PLZ - TRI 7:1 - Rekordní vítězství přiblížilo Plzeň play - off!

Plzeň - V posledním domácím zápase před reprezentační pauzou zavítali na plzeňský led HC Oceláři Třinec. A modrobílí se s domácími fanoušky rozloučili jaksepatří, Slezany rozprášili sedmibrankovým přídělem! Ale vše nebylo úplně tak jednoduché. Lasselsberger si sice rychle vypracoval dvoubrankový náskok, ale většinu první třetiny přenechal aktivitu Ocelářům. Duel rozhodla prostřední část, kdy domácí nastříleli tři branky. Do šedesáté minuty se pak slušně zaplněné ochozy bavily povedeným hokejovým představením.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

7:1
2:0, 3:0, 2:1

Branky a nahrávky: 2. Čakajík (Fabuš), 4. Kracík (Matějovský), 25. Ludvík (Důras), 29. Šindel (Redlihs), 40. Vampola (Vlasák), 50. Cartelli (Kracík), 54. Šindel (Vampola) – 44. Štefanka (Tomík). Rozhodčí: Husička – Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9, navíc Čechmánek (TRI) 10 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5 874. Střely na branku: 45:32. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1.

HC Škoda Plzeň

Málek - Benák ("A"), Redlihs, Čakajík, Posmyk, Jasečko, Dresler, Cartelli - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek ("C"), Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský ("A") - Stránský ("J"), Šindel, Dvořák - Laš

HC Oceláři Třinec

Vojtek (25. Čechmánek) - Andersons, Výtisk, Seman, Malec, Kundrátek ("J"), Pácal, Balčík - Tomík, Štefanka, D. Moravec ("A") - P. Barinka, Peterek ("C"), Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa ("A") - Hrňa ("J"), Hampl ("J"), Steber - Kolusz

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 1 0
Václav Benák 0 0 0 1 2
Mario Cartelli 1 0 1 0 0
Martin Čakajík 1 0 1 0 0
Tomáš Divíšek 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 1 1 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Peter Fabuš 0 1 1 1 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 2 2
Jaroslav Kracík 1 1 2 1 2
Marek Laš 0 0 0 0 0
David Ludvík 1 0 1 0 0
Radek Matějovský 0 1 1 1 2
Marek Posmyk 0 0 0 0 0
Jekabs Redlihs 0 1 1 2 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 2 0 2 1 0
Petr Vampola 1 1 2 1 2
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0

komentář

Vojtěch Honzík - Oceláři začali v Plzni dobře. Soupeře nepouštěli do svého obranného pásma a když už se tam Lasselsberger dostal, vybojoval si přesilovou hru. Po chvilce točení toušem kolem Vojtka si na modré nastavil kanón Čakajík a na jeho ránu neměl třinecký gólman nárok - 1:0! Za dvě minuty bylo v ČEZ Areně ještě veseleji. Jaroslav Kracík ujížděl se spoluhráčem na jediného beka hostí. Nejlepší nahrávač Západočechů však tentokráte vystřelil a jeho pokus zapadal přesně nad rameno Vojtka do levého růžku - 2:0! Hned po chvilce zaúřadoval útok Fabuš-Kracík-Matějovský. Nejprve centr třetí útočné formace nebezpečně tečoval Benákovu střelu, poté se až před Vojtka natlačil Matějovský, ale šance skončila ne batonu třineckého brankáře. Celý útok skončil vybojovanou přesilovou hrou. Tuvšak Plzeň nevyužila, přestože si vypracovalo nejméně dvě dobré příležitosti. Následně se do první gólové šance Třince prodral Skořepa, ale netrefil přesně, všemu pomohl Matějovský, který soupeře zahákoval. Jenže hosté s edostali jen ke dvěma střelám od modré, ale Výtiskovu střelu ztlumil Málek do náruče a Pácal prostor ohraničený třemi tyčemi netrefil. Další šanci Ocelářů musel hasit Málek. Nejprve byl Důras hákován a přišel o puk, následně se sám před domácí svatyní zjevil Petrek, ale neuspěl. V závěru třetiny byl ještě vyloučen Benák, ale největší příležitost si paradoxně vypracovali domácí. Tomáš Vlasák ujížděl sám na Vojtka, ten si před ním lehnul, ale plzeňský penaltový mág trestuhodně přestřelil..

I prostřední dvacetiminutovka začala svižně. Nejprve zkoušel pozornost třineckého gólmana od modré Vojtek, poté pálil z mezikruží Důras. Skóre se však nepohnulo.Následně se už na plzeňském stadiónu slavilo. Ludvík udělal za modrou pár kroků a nekompromisně zavěsil do protějšího růžku - 3:0! To už bylo na Vojtka moc a přepustil své místo v brance uzdravenému Čechmánkovi. Po chvilce vybojoval pro třinec přesilovou hru Štefanka, který si faul doslova vymodlil. A opět měli velkou příležitost domácí. Divíšek sklepl hostující rozehrávku, ale tváří v tvář náhradníkovi Ocelářů neuspěl. Na druhé straně mohl snížit Peterek, ale jeho pokusu do šibenice vystavila stopku lapačka Romana Málka, za což si plzeňský mág vysloužil ovace ve stoji. Následovalo vyloučení domácího borce a hosté opět chybovali. Ihned po rozehrání se na modré napřáhl Jakub Šindel a Čechmánek nestihl v.as srazit betony - 4:0! Následovala pasáž rychlého a pohledného hokeje, branka však padla až v závěru. Nejprve nepřidal pátou branku Adamský, který sám mezi kruhy z první trefil jen Čechmánka. V poslední minutě druhé části nejprve ujíždel sám na branku Vlasák, ale podruhé v zápas neuspěl, Jenže Petr Vampola rychle uzmul puk a pod padajícím brankářem soupeře zavěsil - 5:0!

Ani v poslední pasáži hry Lasselsberger nepolevil. Nejprve prověřil Čechmánkovu ostražitost od modré Posmyk, poté neuspěl z mezikruží z otočky Ludvík. Náskok Plzně zmenšil Štefanka, který se dostal až před Málka a zavěsil přesně nad lapačku - 5:1! Následovala dlouhá pasáž v plzeňském pásmu, de se snažili nabuzení Oceláři o zázrak. Vybojovali však jen přesilovou hru, kterou ale nedokázali využít. Když takovou možnost dostala Plzeň, hned trestala. Cartelli pěknou táhlou střelou po zemi překonal náhradníka v třinecké brance opět mezi betony - 6:1! Následovala falší přesilovka po faulu Čechmánka, kterou střelou od modré využil Jakub Šindel – 7:1! A plzeňské publikum si začalo žádat desítku. A nemyslím tu chlazenou, i když… A mohlo být ještě lépe. Sám před brankou Třince se zjevil Důras, ale Čechmánek se mu dobře postavil. Duel nakonec skončil důležitým a jednoznačným vítězstvím Plzně..