PLZ - MBL 3:2 - Tuhý boj vynesl domácím další tři body!

Plzeň - Těžké utkání mají za sebou hokejisté Lasselsbergeru. Po dvou smolných prohrách na ledech soupeřů přivítali doma extraligového nováčka - Mladou Boleslav. Utkání se vyvíjelo podle předpokladů, když si domácí vypracovali tříbrankový náskok. Pak však hosté dvakrát udeřili a závěr utkání byl znamení boje, které v posledních minutách ovlivnilo i dvojí vyloučení na straně svěřenců trenéra Šejby. Domácí tvrz je tak stále nedobyta a další body mohou přidat Plzeňští na své konto v pátek na Spartě.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:2
1:0, 2:1, 0:1

Branky a nahrávky: 13. Straka (Vlasák, Benák), 29. Adamský (Matějovský), 31. Cartelli (Vampola) - 35. V. Kubeš (Holub, Jindra), 41. R. Král (Sýkora, Kočí). Rozhodčí: Homola - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:11, navíc Dvořák (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 5761. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Altrichter - Benák, Smrek, Čakajík, Pácal, Cartelli, Redlihs - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Důras, Kracík, Vampola - Adamský, Kubalík, Matějovský - Dvořák, J. Kovář, Laš.

BK Mladá Boleslav

Šindelář - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Bauer - Nouza, R. Král, Handlovský - Kubeš, Benda, Tomas - Gajovský, Rod, Štrba - P. Barinka, M. Čech, Boháč, od 33. min. navíc Sýkora.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 1 2
Václav Benák 0 1 1 0 2
Mario Cartelli 1 0 1 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 12
Peter Fabuš 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 4
Tomáš Kubalík 0 0 0 1 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 1 1 1 2
Tomáš Pácal 0 0 0 0 2
Jekabs Redlihs 0 0 0 0 0
Peter Smrek 0 0 0 1 0
Martin Straka 1 0 1 0 0
Petr Vampola 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0

komentář

První příležitost domácích si vypracoval junior Kovář, který se otočil kolem obránce, ale Šindelář byl u své tyčky pozorný. Také úvodní početní výhoda putovala na modrobílou stranu, Lasselsberger si však žádnou vážnější příležitost nevypracoval. Když po Adamského faulu získali možnost přesilovky i hosté, vypadalo to, že si Šindelář v brance odpočine. Opak byl pravdou – v situaci jeden na jednoho Martin Straka vyškolil Brňáka a ani hostující gólman nebyl pro plzeňského kapitána překážkou. Oslabení domácích ale pokračovalo, a dokonce bylo umocněno vyloučením Kracíka. Explzeňský forvard Král přihrával před branku najetému Sýkorovi, ten však netrefil. V osmnácté minutě pak Kováře z mezikruží gymnastickým zákrokem vychytal Šindelář.

Plzeň dohrávala v úvodu druhého dějství přesilovou hru, ve které si ale vyloženou šanci nevypracovala. Individuálně to zkusil mladík Kubalík, jenž s vynaložení všeho hokejového umění přešel přes bránícího hráče, přihrávka na lépe postaveného Matějovského mu však nevyšla. V devětadvacáté minutě pak právě Matějovský vylákal Šindeláře z branky a pro Adamského nebyl problém trefit prostředek prázdné svatyně. Další možnost měl Lasselsberger vzápětí při sedmačtyřicet vteřin trvající početní výhodě o dva muže v poli. A taky ji využil! Mario Cartelli se nádhernou bombou z první trefil přesně k tyči, a zvýšil tak na třígólový rozdíl. Trochu studená sprcha pak přišla z hokejky plzeňského odchovance Vladislava Kubeše, který momentálně hájí boleslavské barvy. Devětadvacetiletý útočník zaznamenal první gól v extralize, navíc při vlastním oslabením. Po druhém zápasovém bodu sahal v šestatřicáté minutě, kdy přesnou přihrávkou před branku vyzval ke zkorigování výsledku Tomase. Ten však nechal vyniknout Altrichterův pravý beton.

A po necelých padesáti sekundách se skóre měnilo znovu! A opět to byl plzeňský gólman, kdo lovil puk ze své sítě. Richard Král zakončil přesilovkovou akci do prázdné branky. Boleslav vycítila šanci vyrovnat a Plzeňští mnohdy nestíhali. Jedinou výjimkou byla souhra Vampoly a Důrase, kdy druhý jmenovaný zadovkou o kousek minul pravou tyčku boleslavské branky. Na druhé straně vyzkoušel Altrichterovu pozornost Rod. Plzeňský brankář si potom musel připadat jak na střelnici, když Homola poslal Lasselsberger do čtyř, a domácí tedy čelili dalšímu oslabení. Největší šanci pak spálil až po návratu Benáka Handlovský. Západočeši se z hostujícího tlaku oklepali pří své přesilovce, kdy na trestné odpočíval Schnábel. Stejný hráč po vypršení dvou minut si vyšlápl na Kubalíka, tento zákrok ještě potrestaný nebyl, ale když se Vampola tlačil do branky, zezadu ho atakoval Handlovský, a ten už vyloučený byl. Plzeň tak získala možnost přesilovky dvě minuty před koncem, v ní největší příležitost neproměnil Straka. Smutnit však nemusel, 53 sekund před koncem šli hosté do tří, a prakticky tedy sami zahodili šanci vyrovnat.