Ludvík (Divíšek), 54. Čakajík (Ludvík) - 11. Hrach (Moravec), 20. Vaic (Novák), 26. Pabiška (Klimenta), 53. Víšek (Pabiška). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Čech, Chytil. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 4 114. Střely na branku: 36:37. Průběh utkání: 1:1, 3:1, 3:3, 6:3, 7:3, 7:4, 8:4.

HC Škoda Plzeň

Málek - Martinec ("J"), Čakajík, Benák, Mazanec, V. Čech, Dobrovolný, Pulpán - Fabuš, Divíšek ("C"), Ludvík - Šaffer, Kracík ("A"), Matějovský ("A") - Důras, Šindel, Adamský - Laš ("J"), Kubalík ("J"), Vampola

Bílí Tygři Liberec

Nedvídek ("J") - Moravec, Hrach ("J"), Krstev, Kočí, Derner, Žabka - Vaic ("A"), Šachl, Novák ("C") - Klimenta, Pabiška, Víšek - O. Hruška, Dušek, Jech - Nevyhoštěný ("J"), Pajič, Bárta ("J")

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 1 1 1 4
Václav Benák 0 0 0 2 2
Martin Čakajík 1 0 1 1 0
Vratislav Čech 0 0 0 2 0
Tomáš Divíšek 1 3 4 2 0
Jiří Dobrovolný 0 0 0 0 4
Michal Důras 0 0 0 1 0
Peter Fabuš 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Tomáš Kubalík 1 0 1 1 2
Marek Laš 0 0 0 1 2
David Ludvík 2 2 4 2 0
Lukáš Martinec 0 0 0 1 0
Radek Matějovský 0 0 0 1 0
David Mazanec 0 0 0 3 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Adam Šaffer 0 0 0 1 2
Jakub Šindel 2 0 2 2 0
Petr Vampola 0 1 1 1 2

komentář

Dnešní utkání mezi Plzní a Libercem znamenalo pro domácí hokejisty poslední utkání v sezóně. Naopak Tygři, podobně jako v minulé sezóně, již mají jisté první místo po základní části O2 extraligy. Dal se tak očekávat uvolněný zápas s mnoha krásnými hokejovými akcemi. Hosté navíc před utkáním překvapili nasazením brankářské jedničky. Mladý Nedvídek dostal přednost před Milanem Hniličkou. Všeobecně mnoho hráčů ze základní sestavy odpočívalo a liberecké barvy tak hájily především mladé pušky.

Samotný úvod utkání byl ve znamení tlaku domácích. Nejprve se v první minutě neprosadil ve velké šanci Divíšek, poté Vampola. Gólu v hostující brance se tak plzeňští diváci dočkali až v páté minutě, kdy po krásné přihrávce Kracíka zpoza branky vymetl růžek v Nedvídkově brance Jakub Šindel – 1:0! Poté dostaly oba týmy výhodu přesilové hry. Lasselsberger byl mnohem nebezpečnější, ale neprosadil se. Naopak Liberečtí si nevedli vůbec dobře, ale mladičký Petr Hrach šikovnou střelou překvapil Málka - 1:1! Hostům tak stačila jediná vážnější šance ke vstřelení branky. Domácí se však zdravě naštvali a při další početní výhodě stačilo Tomáši Divíškovi k brance pár vteřin - 2:1! V 18. minutě dostali Tygři výhodu jednoho muže v poli, ale po pár vteřinách se po rychlém výpadu dvojice Divíšek-Ludvík měnilo skóre na druhé straně, než by se zprvu čekalo. Posledně jmenovaný, po ideální přihrávce prvního centra, prostrčil kotouč mezi betony hostujícího brankáře - 3:1! Pokračující přesilovka hostí se ve chvilce ještě zdvojnásobila a po akci celé pětky se prosadil Lubomír Vaic a snížil - 3:2! Po dvaceti minutách tak poprvé v sezóně odcházeli do kabin šťastnější Plzeňští.

Prostřední třetina kopírovala tu úvodní. První minuta a obrovská šance Tomáše Divíška. Následovala početní výhoda v Plzně, ale domácí esa z rukávů nevytáhli. V šesté minutě se do samostatného úniku řítil domácí Fabuš, ale Nedvídek mu puk vypíchl. Z následné akce Liberce však udeřilo. K odraženému puku se nejrychleji dostal Lukáš Pabiška a zavěsil. Málek neměl šanci - 3:3! Plzeň tak opět promrhala dvoubrankové vedení. Po vyrovnání trochu opadlo tempo hry a diváci si mnoho hokejových krás neužily. Až pár minut před koncem se strhla mela. Nejprve hostující obraně ujel Jakub Šindel a blafákem překonal Nedvídka. Po chvilce se první extraligové branky dočkal i Tomáš Kubalík. To však ještě nebylo vše. Za dalších pár vteřin se napřáhl Peter Fabuš a na stadiónu si diváci mohli ukřičet hlasivky - 6:3!

Třetí část začala z obou stran ospale. Jestli na začátku utkání nebylo o co hrát, tak teď to platilo dvojnásob. Při přesilovce Plzně se domácí nikam nehrnuli a největší šanci si tak vypracoval Šindel ihned po vhazování. Z poklidného nicnedění vyvedli diváky až hostující Ctibor Jich a domácí Martin Adamský, kteří do hokeje vnesli svojí kulturní vložku v podobě boxerského klání. V polovině třetiny Lasselsberger potrestal zbytečný faul Krsteva po odpískání. Další z geniálních přihrávek Tomáše Divíška využita. Tentokráte prostřelil z mezikruží nešťastného Nedvídka David Ludvík – 7:3! Liberečtí se dočkali vzápětí. Odraženou střelu poslal za Málkova záda Jan Víšek – 7:4! To si ovšem nenechali domácí líbit a při přesilovce vypálil Martin Čakajík a Nedvídek lovil puk ze své sítě po osmé! Do konce zápasu zbývalo pár minut a diváci si žádali “desítku“ , ale jejich přání vyslyšeno nebylo. Zápas tak skončil jasným vítězstvím Plzně, ale pro domácí tímto skončila i celá sezóna. Co říci na závěr? Snad jen slova nového kapitána Plzně Tomáše Divíška : "Letošní sezóna stála za prd, příští bude lepší!" Tak snad..

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzeň): "Zápas se mi hodnotí dobře. Kluci k němu přistoupili perfektně, důstojně jsme se rozloučili s diváky a sezonou. Kapitánem se stal Divíšek, protože Matějovský měl celou sezonu problémy s disciplínou. Céčko pro něj bylo břímě. Teď budeme společně trénovat až do 16. března a příští úterý sehrajeme přípravné utkání právě v Liberci."

Vladimír Čermák (Liberec): "Byl to zápas, ve kterém jsme dohrávali základní část. Přesto mě mrzí, že jsme inkasovali tolik gólů. Někteří kluci nepřistoupili k utkání tak, jak jsme si řekli před jeho začátkem. Na druhou stranu mladí hráči konečně přičichli k extralize, snad je to povzbudí. Měli jsme strach z vyhroceného utkání, a tak jsme klíčovým hráčům, jako jsou Jiruš a Pletka, dali volno. Měli jsme obavy ze zranění, protože jsme minulé kolo ztratili dva hráče."