ZLN - PLZ 2:1 Plzeň manko z první třetiny nedotáhla

Zlín/Plzeň - Plzeňská výprava měla po úvodní třetině ve Zlíně rozhodně co dohánět. Aktivnější domácí se v průběhu první dvacetiminutovky dostali do dvoubrankového vedení. Po přestávce však na led vjela trochu jiná Plzeň. Tato byla o poznání dravější a tím si vynutila ve druhé třetině snížení stavu. Ačkoliv i v závěrečném dějství předvedla velkou vůli vyrovnat, na hru dalekého rivala to však tentokrát nestačilo.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

2:1
2:0, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky:6. Lučka (Rachůnek, Důras), 8. Köhler (Leška, Hamrlík) - 39. Bomerback (M. Straka, Benda) . Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek – Čech, Poruba . Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 4873 . Průběh utkání: 2:0, 2:1.

PSG Berani Zlín

Sedláček - Hamrlík, Linhart, Nosek, Lučka, Bořuta, Kučný, Míka, Švrček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, Záhorovský, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Jackson, O´Brien, Dresler, Benda - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Tvrdík - Scofield, Kovář, Stránský - Adamský, M. Heřman, Dvořák. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 59 27 2 25 92,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -1 0
Václav Benák 0 0 0 0 0
Jan Benda 0 1 1 -1 0
Mark Bomersback 1 0 1 0 0
Jan Dresler 0 0 0 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 2
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 -1 2
Lukáš Hvila 0 0 0 0 0
Jim Jackson 0 0 0 0 4
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 2
Jan Kovář 0 0 0 0 2
Jaroslav Modrý 0 0 0 0 0
Doug O´Brien 0 0 0 0 0
Tyler Scofield 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 0 2
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 0 0
Petr Vampola 0 0 0 0 4
Tomáš Vlasák 0 0 0 0 0

komentář

Plzeňští indiáni si jistě úvodní dvacetiminutovku představovali trochu jinak. První akcí se ukázal Zlín a krátce na to přišlo i první vyloučení z řad hostí. Domácí si při své přesilové hře vypracovali několik slibných šancí, Pöpperle však držel své kolegy nad vodou. Již v páté minutě se Plzeňským podařilo jít krátce do tří. První studená sprcha této třetiny pro hosty přišla v šesté minutě. Po kombinaci Důrase s Rachůnkem se po přihrávce od mantinelu puk dostal k Martinu Lučkovi, který mířil podpořit útok z druhé vlny. Z mezikruží volil variantu přímé střely, která se zastavila až v brance za hostujícím brankářem – 1:0. Aby sprcha věnovaná plzeňskému týmu nebyla moc vlažná, otočil v osmé minutě studeným kohoutkem Köhler. K puku se dostal po velké chybě týmu hostí, kdy nikým neatakován a nehlídán dostal příležitost samostatného nájezdu. Asistencí se blýskli Leška s Hamrlíkem – 2:0. Plzeň se pokoušela děsit domácího strážce svatyně až v minutě dvanácté. Připravený tlak však ustál. V druhé části třetiny se hra alespoň trochu vyrovnala, ale Zlín měl stále navrch. Závěr dějství by se dal popsat jako přehlídka vyloučení. Za příklad může sloužit 17. minuta, kdy se po faulu na domácího hráče strhla bitka, po které zahřívali sezení lavice provinilců Dvořák, Heřman a za Zlín Linhart. Jak se na hokej dívá zpoza mantinelu se pak ještě přišel podívat Straka a střelec prvního gólu Lučka.

Druhá třetina a zcela jiná Plzeň. Bojovná a aktivní Plzeň, která se od počátku dějství chopila puku a jala se útočit, změnila výraz celé hry. Dokonce i prvním vyloučeným byl zlínský bojovník Köhler. První výrazný pokus o snížení přišel ve 26. minutě, kdy se před hostujícím mužem s maskou během vteřiny vytvořil nepřehledný chumel, ze kterého však bohužel pro hosty branka nepadla. O dvě minuty déle se indiánům naskytla další možnost početní výhody, kdy si za vrátka trestné lavice odešel sednout Švrček za nedovolené bránění. Výhoda ale neměla dlouhého trvání. O chvíli později si o několik metrů vedle sednul Vampola. Plzeň se i nadále prezentovala aktivním hokejem a Zlín musel zařadit vyšší rychlostní stupeň. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. V těchto okamžicích se pomalu blížila chvíle, kdy se i Plzeň dostala ke vstřelení branky. V 39. minutě ukázal rozhodčí rukou na Záhorovského, a o chvíli později po přihrávce Bendy, vyslal projektil na domácího muže s maskou Straka. Jeho dělovka ještě úspěch neslavila, dvojitá dorážka Bomersbacka už ano –2:1.

Závěrečná dvacetiminutovka se odehrávala v předvídatelném tempu. Zlín nehodlal udělat osudnou chybu, která by dovolila pomýšlet hostům na výhru. Z každé naskytnuté šance se snažil zvýšit své vedení na uklidňujících 3:1. Naopak plzeňští bojovníci věděli, že pro úspěch na ledě dalekého rivala musí ještě rozvlnit zlínskou síť. Do výrazné šance se z týmu žlutých dostal například Vlach, zblízka svůj boj s Pöpperlem prohrál. Napětí a herní nasazení se začalo s postupujícím časem stupňovat. Modrobílí si vybudovali kýžený tlak a domácí pětka měla ve svém obranném pásmu plné ruce práce. Jenže branková čára jakoby černý kotouč odpuzovala. Usměrnit dráhu puku za záda domácího brankáře se nezdařilo ani Bomerbackovi ani Strakovi. K vyrovnání už nepomohl ani oddechový čas ani následná power play. Zlín tak doma porazil indiány 2:1.