LIT - PLZ 2:4 - Modrobílá vlna spláchla dalšího soupeře

Litvínov - Plzeňský hokejový sen po kratičkém probuzení pokračuje! V úterý vyrazili modrobílí na lup do Litvínova a po dalším výborném výkonu zapisují na svůj účet šesté vítězství v sezoně. Západočeši nakročili k vítězství už v první třetině, kterou vyhráli dvoubrankovým rozdílem. Přestože domácí neprodali svůj skalp lacino, trefa Martina Straky z 55. minuty potvrdila výhru hostů v poměru 4:2. Zbylé trefy LASSELSBERGERU přidali Matějovský, Kracík a Vampola.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

2:4
0:2, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 26. Hübl (Švarný, Jenáče), 48. Jánský (Branda, Trávníček) - 11. Matějovský (Kracík), 19. Kracík (Vampola, Vlasák), 30. Vampola, 55. Straka (Vampola). Rozhodčí: Husička - Tošenovjan, Bejček. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. Diváci: 5235. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Verva Litvínov

J. Hübl ml. - Walter, Šlégr, Kroupa, Švarný, Vobořil, Kubát, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Černý, Branda, Jenáček - Jánský, V. Hübl, Trávníček - Mach, Rindoš, Bahenský

HC Škoda Plzeň

Málek - Benák, Dresler, Čakajík, S. Hudec, Zápotočný, Pácal, Martinec, Cartelli, Kovář - Kubica, M. Straka, Vlasák, Důras, Kracík, Matějovský, Dvořák, Šindel, Adamský, Kubalík, Vampola, Laš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -1 0
Václav Benák 0 0 0 2 4
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 2 2
Michal Důras 0 0 0 1 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Stanislav Hudec 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 1 1 2 1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 -1 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Lukáš Martinec 0 0 0 0 2
Radek Matějovský 1 0 1 1 0
Tomáš Pácal 0 0 0 -1 2
Martin Straka 1 0 1 1 0
Jakub Šindel 0 0 0 -1 0
Petr Vampola 1 2 3 1 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0
Daniel Zápotočný 0 0 0 0 0

komentář

Domácí do utkání vstoupili aktivně a vykoledovali si i první faul, na trestnou lavici odjel za sekání plzeňský Lukáš Martinec. Paradoxně se ale pak dostali do první šance hosté, když do přečíslení dva na jednoho ujížděli Vlasák se Strakou, domácí bek však prvně jmenovanému překazil přihrávku. Elitní modrobílá formace dál zle svírala žlutočerné, domácí brankář však ošemetnější situaci řešit nemusel. Za Litvínov to v sedmé minutě zkoušel Viktor Hübl, jeho střelu ihned po buly Málek dobře viděl a byl na ni připravený. Západočeský gólman byl v dalších minutách ústřední postavou, když musel čelit dalšímu oslabení, k trestoměřičům odjel pykat mladý Kovář. Kubinčák s první střelou neuspěl a Málkovi přibyl další úspěšný zákrok. Hostující čtveřice však bránila svědomitě a Litvínov se jen obtížně prokousával do pásma. Takže suma sumárum – Hynkův výběr ubránil další dvě minuty. A pak udeřil na druhém pólu kluziště! Po individuální akci pramenící až ve středním pásmu mohl v jedenácté minutě svůj gól oslavit Radek Matějovský. O necelých sto dvacet sekund dostali také Plzeňané příležitost početní výhody, ale skóre již nenavýšili. Další modrobílou šanci si připsal Vampola, Jaroslav Hübl byl pozorný. Skórovat mohl také plzeňský rychlík Michal Důras, ale s jeho střelou si Hübl poradil. Modrobílí si svou aktivní hrou vybojovali další přesilovku a v té udeřili podruhé. Po akci celého pětičlenného komanda mohl zvýšit Vampola, s jeho střelou si ještě litvínovský gólman poradil, avšak na dorážku Jaroslava Kracíka se již nešťastně díval.

Začátek druhého dějství patřil také hostům, domácí se dlouho bránili, až nakonec zoufale vyhodili na zakázané uvolnění. Když pak Benák putoval na trest, překvapivě se radovali i oni. Viktor Hübl propálil tvrdým projektilem z mezikruží Málka a zkorigoval stav. Kontaktní gól hodil do sedla Severočechy a plzeňský gólman se měl co otáčet, aby nepropustil za svá záda ani Reichlův, ani Lukešův pokus. Na druhé straně opět zahrozilo duo Kracík, Matějovský, po nich své štěstí zkusil věkem ještě junior Kubalík, ale nikomu se skórovat nepodařilo. Nedůraznost svých spoluhráčům však vzápětí napravil Petr Vampola, jenž tak zásadním způsobem potrestal Lukešovu minelu. Modrobílí díky tomu znovu právem vedli o dvě branky. O chvilku později pak podle soudu hlavního rozhodčího fauloval Dvořák a Lasselsberger se musel bránit. Hostující střídačka si v tu chvilku možná vzpomněla na vlastní předsevzetí zbytečně nesedět více než jednu třetinu na trestu, nicméně nejzajímavější věc se stala až po vypršení trestné dvouminutovky. Michal Dvořák se v obranném pásmu domácích srazil s rozhodčím Husičkou a ten zůstal otřesený ležet na ledě. Jeho stav nevypadal nijak dobře, proto odešel do kabin a svou odpovědnost přenechal asistentům Tošenovjanovi a Bejčkovi. Domácí se zkoušeli prosadit přes spolehlivé obranné valy Plzně, ale nic naplat jim byly střely Reichla a Lukeše, který se o to víc snažil napravit námaz na třetí plzeňský gól. Málek byl po celou dobu pozorný, a tak třetina stále bez přítomnosti hlavního sudího skončila nerozhodně 1:1.

Hned v úvodu poslední třetiny si domácí vykoledovali další faul, pykat odjel obránce Dresler. Ve vzniklé přesilovce největší šanci spálil Branda. Plzeňská trestná lavice ani nestačila vychladnout a už ji zahříval další obránce, tentokrát Pácal. Ústřední postavou byl opět mág v hostující brance Málek, který se železnou pravidelností vystavoval jednu stopku litvínovským střelám za druhou. Kapituloval až při rovnoměrném počtu sil na ledě, když Jánský zblízka usměrnil puk za Málkova záda. A pak se zase podávala dvířka z ruky do ruky na litvínovské hanbě, Reichel, Branda, Šlégr, Skuhrovec si odbyli v krátkém sledu svůj trest. Jen při trestu posledních dvou jmenovaných se hrálo pět na tři z plzeňského pohledu a kapitán hostů Martin Straka uklidnil modrobílé barvy. Muž zápasu Vampola si připsal již třetí kanadský bod v tomto utkání. Domácí pak několikrát zapěli labutí píseň, když se jim napodruhé povedlo odvolat brankáře, ale těžce vybojované tři body již Plzeňským nesebrali.