ZLN-PLZ 4:3 - Opět promarněný dvoubrankový náskok...

Plzeň - Svěřenci trenéra Kučery začali v novém roce tam, kdy v tom předešlém skončili. Na Moravě vedli o dvě branky, nakonec však odjíždějí domů s prázdnou. Zlín dnes otočil zápas v rozmezí 48. až 50. minuty, kdy se dvakrát prosadil Balaštík. Plzeň prohrála potřetí v řadě a to je v této sezóně poprvé. Nyní čeká Lasselsberger těžký dvojzápas s vedoucí Slávií a třetím Libercem.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

4:3
1:2, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 17. M. Pšurný, 30. Záhorovský (Leška), 48. Balaštík (Nosek), 50. Balaštík (Lučka) - 14. Důras (Derner), 16. Dvořák (Jasečko), 30. Vampola (Důras). Rozhodčí: Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:5, navíc M. Čech (Zlín) 10 min. Využití: 0:1. Diváci:3700. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

PSG Berani Zlín

Murín (21. Biegl) - Hamrlík, Galvas, Lučka, Nosek, Vosátko, Klouček, Ďurák - Zahorovský, Leška, Balaštík - Rachůnek, Čech M., Okál - Andrašovský, Mokrejš, Kubiš - Pšurný R, Balán, Pšurný M - F. Čech

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dressler, Jasečko, Derner, Dobrovolný, Martinec - Fabuš, DIvišek, Ludvík - Důras, Vampola, Matějovský - Vlasák, Šindel, Adamský - Dvořák, Kubalík, Sýkora

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 59 48 4 44 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 0 0 -3 4
Mario Cartelli 0 0 0 0 2
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Lukáš Derner 0 1 1 2 2
Tomáš Divíšek 0 0 0 -1 2
Jiří Dobrovolný 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 -2 0
Michal Důras 1 1 2 0 0
Michal Dvořák 1 0 1 0 0
Peter Fabuš 0 0 0 0 0
Stanislav Jasečko 0 1 1 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -3 0
Jakub Šindel 0 0 0 -1 0
Petr Vampola 1 0 1 0 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0

komentář

Zápas začali dobře hosté. Ale jak Fabuš, tak i po chvilce Vlasák a Matějovský na Murína nevyzráli. První přesilovka zápasu patřila domácím a ti se herně zvedli. Začali se pozvolna dostávat do zápasu a nebezpečný byl hlavně Hamrlík, který od modré prověřoval Málka s velkou chutí. Pár vteřin po vypršení trestu Cartelliho však byl ve slibné pozici faulován Záharovský a sudí Mikula nařídil trestné střílení. K tomu se postavil tradiční exekutor Hamrlík, ale Málek si na jeho fintu počíhal a podržel svůj tým. V polovině úvodní třetiny našel krásnou přihrávku Kubalík Ludvíka, ale ten jen orazítkoval břevno zlínské branky. O chvilku později byli současně vyloučeni Galvas s Divíškem, ale ve čtyřech se hrálo jen pouhých třináct vteřin, protože se nedovoleným bráněním provinil Lučka. Plzeň tak dostala výhodu přesilové hry 4 na 3. Po dalších 13 sekundách hry se po obrovském tlaku taky prosadila. Murín byl v palbě střel a ta třetí, z hole Michala Důrase, už skončila za jeho zády - 0:1! Za další tři minuty bylo na stadionu Luďka Čajky ještě pochmurněji. Jasečko nahodil od modré a ten ztečoval touš mimo dosah domácího brankáře Michal Dvořák – 0:2! Za necelou půlminutku však zaúřadovala čtvrtá zlínská formace a puk se dostal až k volnému Pšurnému, který snížil - 1:2! Účet první části se už nezměnil a dalo se očekávat, že dalších čtyřicet minut ještě bude ve znamení velkého boje o extraligové body.

Do prostředního dějství nastoupili Medvědi s brankářem Bieglem. Hned v úvodu s nechal vyloučit Derner a Málek musel předvést, že svá kouzla má stále v ruce. Nejprve vyškrábl pumelici Hamrlíka, poradil si i s následnou dorážkou Balaštíka, kterému nakonec lapil i druhý pokus do lapačky. V polovině třetiny ujel Leška se Záharovským na jediného Plzeňáka a perfektní přihrávku od svého kolegy nemohl druhý jmenovaný snad ani nedat - 2:2! Zlín se však neradoval dlouho. Za 26 vteřin našel Důras napříč útočným pásmem Vampolu a ten opět poslal Lasselsberger do vedení - 2:3! Za pár minut ujel všem Klouček, ale plzeňský mág byl opět úspěšný, navíc si poradil i s dorážkou Balána. V závěru druhé dvacetiminutovky ještě zkoušel vyprovokovat Vampolu Balaštík, plzeňský bojovník se však nedal. Plzeň ustála svojí tradičně neúspěšnou druhou třetinu a stále měla dobře nakročeno ke třem bodům.

Po pár vteřinách poslední dvacetiminutovky mohl vyrovnat Galvas, ale perfektní přihrávku Záharovského neusměrnil do poloprázdné branky. Na druhé straně to zkoušel Divíšek, který si rychle povyjel před branku, ale svižnou střelou skórem nepohnul. Následné vyloučení Noska tlak Plzně nepřineslo. Provinilec se po svém návratu dostal ke střele, kterou dorazil Balaštík a vyrovnal - 3:3! Následovalo neuvěřitelné. Za faul a následné prupovídky byl vyloučen domácí Čech na 2+10 a Plzeň dostala šanci opět rychle odpovědět na obdrženou branku. Jenže poloprázdnou branku minul Fabuš, následně padal do branky obětavě Balán a zabránil další stoprocentní šanci hostů. Jen co se dostal Zlín do pěti, otočil zápas. Balaštík tečoval střelu Lučky a poprvé zápase dostává svůj tým do vedení - 4:3! Po chvilce mohl vyrovnat Důras, ale opět netrefuje prostor ohraničený třemi tyčemi. Alespoň bod se ještě snažili vybojovat Důras s Vampovou, ale Biegl svůj tým podržel a tým RI OKNA tak po třech utkání, navíc pod novým trenérem, bodoval.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (Zlín): "Kluci hodně chtěli, ale byla na nich znát v úvodu zbytečná křeč. Měli jsme i štěstí, neboť soupeř nevyužil velmi slibné šance. Jsem velmi rád, že zápas skončil pro nás vítězně. Za bojovnost jsme si tři body zasloužili. Z premiéry na zlínské střídačce jsem byl trochu nervózní. Přál jsem si vyhrát, což se nakonec podařilo. Výhra nás může psychicky zvednout, což nutně potřebujeme."

František Černý (Plzeň): "Sehráli jsme dnes smolné utkání. V poslední třetině jsme po dvou chybách inkasovali a bohužel výsledek je takový, jaký je. Štěstí se od nás obrátilo zády. Kdybychom odskočili na začátku třetí třetiny na rozdíl dvou branek, mohli jsme vyhrát. Hodně důležitý pro další vývoj zápasu byl rovněž kontaktní gól Zlína na konci úvodní třetiny."