KLA - PLZ 5:2 Plzeňští ani podruhé nezastavili rozjeté Kladno

Po nedělní prohře nastoupila Plzeň bez Tomáše Divíška. Kotouč do branky Kladna však nedokázala protlačit a tak góly stříleli domácí hokejisté. Plzeňští se však nevzdali ani za stavu 0:4 pro soupeře a pět resp. tři minuty před koncem dokázali snížit na dvoubrankový rozdíl. Kladno si však už výhru pohlídalo a 11 sekund před koncem ji dokonce pojistil Patera do prázdné branky.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

5:2
1:0, 1:0, 3:2

Branky a nahrávky: 4. Martin Procházka (Patera), 31. Horna (Hájek), 43. Martin Procházka (Patera), 49. Nádašdi (Kalla), 60. Patera (Diviš) - 55. Adamský (Vlasák), 57. Vampola (Vlasák). Rozhodčí: Mikula, Turčan - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 12:12. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4397. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2. Stav série: 2:0.

Rytíři Kladno

Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, Trončinský, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Gardoň, Frolík.

HC Škoda Plzeň

Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Cartelli, Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Dvořák, Ludvík, Šindel - Důras, Kracík, Matějovský - Fabuš, Kubalík, Laš.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 59 38 4 34 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 -3 4
Václav Benák 0 0 0 -3 2
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 -2 2
Peter Fabuš 0 0 0 0 0
Stanislav Jasečko 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 2
Marek Posmyk 0 0 0 -2 16
Jekabs Redlihs 0 0 0 -1 2
Jakub Šindel 0 0 0 -1 2
Petr Vampola 1 0 1 -2 12
Tomáš Vlasák 0 2 2 -2 2

komentář

Už před začátkem utkání přišel Lasselsberger o Tomáše Divíška, jehož nahradil v sestavě junior Kubalík. Důvodem byla horečka, se kterou plzeňský kapitán nastoupil již včera. Do utkání i přesto vstoupili hosté aktivněji, ale jak střela Čakajíka, tak poté dělovka Důrase byla zblokována. Přesto lovil puk z branky jako první Roman Málek. Martin Procházka dostal v útočné třetině dostatek prostoru a tvrdou střelou z levého kruhu rozjásal kladenský stadión - 1:0! Po chvilce to mohlo s Plzní vypadat ještě hůře. To se sám před Málkem zjevil Gardoň, ale jeho střelu ztlumila hruď hostujícího gólmana. Před polovinou úvodního dějství hráli domácí téměř minutovou přesilovou hru 4 na 3, jenže perfektními zákroky se před brankou činil hlavně Jasečko a Lasselsberger vše přečkal bez úhony. Poté se na modré srazil Kubalík s Bělohlavem a domácí útočník byl silně otřesen a led opustil za asistence lékařů. Před první sirénou si keramici ještě zahráli přesilovou hru, ale Kladno se úspěšně ubránilo bez větších příležitostí…

Druhá třetina začala podobně jako ta první. Úvodním tlakem hostí, ten však zastavilo velmi přísné vyloučení Vlasáka. Roman Málek musel vytasit několik svých zákroků ze škatulky ‘‘zázračné.‘‘ Nejprve perfektně lapil dorážku Patery po střele Ševce, následně se kladenský kapitán zjevil sám mezi kruhy, ale jeho střelu vytěsnila mezi tři tyče lapačka hostujícího mága. To však byl teprve začátek. Po chvilce se totiž Lasselsberger dostal na 45 vteřin do tří. Domácí lodivod Müller si před jejím začátkem vyžádal oddechový čas, jenže keramici dvakrát vyhodili a bylo po přesilové hře. Avšak ne nadlouho. V pokračující početní výhodě jednoho muže v poli fauloval Vampola a Kladno mělo tentokráte sekund 55. Největší příležitost Kally, který pálil z první levého kruhu však ukryl Málek do lapačky. Domácího útočníka to nemuselo trápit, protože po chvilce se prosadil po dobývání hostující klece Horna, jehož střela byla několikrát tečována – 2:0! Vzápětí se vyfaulovali hned dva domácí hráči a Plzeň měla možnost hrát dvě minuty proti třem. Nejprve se dělovkou od modré neprosadil Posmyk, poté jeho přihrávku před branku nezpracoval Adamský. Následoval série dalších dvou vyloučených, ale kladenská lehkost v přesilovkách Plzni chyběla. Lasselsberger tak vstupoval do poslední části s dvoubrankovou ztrátou…

Hráči Lasselsbergeru vstoupili aktivněji i do poslední pasáže hry, ale Vampolovu dělovku kryl Kopřiva a Matějovský pálil pár kroků za modrou mimo vyhrazený prostor třemi tyčemi. Pak však zasadil Plzni smrtící ránu Procházka, který v oslabení z první vymetl všechny pavučinky v pravém růžku hostující svatyně - 3:0! Po chvilce mohl snížit Adamský, který se zjevil sám před kladenským gólmanem, ale Kopřiva jeho střelu vyrazil betonem. Před polovinou poslední části hráli domácí přesilovku 4 na 3, svého soka uzamklo v jeho třetině a vše vyvrcholilo střelou Nádašdiho z mezikruží, na kterou Málkova lapačka snad ani nemohla zareagovat - 4:0! Obrovskou šanci následně spálil kapitán Tomáš Vlasák, který byl sám před ležícím Kopřivou, ale nepřetlačil jeho hokejku. V 55. minutě se dočkali i hosté, když Adamský v početní výhodě dorazil střelu Vlasáka - 4:1! Lasselsberger si asi vzpomněl na zápas se Zlínem, který zázračně otočil, protože po chvilce dostal dost prostoru mezi kruhy Petr Vampola a procedil puk mezi betony kladenského brankáře - 4:2! V závěru zkoušela ještě Plzeň power-play, ale Středočeši si už výhru sebrat nenechali. Naopak. Po chybě v rozehrávce hostí se prosadil Patera – 5:2! Plzeň má tak den na to, aby se pokusila se stavem série něco udělat, klopýtnutí už by znamenalo konec sezóny.