PLZ - ZNO 5:6 po prodl. - Nevídáno, neslýcháno ... a sudí Polák!

Plzeň - Před Štědrým dnem zavítali do plzeňské ČEZ arény hokejisté HC Znojemští Orli. Hokej je zajisté napínavá hra plná zvratů, ale to, co servírovali hráči obou mužstev, vydatně podporování hlavním arbitrem Romanem Polákem, se jen tak nevidí. Modrobílí měli po většinu zápasu převahu, ale branky stříleli Orli, kteří nemilosrdně trestali domácí hrubice. Plzeň dokázala třikrát dotáhnout náskok soupeře, nakonec padla v prodloužení.

HC Škoda Plzeň - Orli Znojmo

5:6p
1:0, 2:4, 2:1-0:1

Branky a nahrávky: 4. Divíšek (Matějovský), 33. Fabuš (Ludvík), 35. Kracík (Šindel), 51. Fabuš, 55. Jasečko (Důras) – 21. Kucharczyk (Dopita), 24. Selingr (Dopita), 25. M. Růžička (Švrček), 39. Demel (Dopita), 53. Kucharczyk (Jareš), 65. Jareš (Dopita). Rozhodčí: Polák - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:10, navíc Dvořák (PLZ) 10 minut + do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení:0:1 . Diváci:4 825 . Střely na branku: 21:27. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:6.

HC Škoda Plzeň

Málek (39. Jarina) - Cartelli, Čakajík, Benák ("A"), Dobrovolný, Jasečko, Derner, L. Martinec ("J") - Vlasák, Divíšek ("C"), Matějovský ("A") - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík ("J")

Orli Znojmo

Trvaj - Jareš, Všetečka, Bičánek ("C"), Mojžíš, Kotaška, Chvátal, Švrček - Kucharczyk, Dopita ("A"), Selingr - Svoboda, R. Procházka, Demel - Erat, Haman ("A"), Plášek - Beroun, A. Padělek, M. Růžička

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kamil Jarina 26 17 2 15 88,24 0
Roman Málek 39 16 4 12 75,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 -1 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 -1 0
Lukáš Derner 0 0 0 0 0
Tomáš Divíšek 1 0 1 -3 2
Jiří Dobrovolný 0 0 0 -1 0
Michal Důras 0 1 1 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 32
Peter Fabuš 2 0 2 1 0
Stanislav Jasečko 1 0 1 -1 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 1 1 2 2
Lukáš Martinec 0 0 0 1 0
Radek Matějovský 0 1 1 -2 0
Jakub Šindel 0 1 1 -1 2
Petr Vampola 0 0 0 1 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 -3 0

komentář

Vojtěch Honzík - Zápas začal přísným vyloučením Divíška. Znojmo zamklo svého soupeře před Romanem Málkem a ten jen stěží odolal střelám Mojžíše a Kucharczyka. Plzeňský hráč si ale náladu spravil hned po svém návratu na led. Nejprve obral o puk rozehrávajícího obránce, touš mu před branku naservíroval Matějovský a plzeňský kapitán překonal Trvaje střelou pod levý beton - 1:0! Domácí ožili a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve dorážel Vlasák, pak nebezpečnou dělovku vyslal Cartelli. Obě tutovky lapil výborný Trvaj. V polovině třetiny vyzval Kracík perfektní individuální akcí ke skórování osamoceného Fabuše, ten však metr před hostujícím gólmanem neuspěl. Nádherné hokejové akce předvedli Vampola s Důrasem ve hře 4 na 4 před koncem úvodní třetiny. Nejprve se sám na Trvaje řítil prvně jmenovaný, ale hostující brankář perfektně zakročil vyrážečkou. V pokračujícím útoku našel Vampola osamoceném Důrase mezi kruhy, ten však přestřelil. První dějství bylo pod jasnou nadvládou Lasselsbergeru, ten však dokázal z mnoha obrovských šancí proměnit jen jedinou...

A Plzeň to mrzelo hned v úvodu prostřední dvacetiminutovky. Kucharczyk po sedmnácti vteřinách hry dostal perfektní přihrávku od Dopity a sám před Málkem nezaváhal. Prudkou střelou ho prostřelil mezi betony - 1:1! O další tři minuty bylo ještě hůř. Domácí obrana znovu propadla a Selingr, tváří v tvář Málkovi, se nezalekl, udělal krátkou kličku a poslal puk pod břevno - 1:2! O další dvě minuty ujeli dva útočníci na jediného beka Lasselsbergeru, Růžička si potáhl kotouč a střelou, která se otřela levou tyčku, zvýšil náskok Orlů - 1:3! Následovalo vyloučení Michala Dvořáka do konce utkání, když plzeňský hráč neunesl Polákovo nepřesné rozhodování v utkání. Modrobílí však všechny události nabudili a svého soupeře téměř nepustili z obraného pásma. Ke gólu však přišli velmi šťastně. Puk, který směřoval za branku, se vyrazil zastavit Trvaj, ale touš se náhle odrazil před branku a Peter Fabuš neměl problém ho dopravit do prázdné branky - 2:3! A další branka na sebe nenechala dlouho čekat. V přesilové hře projel celé útočné pásmo Jakub Šindel, jeden protihráč za druhým mu skákali do střely, ale plzeňský šikula našel krásnou přihrávkou u tyče volného Kracíka, který jen nastavil hůl a vyrovnal - 3:3! Jenže další chyba znamenala opět úspěch hostí. Demel se štěstím prosadil pokusem, který byl spíše střelou ze zoufalství a vyhnal Málka z branky - 3:4!

Plzeň do poslední dvacetiminutovky doslova vlétla. Ale neujala se jak střela Divíška, tak dorážka Vlasáka. Lasselsberger si však svým tlakem vynutil faul a zahrál si přesilovou hru. Jenže Cartelliho střela mezi kruhy byla zablokována a další příležitost už si domácí nevypracovali.První vážnější šanci si Orli vypracovali až v polovině třetiny, kdy mezi střílel neobsazený Svoboda, ale Jarinův beton se vyznamenal. V 51. minutě objel branku Peter Fabuš, a bleskurychle zavěsil - 4:4! Poté do hry vstoupil opět Polák, když byl faulovaný Vampola, ale on překvapivě vyloučil právě plzeňského hráče a nařízenou přesilovou hru využil dělovkou Jareš – 4:5! Jenže Lasslesberger se nevzdal a pět minut před koncem se od modré prosadil Jasečko, když jeho střelu lehce tečoval jeden z obránců Znojma - 5:5! Začal se hrát hokej nahoru-dolů, ale branku již diváci neviděli a na západě Čech se tak znovu prodlužovalo.

V prodloužení se již hrálo opatrněji. Šance však byly. Nejprve Čakajík nedosáhl na perfektní pas Fabuše, poté se hlavní sudí postavil střídajícím hráčům Plzně do střídačky tak, že nemohli na led a na Jarinu se mohl v klidu řítit Selinger. Toho však nadvakrát zneškodnil domácí náhradník. Následně se ke střele z mezikruží dostal Jareš, ale neuspěl. Nemuselo ho to však mrzet. 23 vteřin před koncem prodloužení napřáhl znovu a přisoudil druhý bod svému týmu - 5:6! Znojmo se tak po Liberci a Třinci stalo teprve třetím týmem, který dokázal z plzeňského ledu odváží více než jeden bod.