KLA - PLZ 2:1 - Paterova parta přetlačila Plzeňské

HC Geus Okna Kladno - HC Lasselsberger Plzeň 2:1. Plzeňský Lasselsberger nedokázal navázat na přesvědčivou výhru z domácího prostředí a na kladenském ledě, na nějž má po loňské sezóně nepříjemné vzpomínky, prohrál 1:2. Rozhodovala třetí třetina, kdy Plzeňští nevyužili přesilovku pěti proti třem a nakonec při vyrovnaném počtu hráčů na ledě inkasovali rozdílovou branku z Čurillovy hole. Neujala se pak ani modrobílá power-play, a tak Hynkův výběr vyráží domů s prázdnou.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

2:1
1:1, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 4. Procházka (Nádašdi), 50. Čurilla (Eberle, Nedvěd) - 20. Smrek (Straka, Vlasák). Rozhodčí: Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 5:8 + Vampola (PLZ) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3658. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Rytíři Kladno

Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Hořava, Trončinský - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Stieler, Čurilla, Eberle.

HC Škoda Plzeň

Altrichter - Cartelli, Pácal, Dresler, S. Hudec, Benák, Smrek - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš - Důras, Šindel, Adamský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Altrichter 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 0 0 0 4
Mario Cartelli 0 0 0 -1 2
Jan Dresler 0 0 0 -1 0
Michal Důras 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Peter Fabuš 0 0 0 -1 2
Stanislav Hudec 0 0 0 -1 2
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Tomáš Pácal 0 0 0 -1 0
Peter Smrek 1 0 1 0 0
Martin Straka 0 1 1 -1 0
Jakub Šindel 0 0 0 0 2
Petr Vampola 0 0 0 -1 10
Tomáš Vlasák 0 1 1 -1 0

komentář

Plzeň nevstoupila do zápasu vůbec dobře. Jen co se na ledě rozkoukala, uzmul puk na modré Martin Procházka, kat Západočechů, poradil si i s obráncem a prostřelil Altrichtera, který opět dostal příležitost před Romanem Málkem v brance - 1:0! Následně se musel Lasselsberger dvakrát bránit, navíc desítku za řeči vyfasoval Petr Vampola. Kladnu se však početní výhody nevyvedly, navíc samo mohlo inkasovat. Nejprve v situaci dva na dva pálil Adamský jen do hrudi Kopřivy, poté Smrekovu pumelici vytěsnil domácí brankář betonem. Hosté byli i nadále aktivnější, v dobré pozici přeskočil Fabušovi touš hokejku, poté Adamský tečoval těsně mimo. V závěru úvodní dvacetiminutovky byl podruhé v zápase vyloučen Benák, Buldoci ovšem opět ani nevystřelili na branku. Jediným náznakem byla příhra Frolíka na Nedvěda, ale těsně před ním dobře zasáhli obránci. Ve dvacáté minutě poprvé putoval na trestnou i domácí hráč, konkrétně Patera za podražení. Dvě vteřiny před první sirénou pak udělal velkou radost skupince příznivců z města piva Peter Smrek, který po příhře Straky mezi kruhy dotlačil ve skrumáži puk za bezmocného Kopřivu - 1:1! Plzni tak stačilo na využití početní výhody 33 vteřin, domácím ani šest minut.

Prostřední dějství začalo tam, kde to poslední skončilo. Hosté byl aktivnější, Kladno hrozilo jen sporadicky a vyčkávalo na svou chvíli. Hned po osmnácti vteřinách hry si do dobré pozice najel Straka, jeho střela propadla Kopřivovi výstrojí, ale včas zachránili obránci. Poté zkoušel Důras z nulového úhlu překvapit domácího brankáře, ten byl pozorný. V největším tlaku Lasselsbergeru náhle přihrál před Altrichtera na neobsazeného Pateru Diviš, za hromadného “jééé“ ale touš proskákal jen těsně mimo. Následně se do dobré pozice prodral znovu Straka, ale zkoušel ještě přihrávat na najíždějícího Vlasáka, který tvrdou příhru nezpracoval. Až v polovině zápasu přišlo na řadu vyloučení, provinil se Trončinský. Plzeň však příliš nehrozila, Cartelliho střelu Kopřiva lapali do náruče. Jen co s hříšník vracel na led, byl podražen právě bránící šedesát čtyřkou a karta se obrátila. Jenže početní výhoda Kladna byla na chlup stejná, s tím rozdílem, že od modré pálil Nedvěd. Před druhou sirénou si stejnou herní situaci ještě zopakovali hosté, ale domácí už se bez problémů ubránili. Rozhodnout měla závěrečná část.

I do poslední partie vstoupila Plzeň aktivněji, ale ke vstřelení branky nestačila ani slibná dvojnásobná početní výhoda. Kladno přestálo výpad Straky, Kopřiva poté lapil střely Smreka a Cartelliho. Co se muselo stát se stalo. Po rychlém protiútoku domácích sek puku dostal Čurilla a prakticky z první rozhodl tento zajímavý a napínavý duel. Lasselsberger se sám připravil o možnost většího tlaku, poněvadž v poslední desetiminutovce hrál hned většinu v oslabení. V závěru modrobílí nedosáhli alespoň na bod ani v power-play. Kladenské nezdary tak pokračují, Plzeň má šanci na další bodový zisk v pátek doma proti Znojmu.