PLZ - LIT 2:4 - Další ztracené body...

Plzeň - V 46. extraligovém kole se hokejisté domácího Lasselsbergeru utkali o důležité body s hráči HC Litvínov. Modrobílým vyšel parádně úvod duelu a po deseti minutách vedli o dvě branky. To bylo však z jejich strany vše, hosté pak šňůrou čtyř branek rozhodli o svém vítězství. Plzeňské nezachránil ani čerstvý navrátilec Pavel Vostřák. Lasselberger se tak propadl na desátou příčku extraligové tabulky, poslední, která ještě zaručuje neúčast v play-out. Zápas se také příliš nevydařil rozhodčím, kteří chybovali na obě strany.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

2:4
2:2, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Kovář (Benák), 11. Vlasák (Straka, Benák) – 11. Lukeš (Kubinčák, Černý), 17. Kubát (Černý, Lukeš), 34. Jánský (Rindoš, Jenáček), 46. Kubinčák (Šlágr, Lukeš). Rozhodčí: Husička – Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:10, navíc Vlasák (PLZ) 10 minut. Využití: 1:2. Diváci: 6 762. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

HC Škoda Plzeň

Chábera - Benák, Smrek, Cartelli, Redlihs, Čakajík, Pácal, (od 28. Dresler) - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Dvořák, Kubalík, Adamský - Kubica, Jan Kovář, Ludvík

HC Verva Litvínov

J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Skuhrovec, Punčochář, Walter, Vobořil, Švarný - Kubinčák, J. Černý, Lukeš - Čaloun, Branda, Trávníček - Jánský, Rindoš, Jenáček - Bahenský, Heinisch, Bednařík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Chábera 60 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 2 2 0 2
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jan Kovář 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 2
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 1 0
David Ludvík 0 0 0 1 2
Radek Matějovský 0 0 0 -1 2
Tomáš Pácal 0 0 0 -1 0
Jekabs Redlihs 0 0 0 0 0
Peter Smrek 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 -1 0
Roman Tomas 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 -1 12
Pavel Vostřák 0 0 0 -1 0

komentář

Série tři domácích utkání pokračovala proti Litvínovu. A hned ve 3.minutě udělal domácím fanouškům radost Jan Kovář, který oblafl jak litvínovskou obranu tak gólmana, kterého nechal vyklouzat z brankoviště, aby za jeho záda poslal puk - 1:0. V 5.minutě však Plzeňáci měli před sebou těžký úkol. Minutu a sedmnáct vteřin hráli ve třech proti pěti. I přes pár nepříjemných litvínovských střel však dvojnásobné oslabení Lasselsberger ubránil. V 9.minutě hráli pro změnu přesilovku domácí. Vlasák kombinoval se Strakou, ale Hübl jejich nacvičenou přesilovkovou akci přečetl a plzeňského kapitána vychytal. A také Plzeň dostala možnost přesilové hry 5na3. Ale ani ona ji nedokázala využít. Ovšem s pokračující převahou o jednoho muže si už dokázali hráči poradit. Opět byla k vidění krásná kombinace Straky a Tomáše Vlasáka, který prostřelil Hübla - 2:0. Dvoubrankový náskok ovšem netrval dlouho. O třicet čtyři vteřin později, v čase 10:40, se prosadil František Lukeš – 2:1. Také jeho gólu předcházela pohledná kombinace se spoluhráči. V další přesilové hře navrátilec Vostřák tečoval Benákovu střelu a jeho teč šla jen těsně nad horní tyč. Jenže pak přišla pro změnu litvínovská přesilovka a v čase 16:11 puk vyslaný Karlem Kubátem skončil za Cháberovými zády - 2:2. První třetina se nesla ve znamení početních výhod. Dvacet vteřin před koncem ji mohl využít Kracík, ale nemířil přesně. Stejně tak Martin Straka v úplně posledních vteřinách.

Ve 22.minutě nařídil rozhodčí Husička po faulu Cartelliho na Trávníčka. K jeho exekuci se rozjel Jan Čaloun. Chábera ho vybruslil a litvínovskému útočníkovi nezbylo moc možností k zakončení, nezvolil dobře, trestné střílení neproměnil. Odpovědět mohli Vlasák se Strakou, ale kapitánova přihrávka minula Vlasákovu hokejku. Ve 26.minutě se blýskl Radek Matějovským stáhnutím puku ze vzduchu, čímž nejen udržel útočné pásmo, ale následnou střelou ještě ohrozil Hübla. Poté přišly šance hostí. Nejprve Chábera rozklekem zastavil střelu Kubinčáka a ještě se stihl přemístit proti dorážce Lukeše. V polovině zápasu se hokejisté Litvínova nastěhovali do plzeňského obranného pásma a zle zatápěli domácí pětici. Ovšem nepřesné přihrávky jim nedovolily vytvořit si větší možnost. Ve 32. minutě pro změnu bylo nařízeno trestné střílení proti Litvínovu, když se Adamský v oslabení rozjížděl do šance Jenže ani Vlasák neuspěl. K vidění byl i fotbalový moment, když Kracík poslal Matějovskému centr na hlavu, puk minul branku. To Peter Jánský, ač bráněn a tísněn, střelou z bezprostřední blízkosti ve 34.minutě Cháberu překonal - 2:3. Po vedoucím gólu hostí následovala série plzeňských přesilovek. Ovšem ani jedna ze tří nebyla využita.

Stejně jak Plzeň skončila druhou třetinu, tak začala i třetí. V početní převaze. Domácí bojovali, snažili se, ale k pořádné šanci se ne a ne dostat. Nakonec ještě musel zasahovat Chábera proti Punčochářovi. A v zápětí se v šanci po špatné plzeňské rozehrávce zjevil Rindoš. Litvínovští naložili s přesilovkou mnohem lépe. V čase 45:20, když na trestné lavici seděl Benák, Vojtěch Kubinčák zužitkoval přihrávku zpoza brány - 2:4. Snížit mohl Tomas, na kterého hostující obrana úplně zapomněla, ale jeho únik vychytal Hübl. Na druhé straně ve stejné disciplíně neuspěl Černý. Ten samý hráč v další přesilovce hostí mohl navýšit litvínovský náskok, ovšem nemířil přesně. Straka pro změnu nedokázal dorazit puk z brankoviště za Hübla. Zmar Plzně dokonal osobní trest Tomáše Vlasáka. Litvínov své střelecké zbraně nesklonil. V 58.minutě se na Cháberu rozjel Branda a domácí gólman měl s jeho pokusem plné ruce práce. Ještě musel čelit Jenáčkově pokusu. Ani to však již nemohlo zabránit porážce 2:4.