PLZ - TRI 6:1 - Modrobílí zválcovali Oceláře a chybí jim jediné vítězství k postupu do čtvrtfinále play - off!

Plzeň - I druhé utkání předkola play - off 02 extraligy svedlo na ledě ČEZ arény proti sobě hokejisty plzeňského Lasselsbergeru a Oceláře z Třince. Modrobílí byli klidnější, protože se po nedělní výhře ujali v sérii vedení. A na spokojenosti jim přidala i první část, kterou vyhráli o dvě branky. Západočeši tentokráte nepřipustili žádné komplikace a dosáhli oslnivého vítězství, pod které se dvěma zásahy podepsal Jaroslav Kracík. Plzeň tak vede 2:0 na zápasy a už ve středu může na třineckém ledě slavit postup do čtvrtfinále!

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

6:1
2:0, 2:0, 2:1

Branky a nahrávky: 10. Cartelli (Kovář, Tomas), 19. Vlasák (Straka, Vostřák), 32. Straka (Vlasák, Vostřák), 40. Kracík (Adamský), 53. Tomas (Vlasák), 57. Kracík (Tomas) – 48. Sekeráš (Polák, Květoň). Rozhodčí: Fraňo, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:5. Využití: 3:1. Diváci: 5 488. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

HC Škoda Plzeň

Chábera - Čakajík, Smrek, Cartelli, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš

HC Oceláři Třinec

Vojtek – D. Seman, Malec, Anderson, Sekerám, Rangl, Gureň, Vosátko, Výtisk – Balej, Polanský, Hašek – D. Květoň, Peterek, D. Moravec – Pánik, Kováčik, Seber – Tomík, V. Polák

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Chábera 60 43 1 42 97,67 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 1 1 1 2
Václav Benák 0 0 0 1 0
Mario Cartelli 1 0 1 1 0
Martin Čakajík 0 0 0 1 2
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Jaroslav Kracík 2 0 2 2 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 1 2
Tomáš Pácal 0 0 0 0 2
Jekabs Redlihs 0 0 0 2 0
Peter Smrek 0 0 0 1 0
Martin Straka 1 1 2 1 0
Roman Tomas 1 2 3 1 0
Tomáš Vlasák 1 2 3 1 0
Pavel Vostřák 0 3 3 1 0

komentář

Druhý zápas série mezi Plzní a Třincem začali lépe domácí, kteří byli od úvodních minut aktivnější. Kovář s Adamským podnikli první útočný výpad, ale ten skončil na třineckých hokejkách, které akci zblokovali. Ve čtvrté minutě zprava jedovatě střílel Vlasák, ale Vojtka nezaskočil. Na druhé straně se blýskl Chábera, který lapil tvrdou střelu od modré z hole Haška. Steber vzápětí vyrazil společně s Pánikem proti jedinému obránci, ale Chábera spolehlivě zakročil. Divákům v ČEZ Aréně pořádně zatrnulo, když se sám na Cháberu řítil Polanský, ale Straka ho rychlostí stíhačky dojel a neumožnil mu ani vystřelit. V čase 9:07 Plzeń hrála přesilovku, k puku se dostal na modré Cartelli a dělovkou propálil Vojtka. -1:0- . Ve dvanácté minutě mohlo být ještě veseleji, ale Vostřák trefil pouze helmu brankáře Vojtka. Třinec měl možnost několika přesilovek, nevyužil je však podle svých představ. A tak se znovu radovali domácí. V čase 18:51 Straka našel před bránou Vlasáka , který nedal Vojtkovi šanci. -2:0- . Byla to další z parádních souher první pětky. Do šaten tak odcházeli o poznání spokojenější domácí.

V úvodu druhého dějství pálil od modré Cartelli, Vojtka ale nezaskočil. Pak se blýskl Martin Adamský, dvakrát po sobě poslal dělovku na třineckou bránu, ale těsně vedle. Jan Chábera poté jistými zákroky podržel Lasselsberger před nebezpečně dotírajícími útočníky v červenobílých dresech. V polovině utkání hrála Plzeň přesilovku, Západočeši rozjeli přesilovkový kolotoč, Vostřák ve velké šanci minul branku a obránce Redlihs trefil pouze tyčku! V Aréně pak vypukly velké vášně, Cartelliho nebezpečně srazil u mantinelu Malec, ale rozhodčí nevylučovali. Nejlepší odpovědí proto byl gól Martina Straky , kterým zvýšil už na 3:0 . Třinec následně mohl skóre korigovat při přesilové hře, kterou odehrál velmi dobře a nebezpečně. Chábera se ale činil a skóre se neměnilo. V samotném závěru druhé třetiny Adamský sehrál skvělý útočný výpad s Jaroslavem Kracíkem a plzeňská jednaosmdesátka poslala puk pod víko Vojtkovy klece. Divákům tak klobása musela o druhé přestávce opravdu chutnat.

Třinec závěrečné dějství zahájil aktivně a dal jasně najevo, že se ještě nevzdává. Plzeňští si museli vypomoci zakázaným uvolněním. Balej tvrdě střílel z mezikruží, plzeňský gólman ale vyrazil betonem. V páté minutě byla signalizována početní výhoda Třince, Chábera se blýskl dalším výborným zákrokem proti Květoňovi. I při následném oslabení plzeňská obrana šlapala jako hodinky a bránila jak při jednogólovém rozdílu, Cháberovy zákroky ocenilo publikum několikrát velkým potleskem a skandováním. Dresler dostal puk za plexisklo a Plzeň šla do tří. Následně byl diskutabilně vyloučen i Chábera za posunutí branky a Plzeň poprvé inkasovala z hole Sekeráše . -4:1- Následoval ohlušující pískot věnovaný sudím…. Třinec pokračoval v útočení a Plzeň skvěle bránila. V šanci se ocitl Cartelli, ale byl faulován a Plzni se naskytla další přesilovka. A opět se v plné parádě předvedli plzeňští útočníci.Před bránou tečoval Vlasákovu přihrávku Roman Tomas a upravil na -5:1- . Další gól v třinecké síti následoval v minutě sedmnácté, kdy se puk pozvolným tempem dokutálel za ležícím Vojtkem do brány. Posledním, kdo se dotkl kotouče byl Jaroslav Kracík a zvýšil úctyhodný náskok Lasselsbergeru. Utkání se dohrálo v poklidu za skandování fanoušků, kteří doprovodili modrobílé k vítězství a k vedení v sérii 2:0 na zápasy. Pokračování bude už pozítří na ledě soupeře.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Plzeň): "Jsme samozřejmě spokojení, že jsme i napodruhé využili výhody domácího prostředí. To, co jsme si předsevzali, tedy odjíždět do Třince se skóre 2:0 na zápasy, se nám splnilo. V tom utkání jsme hodně chtěli potvrdit včerejší vítězství a po celé utkání jsme prokazovali kvalitu, kterou mužstvo má. Ten postup do play off chceme konečně v Plzni vybojovat. Týmovým výkonem podpořeným Honzou Cháberou v brance a s mužstvem vedeným Martinem Strakou, který je kapitánem, jak má být, jsme oba ty zápasy vyhráli. Dnes to bylo podle mého zasloužené, neboť jsme byli lepším týmem.

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Chtěli jsme hrát aktivněji než v pondělí. V úvodu jsme měli velkou šanci, kterou jsme však neproměnili. Plzeň znovu zvládla přesilovky, my jsme je nedokázali ubránit. Za stavu 0:3 už se to pak těžko otáčí, navíc přišel před druhou přestávkou ještě čtvrtý gól."