KOM-PLZ 2:4 - Plzeň zakončila venkovní sérii s dalším ziskem!

Plzeň - Třetí duel na ledě soupeře Indiáni zvládli na výbornou. Po výhře v Litvínově dnes vezou modrobílí tři body i z Brna, když se poprvé prosadil Adamský až v polovině utkání. Hvězdou utkání byl ovšem bezesporu Martin Straka, který dnes bodoval v desátém! utkání v řadě a poskočil přes nehrajícího Marka Bomersbacka na první příčku v bodování týmu. Jan Benda zase vylepšil svou neuvěřitelnou bilanci na 0+17!

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

2:4
1:0, 1:3, 0:1

Branky a nahrávky: 13. Huml (Varaďa), 40. Procházka (Šindel, Dlouhý) - 31. Adamský (Vampola, Benda), 34. Vampola (Straka, Vlasák), 35. Scofield (Modrý, Vampola), 49. Straka. Rozhodčí: Hribík, Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc Svoboda - Modrý oba 5 min+DKU. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7100. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.

HC Kometa Brno

Hovi - Novák, Mojžíš, Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček - Erat, Dopita, Selingr - Svoboda (41. Bourret), Huml, Varaďa - Šindel, Procházka, Dlouhý - Vondráček, Ludvík, Brabenec.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Jeřábek, Hanzlík, Modrý, Benda, Benák, Dresler, O´Brien, od 21. min. navíc Pitule - Vostřák, Kracík, Vlasák - Straka, Vampola, Adamský - Hvila, Matějovský, Scofield - Lev, Jan Kovář, Heřman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 60 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 0 0
Václav Benák 0 0 0 0 0
Jan Benda 0 1 1 1 0
Jan Dresler 0 1 1 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 -1 2
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Lukáš Hvila 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 2
Jan Kovář 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 1 1 1 25
Doug O´Brien 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Tyler Scofield 1 0 1 0 0
Martin Straka 1 1 2 1 0
Petr Vampola 1 2 3 0 4
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 2
Pavel Vostřák 0 0 0 -1 0

komentář

Kometa začala druhou polovinu extraligy odhodlaně, ale hokejovější byla v úvodu spíše Plzeň. Zápas nabíral tempo pozvolna, k vidění bylo sice několik ran z rlzných pozic, žádná ale neznamenala bezprostřední nebezpečí ani pro Hoviho, ani pro Pöpperleho. Na domácí straně střílel Ludvík, hosté zahodili nadějný brejk tří proti dvěma, když Kracík tak dlouho váhal s přihrávkou, až byl vytlačen z ideální pozice. Tempo zápasu hodně ovlivnil moment ze 13. minuty – Ivan Huml obkroužil branku a z nesnadné pozice bekhendem poslal kotouč pod břevno – 1:0. Domácí paradoxně vstřelená branka uspěla, ožila Plzeň, která dostala k dispozici i přesilovou hru. Velkou šanci spálil Vostřák, proti kterému si zvedl již tak vysoké sebevědomí Hovi. Ten vychytal i Straku a Adamského, vyloučení Houdka se tak obešlo bez trestu. Kanonýr Vostřák hrozil i při druhé přesilové hře svého celku, opět si ale vylámal zuby na Hovim. Na druhé straně se snažil protlačit puk za Pöpperleho agilní Ludvík, proti svým bývalým spoluhráčům se ale neprosadil. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Pokud první třetina působila místy hodně ospalým dojmem, druhá rozhodně nenudila. Hned v úvodu propásl velkou příležitost Hvila, na druhé straně zahrozil Svoboda, který nadvakrát neprotlačil puk do plzeňské branky. Kometa mohla zvýšit vedení v přesilové hře, tu ale dlouho hrála hodně staticky a bez šancí. Z letargie vybočil Eratův pas na Selingra, který v ideální pozici trefil jen dobře postaveného Pöpperleho. Plzeň posléze převzala otěže a dočkala se odměny. Nejprve sice neuspěl Vlasák, ale ve 31. minutě po závaru napřáhl Adamský a bylo vyrovnáno. Chvilku poté putovali za katr domácí Brabenec a Procházka, zejména druhé vyloučení vyvolalo bouři emocí. V přesilovce pět na tři pálil Straka, Hovi kotouč zdánlivě ukryl, ale Vampolovi se povedlo jej protlačit do sítě – 1:2. Branka vyvolala velké emoce, chvilku se nehrálo, ale rozhodčí si byli jisti a ani nevolali svého kolegu u videa. Otřesená Kometa inkasovala i vzápětí, kdy se tečí prosadil Scofield. Těžké chvilky pomohl přestát Jaroslav Svoboda, byť jej to stálo zápas – jeho souboj s Jaroslavem Modrým ovšem závěr třetiny okořenil a domácí nabudil. Ti toho dokázali využít v poslední minutě této části, kdy po parádní akci Dlouhého snížil Procházka. Skóre 2:3 orámovalo divokou druhou třetinu.

V poslední části měla Kometa soka na dostřel, ale nevyužila několik šancí a pozvolna přepustila otěže hry Plzni. Nadvakrát neuspěl Dopita, po něm Erat, neujala se ani přesilová hra. Naopak – hrubé chyby domácí obrany využil kapitán Straka a definitivně rozhodl o výhře Plzně. Na skóre 4:2 se již nic nezměnilo ani přes řadu velkých šancí – Brno hrozilo v přesilovkách, Plzeň měla obrovské možnosti v závěru, ale Hovi již nekapituloval. Svými zákroky přivedl postupně k šílenství Vlasáka, Vostřáka i Vampolu, ale skóre se již neměnilo.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Myslím, že první třetinu jsme odehráli velice dobře, ale ve druhé třetině nastal zlom, poté co jsme dostali branky z přesilovek, tam soupeř odskočil na dvoubrankové vedení. Pak jsme to stáhli na rozdíl jednoho gólu a další zlom nastal ve třetí třetině, kdy jsme hráli přesilové hry, které jsme nedokázali využít. Navíc jsme v té jedné inkasovali a branka v podstatě zápas rozhodla. Závěr utkání už byl vabank a tam už nebyla síla, abychom kontrovali. Přesilovky hostů ve druhé třetině a naše v třetině závěrečné rozhodly zápas. My jsme se přesilovkám v minulém týdnu věnovali, našim cílem bylo snažit se víc střílet a chodit před bránu, ale bohužel se nám to nedaří.
Marian Jelínek: My jsme sem jeli s tím, že víme, že Brno jde nahoru, hraje velice dobře, teď i doma boduje. Má trochu z mého pohledu smůlu v závěrech utkání. Věděli jsme, že ta psychická pohoda tady nemůže být dobrá. Z toho jsme chtěli i vytěžit v úvodu zápasu, chtěli jsme na soupeře vlétnout pohybem, to se nám absolutně nepovedlo. V první třetině jsme hráli velice špatně. Pak jsme si to v kabině trochu vyříkali a od druhé třetiny nastoupilo jiné mužstvo. Věděli jsme, že závěr utkání bude pro nás velice těžký, protože publikum tady je fantastické. Musím klukům hodně poděkovat, že disciplinovaně odehráli závěr zápasu a ještě vstřelili branku. Samozřejmě pro nás jsou to velice cenné body, protože jsem přesvědčen, že Brno tady ještě mnoha soupeřem body sebere.