Jednou to přijít muselo, mašina se zasekla ve Vítkovicích

Vítkovice - Pětkrát se po šedesáti minutách mohli plzeňští hráči uznale poplácávat po ramenou, pětkrát nepoznali prohru, pětkrát kralovali ledu. Ale ve Vítkovicích jim rozhodně pšenka nekvetla, domácí se v první třetině ujali vedení, které už jen a jen navyšovali. Lasselsberger ztrácel síly především v mnoha oslabeních, celkové modrobílé skóre vyloučených (12) je výmluvné. Hadamczikovi hráči vyhnali z plzeňské svatyně po čtyřech brankách Romana Málka, jehož místo zaujal Martin Altrichter. Čestný zásah zaznamenal Petr Vampola, jenž vstřelil svou druhou branku v sezóně, a zkazil tak Štěpánkovi čisté konto.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky: 9. Ujčík (Šimíček), 24. Stehlík (Petrovický), 31. Burger (Krenželok), 33. Svačina (Šimíček, Ujčík) - 54. Vampola (Hudec). Rozhodčí: Jeřábek - Chytil, Bryška. Vyloučení: 9:12. Využití: 2:0. Diváci: 5231. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

HC Vítkovice Ridera

Štěpánek - Suchý, Trnka, Jurečka, Kuboš, Ovčačík, Krstev, Stehlík - Svačina, Ujčík, Hruška, Roman, Treille, Štefanka, Krenželok, Šimíček, Korhoň, Petrovický, Klimek, Burger, Kvapil.

HC Škoda Plzeň

Málek (Altrichter) - Benák, Dresler, Čakajík, Hudec, Zápotočný, Pácal, Martinec L. - Kubica, Fabuš, Straka M., Vlasák, Důras, Kracík, Matějovský, Dvořák, Šindel, Adamský, Kubalík, Vampola, Laš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 26 27 0 27 100,00 0
Roman Málek 34 24 4 20 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 0 0 -1 2
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 -1 2
Peter Fabuš 0 0 0 -1 0
Stanislav Hudec 0 1 1 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 2
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 2
Radek Matějovský 0 0 0 -1 4
Tomáš Pácal 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 0 0 0 -1 2
Petr Vampola 1 0 1 0 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 -1 0
Daniel Zápotočný 0 0 0 -1 0

komentář

Ihned po vhazování se ukázala kvalita obou soupeřů. Žádná opatrná hra, ale rovnou vzhůru na lov gólů. Na Štěpánka střílel Kracík, ten ale neměl s jeho ránou problémy. Na druhé straně nebezpečně mířil Svačina. Už ve třetí minutě se Lasselsberger bránil, za katr šel Jakub Šindel. První oslabení Plzeňští zvládli na jedničku. Vítkovice se k mnoha šancím nedostaly, ale ihned po ní svojí šanci napravily. Nad Málkovo rameno mířil Štefanka, o chvíli později nebezpečně zahrozil Krenželok, nicméně Málkova lapačka byla v nejvyšší pohotovosti. V sedmé minutě ho prověřil také Viktor Ujčík, ale mířil jen doprostřed hrudi plzeňského mága. V deváté minutě byl vyloučen Kracík, domácí si vzali ponaučení z prvního přesilovkového nezdaru a Viktor Ujčík před bránou nezaváhal, když viděl Šimíčkův odražený puk, a ze dvou metrů dělovkou poslal kotouč do sítě. - 1:0 -Vítkovické gól nabudil a hosté se dostávali k šancím jen sporadicky. Plzeňské srážela častá vyloučení. Ve dvanácté minutě létal puk před Málkem dost nebezpečně, ale naštěstí ani jednou v síti neskončil. Modrobílí měli šanci přesilové hry o chvíli později, ale Vampolovu střelu Štěpánek kryl, stejně tak jej nezaskočil plzeňský kolotoč, na jehož konci byla střela Petera Fabuše. Naopak v největší šanci prvého dějství se ocitli domácí. Korhoň právě naskakoval z trestné lavice, když domácí vyhodili kotouč, který on zachytil a jel sám na Málka. Ten ale zachoval ledový klid a proti jeho bekhendové střele vytasil svůj levý beton. První třetina byla celá v režii Vítkovic a Lasselsberger mohl být rád za pouhou jednu obdrženou branku.

Druhá třetina začala, bohužel, tam, kde první skončila. Vítkovickým náporem, který byl nejprve odražen plzeňskou svědomitou defenzívou,ale pak modrobílou bezmocí. Plzeň se opět dostala do oslabení a Vítkovičtí nekompromisně zvýšili na -2:0- Petrovický přihrával Stehlíkovi a ten zasunul mezi betony plzeňského gólmana. Plzeňští se nevzdávali, občas některý z hráčů prověřil Štěpánka, ale ten se vyvést z míry rozhodně nenechal. Ani Strakův pokus kontaktním gólem neskončil. Na Plzeňských byla vidět snaha, ale vytvořené šance působili kostrbatě a ta tam byla lehkost, důvtip a nadhled, na který jsme byli zvyklí z dosavadních zápasů. Domácí v čase 30:55 zvýšili už na -3:0-. Jiří Burger si vyjel z rohu, naznačil Málkovi bekhendovou střelu, přehodil si to na forhend a krásnou střelou pod víko překonal plzeňského gólmana. Vítkovice ale ve svém představení pokračovaly. Za dvě minuty přidaly další branku. Vladimír Svačina nikým nehlídán si vychutnal Málkovu bezmoc a poslal puk počtvrté za jeho záda. Do branky Západočechů nastoupil Martin Altrichter, který své spoluhráče možná trochu uklidnil. Plzeň i za tohoto stavu bojovala srdnatě, nicméně bez efektu. I když poslední minuty druhé třetiny Lasselsberger sehrál v útočném pásmu a byl lepší, ke gólu to nevedlo. Stav po druhé třetině vypadal ve vítkovické ČEZ Aréně hodně smutně - 4:0- pro domácí.

Jasné skóre po dvou odehraných třetinách nepřimělo Západočechy složit zbraně. Modrobílí začali hrát, vytvářeli si šance a dařila se i kombinace. Ve třetí části však trošku polevilo tempo utkání, za rozhodnutého stavu se hrálo o něco uvolněněji než první dvě pasáže. Na obou stranách přibylo vyloučených, Plzeň ale svojí zkrácenou přesilovku pět na tři nevyužila, i když se ve slibné šanci ocitl Stanislav Hudec. Ani Vítkovičtí nenaložili v osmačtyřicáté minutě s přesilovkou nejlépe. Střela od modré skončila v Altrichterově lapačce, ani střela Krenželoka se skórem nepohnula. 5 231 diváků, kteří dorazili do vítkovické arény vidělo ve třetí třetině konečně vyrovnanou hru a oko nezaujatého diváka konečně mohlo jásat, že se rodí šance na obou stranách a k vidění je atraktivní hokej. I za nepříznivého stavu hrstka plzeňských věrných fanoušků neustále povzbuzovala, za což jim poděkoval v čase 53:34 Petr Vampola , který s pukem cestoval již ze středního pásma, postupně obehrál tři vítkovické obránce a poslal puk za Štěpánkova záda střelou k tyči.-4:1- Plzeň chtěla ještě se zápasem něco udělat, naplno dohrávala každý souboj, ale s přibývajícím časem bylo zřejmé, že plzeňská pětizápasová neporazitelnost skončí. Vítkovice zvítězily zaslouženě 4:1, především za skvělý výkon ve druhé třetině, ale Plzeň ve třetí třetině předvedla sympatickou hru, která přinesla alespoň jednu branku. Napravit dnešní zaváhání může Lasselsberger již v úterý, na ledě Litvínova.