PCE - PLZ 3:0 Pardubice se prvně ujaly vedení v sérii

Pardubice/Plzeň - Prvně ve čtvrtfinálové sérii se mužstvo z města perníku dostalo do vedení. Stejně jako v téměř každém zápase tohoto čtvrtfinále vstřelili Pardubičtí úvodní gól již v první třetině zásluhou mladého Rákose. Když explzeňský Divíšek, a o šest minut déle Pivko, přidali každý po jednom kousku, bylo o utkání prakticky rozhodnuto. Toto tvrzení umocnilo i zranění Tomáše Vlasáka po souboji s jedním z pardubických hráčů. Plzeňský tým před vyprodanou arénou bojoval a vytvářel si místy i tutové šance. Brankář Lašák však předvedl dobrý výkon a v dnešním utkání byl nad síly Plzeňanů.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:0
1:0, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 4. Rákos (Koukal, Havíř), 26. Divíšek (Čáslava, Pivko), 32.Pivko (Bláha, Divíšek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:7. Využití: 3:0. Diváci: 10 020 (vyprodáno). Průběh utkání: 3:0

HC Dynamo Pardubice

Lašák (Růžička) - Snopek, Čáslava, Píša, Kolář II, Havíř, Lojek, Hendrich - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Koudelka - Zohorna, Tvrdík, Somík - Bláha, Semorád, Rákos.

HC Škoda Plzeň

Chábera (Francouz) - Čakajík, Smrek, Redlihs, Benák, Pácal, Dresler, Jeřábek - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš - Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jan Chábera 60 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 0 0 0 0
Martin Čakajík 0 0 0 0 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 4
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Marek Laš 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0 2
Jekabs Redlihs 0 0 0 0 0
Peter Smrek 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 2
Roman Tomas 0 0 0 0 4
Tomáš Vlasák 0 0 0 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

Pátý zápas série, třetí v Pardubicích dnes sehrál HC Lasselsberger Plzeň v rámci čtvrtfinále proti Moelleru. A hostím již potřetí nevyšel úvod utkání. Ve třetí minutě dostaly Pardubice možnost přesilové hry, kterou po devíti vteřinách zužitkoval hezkou střelou nad Cháberovu lapačku Daniel Rákos a domácí hokejisté vedli 1:0. V osmé minutě přišla chvíle západočeského brankáře. Po chybě v rozehrávce se na něj řítil osamocený Kolář, Chábera jeho střelu, kterou většina přítomných už viděla v jeho brance, dokázal vyrazit. Ve 12.minutě pro změnu ztropil chybu daleko od své branky Lašák, Vlasák se znocnil puku a pálil do zcela prázdné klece. Jeho střela však svatyni pardubického gólmana minula. Pro změnu při plzeňské přesilovce měli velkou šanci Kovář s Dvořákem, ale ani jednomu se nepodařilo dostat kotouč za zmateného Lašáka. V rovnocenném počtu ale byly aktivnějším týmem domácí, snadněji se dostávali do útočného pásma a vytvářeli si šance. V 16.minutě si jednu vytvořil Pivko, rozvlnil však jen boční síť plzeňské branky. Největší šance hostu přišla v 18.minutě , když Matějovský z rohu přihrával Tomasovi, který byl úplně sám před Lašákem. Ten však jeho střelu ukryl v lapačce. Další přesilovka Plzně přinesla další velké šance hostujícího týmu. Úplně v poslední vteřině první dvacetiminutovky šel puk po ose Straka – Vlasák – Vostřák. Poslední jmenovaný ale opět jen nechal vyniknout domácího strážce svatyně.

Vzruch na obou stranách přinesla první minuta druhé třetiny. Nejprve Straka neprotlačil puk za Lašáka, poté neuspěl prudkou střelou Kolář – pálil těsně vedle. Rána pro plzeňské přišla až ve 26.minutě, když si v oslabení nepohlídali dorážející hráče před Cháberou a Tomáš Divíšek nadvakrát puk dostal za sedícího Cháberu - 2:0. Plzeňský brankář mohl jen bezmocně přihlížet. V zápětí přišla pro změnu početní výhoda hostí. Největší šanci si v ní ale vypracovaly Pardubice. Divíšek ujížděl sám na Cháberu, Straka mu znemožnil lépe zakončit pouze za cenu faulu. Na konce 28.minuty se na led zhroutil Tomáš Vlasák. Stalo se tak pár okamžiků po souboji s Koukalem u mantinelu. Na střídačku se dostal pouze za pomoci spoluhráčů a maséra. V zápětí zdeptal Čáslavu svým zákrokem ležící Chábera. Pardubický bek stál totiž osamocen před gólmanem modrobílých. I třetí gól domácích padl v jejich přesilovce. Libor Pivko dorazil puk za Cháberu - 3:0. Ve 34.minutě měli možnost diváci v ČEZ Areně vidět hru čtyři na čtyři. V ní si připsal dobrou možnost Rákos. Plzeň si velkou šanci připsala opět v poslední minutě. Tentokrát na jejím začátku. Vostřáka však opět vychytal Lašák.

Do třetí části zápasu nastoupili oba týmy s jasnými cíly. Plzeň chtěla se zápasem ještě něco udělat, Pardubice naopak nechtěly připustit žádné drama jako ve čtvrtém duelu. A byly v plnění svého plánu důslednější. V úvodních minutách téměř vůbec nepustily Plzeň z obraného pásma. A když, tak jen na okamžik. Lašák byl téměř úplně bez práce kromě lehkého Benákova nahození, se kterým si bez potíží poradil. Ve 47.minutě Koudelka oklamal Dreslera, našel zcela volného Semoráda, který se řítil sám na Cháberu. Plzeňského brankáře oblafnout dokázal, zamířit s pukem do odkryté branky nikoliv. V 50.minutě si role vyměnili, ani Koudelka však nemířil přesně. Plzeň se vůbec nedostávala do šancí, natož aby korigovala skóre pátého čtvrtfinálového střetnutí. K prvnímu vážnějšímu zákroku třetí třetiny se Lašák dostal až v 55.minutě při plzeňské přesilovce po ráně Čakajíka. V 57.minutě mohli domácí ještě nevýšit své vedení, ale Pivko se druhého gólu v zápase nedočkal. Plzeňští v poslední části hry jen dokonali zmar z celého zápasu. Poslední dvě minuty navíc odehrála v oslabení o jednoho muže v poli. S východočeskou ČEZ Arenou se ve středu rozloučili bez vstřeleného gólu a otázkou zůstává, zda se sem ještě série vrátí, aby měli možnost dnešní zápas napravit. Stav série HC Moeller Pardubice – HC Lasselsberger Plzeň 3-2.