PLZ - UNL 5:4 po prodl. - Plzeň klopýtá a klopýtá...

Plzeň - Po třech porážkách se měli hokejisté plzeňského Lasselsbergeru naplno bodově zahojit v boji s HC Slovanem Ústečtí Lvi. Modrobílí však svým fanouškům připravili další tristní vystoupení, alespoň dva body zachránili až v prodloužení a dál se propadají tabulkou. Plzeňští v zápase dvakrát vedli o dvě branky, ale pokaždé dovolili Lvům vyrovnat. Hosté na 4:4 vyrovnali po diskutabilním souboji za brankou Martina Altrichtera.

HC Škoda Plzeň - HC Slovan Ústí nad Labem

5:4p
1:1, 2:0, 1:3-1:0

Branky a nahrávky: 4. Vampola (Vlasak), 28. Fabuš (Benák), 38. Vlasák (Fabuš), 48. Vlasák (Vampola), 64. Fabuš – 17. Špirko (Čaloun), 43. V. Novák (Špirko), 56. Čaloun (Špirko), 59. Janků (Čaloun). Rozhodčí: Husička - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 10:10. Využití: 2:3. Diváci: 5 103. Střely na branku: 40:48. Průběh utkání: 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4.

HC Škoda Plzeň

Altrichter - L. Martinec ("J"), Čakajík, Benák ("A"), Redlihs, Jasečko, Staněk - Vlasák, Divíšek ("C"), Ludvík - Fabuš, Kracík, Adamský - Důras, Vampola, Matějovský ("A") - Dvořák

HC Slovan Ústí nad Labem

Přikryl - Gýna, Hořava, Zeman, Klobouček, Zukal ("J"), Evan - Čaloun, T. Martinec ("A"), Mrázek - Janků, Pazourek ("A"), Hašek - V. Novák, Špirko, Nedorost - Šagát, M. Havel

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 48 4 0 4 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 1 0
Václav Benák 0 1 1 1 2
Martin Čakajík 0 0 0 2 6
Tomáš Divíšek 0 0 0 -1 0
Michal Důras 0 0 0 4 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Peter Fabuš 2 1 3 2 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 1 6
Jaroslav Kracík 0 0 0 1 0
David Ludvík 0 0 0 -1 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 2
Jekabs Redlihs 0 0 0 2 2
Pavel Staněk 0 0 0 1 0
Petr Vampola 1 1 2 1 0
Tomáš Vlasák 2 1 3 1 0

komentář

Vojtěch Honzík - Samotný zápas začali aktivněji hosté, když po šedesáti vteřinách hry měli na svém kontě již čtyři střelecké pokusy. Paradoxně největší šanci si však do té doby vypracovala Plzeň, ale Ludvík puk před poloprázdnou brankou promáchl. Ve třetí minutě se šikovně před Přikryla prokličkoval Dvořák, ale neuspěl. Následně předvedli pohotovou akci po buly Vampola s Vlasákem, ale brankář hostí se činil. Jeho kouzlo odčaroval “až“ ve 4.minutě Petr Vampola, který osvědčil svůj důraz před brankovištěm a nadvakrát překonal Přikryla - 1:0! Následně se šikovný centr vžil do role asistenta, ale Ludvík jeho přihrávku do prostoru mezi kruhy nevyužil. První přesilovku zápasu, kterou si zahrál Lasselsberger, málem využil Ludvík, který dnes byl u všeho. Jenže ve chvíli, kdy se chystal zasunout odražený kotouč za bezmocného Přikryla, byl podražen a Západočeši dostali výhodu dvojnásobné přesilové hry. Tu však Plzeň nevyužila, nejblíže byl Vlasák, ale jeho rána z mezikruží síťkou nezahoupala. V šestnácté minutě byla nabídnuta stejná výhoda i hostům, kdy k Radlishovi po minutě hry dosedl i Dvořák. Ústí se do útočné třetiny vrhlo po hlavě a po chvilce kombinování nalezl Čaloun před branku najetého Špirka, jenž zavěsil přesně na Altrichterovu lapačku - 1:1! Keramici si ještě v závěru třetiny zahráli v početní výhodě, ale dobře naladění Lvi už svého soupeře k ničemu nepustili.

Druhá třetina byla ve znamení urputného boje. Vyloučení střídalo vyloučení, ale ani jeden z týmů si vyloženou příležitost nevypracoval. Až se ve 27. minutě, při hře 4 na 4, náhle zjevil mezi obránci Peter Fabuš, udělal si za modrou pár kroků a prostřelil Přikryla ke vzdálenější tyči - 2:1! V polovině zápasu byl vyloučen za zdržování hry Čakajík, ale Plzeň, povzbuzená vedoucí brankou, sehrála oslabení perfektně a téměř celé v obranné pásmu hostů. V závěru třetiny ještě všechny na stadionu pobavil Klobouček, který se snažil vybojovat přesilovou hru, ale držení nafilmoval tak nešikovně, že to vypadalo, jako když šlápl na nášlapnou minu a sudí to snad ani nemohl přehlédnout. Následující dvě minuty byly hodně zajímavé. Nejprve Martin Altrichter špatně rozehrál a hned se na něj řítili dva Lvi. Jenže Čaloun spoluhráčovu přihrávku mezi tři tyče neusměrnil. V protiútoku, po dlouhém ostřelování hostující branky, napřáhl na modré Peter Fabuš a jeho střelu šikovně tečoval Tomáš Vlasák - 3:1! Pár vteřin před druhou sirénou se ještě dostal před hostujícího gólmana dostal Kracík, ale bekhendem se do prázdné branky neprosadil…

Poslední dvacetiminutovku nezačali domácí dobře. Hned v úvodu se nechal vyloučit Benák, po chvilce k němu putoval i Čakajík a Ústí opět bleskurychle trestalo. Podobně jako Vlasák se prosadil Václav Novák, který procedil puk mezi betony Altrichtera - 3:2! Poté si v početní výhodě zahráli i domácí. Nejprve neproměnil velkou příležitost Jasečko, který si sjel na pravý kruh, křižnou přihrávkou ho nalezl Divíšek, ale střela šla nad. Pak ovšem našel Petr Vampola mezi kruhy stojícího Tomáše Vlasáka, ten si udělal pár kroků do leva a střelou do protipohybu prostřelil Přikryla - 4:2! V 55. minutě, při hře 4 na 4, ujel všem Kracík, ale jeho střela mířila pouze do břevna. Nedáš–dostaneš. Hned z protiútoku ujel plzeňské obraně Čaloun, ale Altrichter jeho pokus vystihl. Jenže puk se k ústeckému ostrostřelci vrátil a ten ho do poloodkryté branky vrátil - 4:3! Plzeňskému brankáři nezbylo než zlostí mlátit hokejkou o konstrukci své branky, protože předváděl perfektní zákroky a za branku rozhodně nemohl. Klid na domácí hokejky mohl vrátit Divíšek, který najížděl sám na Přikryla z levé strany, ale trefil pouze pravou tyčku. Necelé tři minuty před koncem se nechal vyloučit Jasečko a byl to jeho třetí trest během závěrečné části. Jenže Lvi při rozehrávce zmatkovali, k puku se dostal Matějovský, byl faulován a síly na ledě se vyrovnaly. V čase 58:51 se po předchozím neodpískaném faulu dostal k puku Janků a poslal zápas do prodloužení.

Do nastaveného času si domácí přenesly část přesilové hry. Ale jen necelou půlminutku, za kterou stihl pouze od modré vystřelit Benák. Následně se sám mezi kruhy zjevil Důras, ale byl zahákován a z šance nebylo nic. Ve čtvrté minutě už se ale v Plzni slavilo. Peter Fabuš ujel hostující obraně, udělal rychlou kličku a poslal puk mezi betony Petra Přikryla - 5:4!