TRI-PLZ 5:2 - Vedli o dva, prohráli o tři...

Plzeň - Ani při druhé návštěvě Werk Arány si Plzeňští hokejisté neodváží žádné body. Lasselsberger sice vedl v polovině utkání o dvě branky, ale domácí do druhé sirény stihli vyrovnat a rozhodli ve třetí části. Plzeň tak podruhé v sezóně neboduje ve dvou zápasech v řadě. Nyní na Západočechy čeká pár dní volna, další zápas ve Zlíně je čeká až ve středu.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

5:2
0:1, 2:1, 3:0

Branky a nahrávky: 30. Tomík (P. Barinka), 34. P. Barinka (Peterek), 47. Malec (Peterek), 54. Korhoň (Štefanka), 57. Tomík (Sekeráš) - 13. Divíšek (Benák), 27. Matějovský (Šindel). Rozhodčí: Hodek - Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 9:9, navíc Peterek, Výtisk oba 10 min. - Kracík 5 min. a do konce utkání, Vampola 10 min. . Využití: 3:1. Diváci: 3373. Průběh utkání: 0:2, 5:2.

HC Oceláři Třinec

Vojtek - Sekeráš, Malec, Seman, Výtisk, Švarný, Pácal, Andersons - Tomík, Štefanka, Moravec - Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Steber, Kolusz, Pavelek.

HC Škoda Plzeň

Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, Špiler - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Matějovský - Důras, Vampola, Adamský - Stránský, Šindel, Kubalík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 38 5 33 86,84 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -2 2
Václav Benák 0 1 1 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Lukáš Derner 0 0 0 0 2
Tomáš Divíšek 1 0 1 0 2
Jiří Dobrovolný 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Důras 0 0 0 0 0
Peter Fabuš 0 0 0 0 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 25
Tomáš Kubalík 0 0 0 1 0
David Ludvík 0 0 0 0 2
Radek Matějovský 1 0 1 0 2
Jakub Šindel 0 1 1 1 0
Petr Vampola 0 0 0 0 14
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0

komentář

Plzeň na svého soupeře vyrukovala s novými útoky. Nerozlučná dvojice Divíšek - Vlasák se rozpadla a Lasselsberger poslal na Třinec tyto útoky : Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Matějovský - Důras, Vampola, Adamský a mezi mladíky Stránského a Kubalíka se postavil Šindel.

Zápas začal opatrně a prvního vzrušení se diváci dočkali až v osmé minutě, kdy byli vyloučeni Moravec s Dernerem. Hra ve čtyřech vyhovovala spíše Plzni a Martin Vojtek v domácí brance nevěděl, kam dřív skočit. Nejprve si jen s obtížemi poradil se střelou Fabuše a naštěstí pro něj nedokázal následně puk usměrnit Ludvík. Dobře si vedl i při pokusu Dernera od modré a Důrase z mezikruží. První přesilová hra zápasu už ale skórem pohnula. Ve 13. minutě tečoval dělovku Benáka Tomáš Divíšek, který tak potrestal faul Semana - 0:1! Oceláři mohli bleskurychle odpovědět, ale Korhoň z levého kruhu trefil jen tyčku. Následnou kombinaci mezi Barinkou a Martynkem vyřešil Derner, který druhému jmenovanému nedovolil vystřelit. Domácí se pomalu dostávali do tlaku, jenže zapomněli na zadní vrátka. Na Vojtka ujížděl osamocený Adamský, ale perfektním obranným zákrokem mu na poslední chvíli vypíchl kotouč Seman. Cenu fair-play by si zasloužil hostující Jasečko, který v osmnácté minutě vyhodil puk mimo hřiště, sám se přiznal a odjel na trestnou lavici. Třinecká převaha jednoho muže v poli ale neměla dlouhého trvání, protože za devět sekund se provinil proti pravidlům explzeňský Juraj Štefanka. Účet první třetiny se tak již nezměnil.

Hned v úvodu prostředního dějství mohl vyrovnat Seman, ale Málek ho i nadvakrát vychytal. Plzeňský mág odolal i pokusu Skořepy, který se při signalizovaném vyloučení zjevil sám před brankou. Ve 27. minutě vyhodili domácí na icing a po následném buly našel Šindel před brankou Matějovského, který se z první prosadil a daroval Lasselsebrgeru uklidňující náskok - 0:2! Ale Plzeň se příliš neuklidnila. Během necelých dvou minut se nechali vyloučit Ludvík, Matějovský a Kubalík, ten však pouze odjel odsedět trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Třinec dlouho nemohl najít recept na fantastického Málka, který nejprve ukryl do lapačky střelu z pěti metrů, kterou vyslal Tomík. Následně dokázal ztlumit i pokus Barinky. Ale domácí se přeci jen dočkali. Právě tito dva hráči se podíleli na první trefě Ocelářů. Barinka našel Tomíka na pravém kruhu a ten z první snížil - 1:2! Jen co se dostali hosté do plného stavu, zahrozili. Martin Adamský z levého kruhu nastřelil tyčku. O minutu později ujížděli dva Keramici na jediného beka domácích, ale Adamský na Vojtka ani tentokrát nevyzrál. Nedáš-dostaneš. V následném protiútoku našel Peterek zpoza branky Barinku, ten si povyjel před Málka a zavěsil - 2:2! Plzeňští ještě dostali v závěru třetiny výhodu dvojnásobné přesilovky, ale Oceláři se perfektním výkonem ubránili. Vše měla rozhodnout poslední třetina.

Ta začala velmi opatrně. Až ve 46. minutě putoval za podražení Štefanka, ale překvapivě udeřilo na druhé straně. Závar před brankou vyřešil Malec a v oslabení dokonal obrat Třince - 3:2! Plzeň se však nechtěla z výletu vrátit s prázdnou. Nejprve se do rány Čakajíka položil Výtisk a následný tlak vyústil ve vyloučení Korboně. Jenže svoji snahu přehnal Kracík, který atakoval Výtiska a dostal v 52. minutě trest 5 min. + do konce utkání. Když ho na trestnou následoval Vampola s dvě minutami a osobním trestem k tomu, bylo téměř rozhodnuto. Domácí vedení ještě pojistil Korhoň, který využil ideální Štefankovu příhru - 4:2! Když v 55. minutě vyloučen Adamský a z Kracíkova trestu zbývalo ještě přes šedesát sekund, vyslal dělovku od modré Tomík a pečetil výhru svého týmu - 5:2! Plzeň tak ztratila téměř vyhraný zápas vlastními chybami. Z pěti branek padly tři v oslabení..

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec): "První třetinu jsme působili těžkopádným dojmem. Do zápasu jsme naskočili až v přesilovce pět na tři a pak jsme začali hrát hru, kterou jsme předváděli v posledních zápasech. Dostávali jsme se daleko více do šancí a pramenily z toho branky. Musím mužstvu poděkovat za obětavost. Za stavu 0:2 ukázalo, že má velkou vnitřní sílu."

František Černý (Plzeň): "Začali jsme velice dobře a dá se říct, že do půlky utkání jsme hráli dobře. Vedli jsme 2:0, ale pak jsme dostali gól ve třech, když jsme zbytečně faulovali. Obraz hry se potom změnil. Třinec se dostal do zápasu, začal tlačit a vyrovnal na 2:2. Poslední třetina byla o štěstí. Předtím než jsme inkasovali, jsme jeli sami na branku a vzápětí dostali třetí gól. Těžko hrát o dobrý výsledek, když třikrát dostaneme branku ve třech."

Fotogalerie