TRI - PLZ 4:3 pp - Modrobílí si komplikují život, rozhodne se v sobotu v Plzni!

Třinec / Plzeň - Obrovské drama viděla dnes třinecká Werk Aréna! Plzeňští hokejisté už doslova sahali po rozhodujícím gólu, který by je dostal do čtvrtfinále play - off, ale nakonec se radují Oceláři. Rozhodující gól v prodloužení střelil David Květoň. A tak série, kterou měli modrobílí tak skvěle rozehranou, nabírá dramatickou koncovku a o postupujícím se bude rozhodovat až v pátém zápase, v sobotu v plzeňské ČEZ Aréně od 17:30!

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

4:3p
1:0, 2:2, 0:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 14. Květoň (Peterek), 26. Balej (Kanko), 29. Peterek (Květoň), 63. Květoň (Peterek) - 25. Matějovský (Tomas, Kracík), 30. Kracík (Straka), 57. Vlasák (Vostřák) . Rozhodčí: Polák, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 3 538. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

HC Oceláři Třinec

Vojtek - Sekeráš, Seman, Výtisk, Andersons, Vosátko, Malec, Gureň, Rangl - Květoň, Moravec, Balej, Hašek, Pánik, Peterek, Polanský, Kováčik, Steber, Tomík, Polák, Kanko.

HC Škoda Plzeň

Chábera - Dresler, Smrek, Pácal, Benák, Redlihs, Cartelli, Vostřák, Tomas, Laš, Kubica, Dvořák, Matějovský, Kracík, Adamský, Vlasák, Straka, Kubalík, Kovář.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Chábera 63 27 4 23 85,19 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 0 0 0 2
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 1 0
Jan Dresler 0 0 0 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 1 0 1 0 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0 0
Jekabs Redlihs 0 0 0 0 0
Peter Smrek 0 0 0 0 2
Martin Straka 0 1 1 -1 0
Roman Tomas 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0
Pavel Vostřák 0 1 1 0 0

komentář

Zápas o vše začal ve vysokém tempu. Hned po půl minutě hry se dostal do velké šance Straka. Zakončení do odkryté brány mu ale překazil Gureň, jenž mu doslova ukradl touš z hole. O dvě minuty déle si dosti nevybíravě poradil Smrek s průnikem Poláka. Rozhodčí jeho počínání ocenili dvěmi trestnými minutami, ze kterých ale domácí nezahrozili, ba naopak se mohl pokusit ohrozit soupeřovu branku kapitán hostí. Utkání mělo neustále vysoké tempo a hra se přelévala z jedné strany na druhou. V této fázi hry měli blíže ke gólu domácí, když v osmé minutě měli možnost trestného střílení. Balej však svoji příležitost promarnil a Chábera si připsal důležitý zásah. Velká šance se ale vyskytla i na straně druhé. Cartelli však trestuhodně netrefil prázdnou branku ze tří metrů. Plzeňští však zůstali u tlaku a odměnou jim bylo alespoň vyloučení Polanského. Po šancích Dvořáka a především Vlasáka však svoji příležitost taktéž nevyužili. Trochu poškození se však mohli cítit hosté po polovině první třetiny, kdy plzeňským fanouškům známý Malec, dosti nešetrně zastavil Smreka, což rozhodčí přešli bez povšimnutí a Smrek od tohoto momentu se už ve hře neukázal. Z následujícího souboje však na trestnou lavici musel putovat Adamský. Nutno podotknout, že tento souboj se s Malcovým zákrokem vůbec nedal srovnat. Oč hůře bylo Západočechům, když David Květoň z otočky na kruhu prostřelil Cháberu a proměnil tak zmiňovanou přesilovou hru. Plzeňské hráče tento moment nakopl a dosti přitvrdili hru. Ta se usadila až do konce třetiny v útočném pásmu, ovšem bez gólového efektu.

Začátek druhé třetiny začal poměrně hekticky a Plzeň měla hned příležitost přesilové hry. I přesto že soupeře uzamkla v obranném pásmu, přesilovou hru neproměnila. Po přesilové hře se dostali Třinečtí útočníci do přečíslení dva na jednoho, nepřesná přihrávka však ukončila tuto akci a podle hesla nedáš – dostaneš skórovala Plzeň. Tomasovu přihrávku od pravého mantinelu, uklidil do klece Matějovský. Hosté se ale neradovali dlouho. Hned o minutu déle objel plzeňskou klec Balej a o Cháberův beton propasíroval touš do branky. Morálka a sebevědomí však Plzeňanům muselo klesnout ještě výrazněji, když o další dvě minuty později inkasovali gól v oslabení, který zařídil Jan Peterek. Důležitý souboj v důležitý moment před touto brankou prohrál Vostřák s Květoněm, jenž si připsal asistenci. Pavel Vostřák se však po tomto souboji z ledu nezvedal. Agresivita neustupovala a hned za půl minuty si šel na trestnou lavici odpočinout Gureň za nebezpečnou hru vysokou holí. Plzeňská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a Kracík po Strakově asistenci vykřesal pro Keramiky naději. Diváci se v této fázi zápasu rozhodně nenudili, zvláště, když se po chvilce objevil před Cháberou sám Polanský, pro kterého byla ale brána nízká. Touto akcí ale přestřelka jak na divokém Západě ustala a tempo hry začalo dokonce upadat. Po zbytek třetiny byl viděn spíše taktický boj s minimem šancí.

Třetí dvacetiminutovka se zpočátku odehrávala ve stejném duchu jako končila ta druhá. Hlavní bylo nedostat gól. Obě mužstva spíše takticky bránila a čekala na chybu soupeře.Ta však dlouho nepřicházela a tak plzeňské fanoušky potěšil alespoň Matějovský, jenž vykonal pomstu zraněného Smreka a ve svém útočném pásmu naložil Malcovi co proto. Avšak tento moment jakoby dodal impuls k dobývání třinecké branky, především první plzeňskou formací. Odměnou jí nakonec bylo vyrovnání, které nakonec bylo lehčí, než se čekalo. Vlasák tři minuty před koncem pouze nahodil kotouč na Vojtka, který ho lehkomyslně propustil mezi betony. Oba aktéři tak tímto okamžikem zařídili první prodloužení této série.

Plzeň vstupovala do prodloužení o muže navíc díky přesahujícímu trestu z poslední třetiny. Svoji šanci však nevyužila. Lépe s podobnou situací naložili domácí, když při vyloučení Benáka David Květoň zajistil pokračování série v Plzni.