Plzeň jednou nohou v semifinále!

Plzeň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň – HC Oceláři Třinec 4:2.
STAV SÉRIE - 1:0.
Junioři dnes porazili silný Třinec a mají nakročeno do semifinále extraligy. Zápas byl bojem doslova o každý metr a fanoušci viděli plno krásných branek a zajímavých situací. Ve středu hrají modrobílí na Moravě, popřípadě v pátek se rozhodne v ČEZ Areně.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:2
1:0, 2.2, 1:0

Branky a nahrávky: 16. Kocman (Martinec), 37. Šustr (Sýkora , Martinec), 40. Sýkora, 57. Lev (Novák) - 22. Potoček (Kania), Zeliska), 27. Rangl (Toman) Vyloučení: 6:9, navíc Toman a Kania (oba TRI) 10 min. os. Trest a Pánik (TRI) 5 + DKU. Rozhodčí: Jebavý - Ledinský, Sekula. Využití: 3:2. Diváci: 238. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Francouz (Rückl) - Martinec, Hucl, Šustr, Zeman, Rutta, Špiler, Kořínek "A" - Jindra, Novák, Kocman "C" - Sýkora "A", Pitule, Trojan - Kovář, Benedikt, Vild - Kubalík, Lev, Šimek.

HC Oceláři Třinec

Boška (Raszka O.) - Toman J., Kania, Špaček, Raszka J., Kaďorek, Říman, Hoďa, Rangl "A" - Capcara, Hamrozi, Toman M. - Palička, Pánik, Potoček - Hampl, Martyčák, Ostřížek - Mičulka, Zeliska "A", Samiec "C".

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 26 2 24 92,31 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jiří Benedikt 0 1 1 0 0
Jan Hucl 0 0 0 0 0
Petr Jindra 0 1 1 1 0
Jakub Kocman 1 0 1 0 2
Jakub Kořínek 0 0 0 1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 6
Jakub Lev 1 0 1 1 0
Lukáš Martinec 0 2 2 0 0
Karel Novák 0 1 1 1 2
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Jan Rutta 0 0 0 1 0
Miloš Sýkora 1 1 2 0 0
Radek Špiler 0 0 0 0 0
Andrej Šustr 1 0 1 0 2
Petr Zeman 0 0 0 0 0

komentář

První velkou šanci zápasu si již v první minutě vypracovali hosté, když se sám před brankou zjevil Zeliska, ale Francouz mu perfektně holí vypíchl touš. Třinec si i jako první zahrál v početní výhodě, ale modrobílí precizní obranou nedovolili soupeři ani jednu střelu na svého brankáře. Plzeňáci si své přesilové hry moc neužili, protože se po chvilce nechal vyloučit Kubalík a hrálo se ve čtyřech. To vyhovovalo více Lasselsbergeru a po chvilce se sám mezi kruhy zjevil Lev. Udělal kličku do bekhendu, ale skórem nepohnul. V polovině úvodní třetiny celý stadion ztichl, když Pánik v plné jízdě nabral hlavou proti mantinelu Lva a pochopitelně dostal trest do konce utkání. Ocelářům tak najednou chyběl nejproduktivnější hráč. Po dvou minutách se nechal vyloučit navíc Mičulka a Plzeň měla možnost dvouminutové dvojnásobné početní výhody. Ta ovšem skončila ošklivým zraněním Hoďi, který byl sestřelen do obličeje ranou od modré. Ten přesný zásah přišel v šestnácté minutě, kdy se přesně nad rameno hostujícího gólmana trefil Jakub Kocman – 1:0! V závěru dvacetiminutovky ještě hráli hosté přesilovou hru a v ponechané výhodě nastřelili od modré tyčku. V samotné dvouminutové výhodě už Francouze ohrozila jen jedna střela od modré, se kterou si bez problémů poradil…

Hned po 67 vteřinách druhé části vyrovnal v přesilové hře Potoček – 1:1! Plzeň se mohla prakticky hned vrátit do vedení, ale Novák trefil z mezikruží jen přemisťujícího se Raszku. Jenže další vyloučení znamenalo opět úspěch hostí. Rangl se prosadil dělovkou od modré, Francouz nic neviděl - 1:2! A opět mohl Lasselsberger vzápětí vyrovnat, ale Jindra, který si od mantinelu povyjel mezi kruhy trefil švihem jen břevno. Zajimavá situace se udále ještě před druhou sirénou, kdy se nechal vyloučit hostující hráč při hře 4 na 4 a Lasselsberger měl výhodu půlminutové početní výhodu čtyř proti třem. Jenže Plzeň rychle srovnala, když se Andrej Šustr zjevil sám v prostoru mezi kruhy a švihem překonal gólmana Ocelářů k tyčce - 2:2! Domácí hráče to nabudilo a po chvilce už vedli, to se, jak jinak než v přesilovce, prosadil Miloš Sýkora, jenž trefil poloodkrytou branku, protože Raszka přestal hrát pro údajné postavení protihráče v brankovišti. Keramici přidali ještě čtvrtou branku, ale ta pro údajné dosažení po siréně nemohla být uznána…

Úvod zápasu se nesl ve znamení tlaku Plzně, ale kýženého efektu. Poté předvedli hosté další ošklivý zákrok u mantinelu a Kania byl od sudího obdarován 2+10. A i v přesilové hře Lasselsberger svíral svého soupeře před brankou, ale gólově se prosadit nedokázal. V polovině poslední třetiny se metr před Francouzem zjevil Samiec, ale trefil jen beton a lapačku domácího gólmana. Následně s mezi kruhy Zeliska, ale domácí gólman skvělým zákrokem držel svůj tým. Ve chvíli, kdy Třinec nejvíce tlačil, udělal osudovou chybu, dovolil soupeři přečíslení dvou na jednoho a Jakub Lev nedal dělovkou z levého kruhu třineckému brankáři šanci - 4:2! Tlak Ocelářů náhle ustanul a domácí si již v poklidu dokráčeli pro vedení v sérii.