TRI - PLZ 3:0 - První mečbol Lasselsberger nevyužil, Třinec se nevzdává...

Třinec / Plzeň - Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň odjížděli do Třince s přáním, ukončit sérii předkola play - off co nejdříve. Bohužel první mečbol modrobílí neproměnili. Na horkém třineckém ledě skončila jejich sedmizápasová šňůra výher. Oceláři porazili Lasselsberger 3:0 a snížili stav série na 2:1. Druhý pokus na postup do čtvrtfinále play - off mají Plzeňští opět zítra od 17 hodin.

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:0
0:0, 0:0, 3:0

Branky a nahrávky: 48. Balej (Malec), 58. Květoň, 59. Peterek. Rozhodčí: Mikula, Kubeš - Pešek, Kalivoda. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 086. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0 .

HC Oceláři Třinec

Vojtek - Sekeráš, Seman, Výtisk, Andersons, Vosátko, Malec, Gureň, Rangl - Květoň, Moravec, Balej, Hašek, Pánik, Peterek, Polanský, Kováčik, Steber, Tomík, Polák, Kanko

HC Škoda Plzeň

Chábera - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, Redlihs, Cartelli, Vostřák, Tomas, Laš, Kubica, Dvořák, Matějovský, Kracík, Adamský, Vlasák, Straka, Kubalík, Kovář

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Chábera 59 33 2 31 93,94 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -1 0
Václav Benák 0 0 0 0 0
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0 4
Jekabs Redlihs 0 0 0 0 0
Peter Smrek 0 0 0 -2 0
Martin Straka 0 0 0 -2 0
Roman Tomas 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 -2 0
Pavel Vostřák 0 0 0 -2 0

komentář

V prvních pěti minutách se snažilo mužstvo domácích strhnout vedení na svoji stranu a vytvořilo si tlak. Hosté však úvodní nápor přečkali bez větších komplikací. Hra se začala kouskovat a na hole všech usedla nepřesnost. Z té se vymanili první Třinečtí, když si vytvořili tlak před Cháberou, který zastavil Kovář nedovoleným bráněním. Domácí tým však odehrál přesilovou hru stejně prachmizerně jako v předešlých utkáních v Plzni. Domácí byli nadále aktivnější a plzeňský tým se až na pár výjimek nedostal k lepší střelecké příležitosti. Zhruba v půlce první třetiny se ocitl David Květoň sám před plzeňským brankářem, z otočky ale promáchl. Chvilku na to si zahrála přesilovou hru také plzeňská pětice. Až na Strakovu šanci se ale nedostala do vážnější příležitosti, a tak i po první plzeňské početní výhodě byl stav bez branek. Od této chvíle ale začali iniciativu mírně přebírat hosté a občasnými šancemi ohrožovali Vojtkovu branku. Největší šanci měl zhruba minutu před koncem úvodní části Adamský, který ale sám před brankou nedokázal na dlouhou hůl touš řádně zpracovat.

Ve druhé třetině jsme se i přes upracovaný hokej ve středním pásmu dočkali přeci jen více šancí, které přišli v první polovině druhé třetiny. Nejblíže gólu byl Peterek, který si vybruslil zpoza brány mezi kruhy a příklepem trefil levou tyč. Plzeňští bojovníci si však nezůstali pozadu, když extřinecký Cartelli se ocitl v kruhu osamocen. Svůj pokus ale poslal přímo do hrudi Vojtka. Další velká šance přišla zhruba v polovině základní hrací doby. To se postupně Moravec se Sekerášem nedokázali prosadit z bezprostřední blízkosti. Zbytek třetiny, jak už bylo řečeno, bylo ve znamení spíše úporného boje o střední pásmo.

Ve třetí dvacetiminutovce už se diváci v Třinecké Aréně gólu dočkali a to v čase 47:20, když Balej prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistencí na tomto gólu se podílel i „oblíbenec“ plzeňských fanoušků Malec. O čtyři minuty déle byli hosté velmi blizoučko vyrovnání. V oslabení ujeli dva Plzeňáci na samotného Vojtka. Martin Straka však trefil pouze tyč odkryté brány. Za to ale přišel trest. Dvě minuty před koncem vybojoval David Květoň touš a ujížděl přes celé kluziště na Cháberu, kterému nedal šanci. Plzeňští ale nesložili zbraně a dvě minuty před koncem se pokusili zahrát power-play. Domácí ji ale ubránili perfektně a po té co Balej netrefil prázdnou branku, napravil jeho zaváhání přes celé hřiště Peterek.