VIT - PLZ 3:4: Indiáni vezou tři body z Vítkovic!

P l z e ň - HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 3:4. Poprvé od 13.ledna 2006 Plzeň dokázala vyhrát na horkém vítkovickém ledě. Od začátku utkání měla nad domácím celkem navrch a vždy vedla. Když Adamský ve 25. minutě dal indiánům dvoubrankový náskok, zdálo se, že plzeňskému vítězství nemůže nic zabránit. Nakonec ho však ještě musel ve 37. minutě pečetit Jaroslav Modrý. Domácí se ani nedostali k závěrečnému náporu a Plzeň si po zásluze veze vítězství a Straka již dvanáctý zápas v řadě, ve kterém bodoval.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

3:4
1:1, 1:3, 1:0

Branky a nahrávky: 16. Kvapil (Sičák, Burger), 29. Svačina (Stehlík, Klimek), 49. Klimek (Burger) - 14. Heřman (Benák), 21. Vostřák (Straka, Vlasák), 25. Adamský (Hvila), 37. Modrý (Kovář, Stránský). Rozhodčí: Hradil, Jebavý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 991. Střely na branku: 18:48 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4.

HC Vítkovice Ridera

Štěpánek - Sičák, Voráček, Trnka, Rehák, Jurečka, Kuboš, Stehlík - Hubáček, Ujčík, Vrána, Svačina, Hruška, Roman, Štefanka, Treille, Strapáč, Klimek, Szturc, Burger, Kvapil.

HC Škoda Plzeň

Francouz - Jeřábek, Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O´Brien, Boháč - Vostřák, Straka, Vlasák, Hvila, Vampola, Adamský, Scofield, Kovář, Dvořák, Stránský, Heřman, Lev.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Pavel Francouz 60 18 3 15 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 0 2
Václav Benák 0 1 1 0 0
Jan Benda 0 0 0 2 0
Jan Dresler 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 2
Martin Heřman 1 0 1 0 0
Lukáš Hvila 0 1 1 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 1 0
Jan Kovář 0 1 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 1 0
Jaroslav Modrý 1 0 1 1 0
Doug O´Brien 0 0 0 -1 0
Tyler Scofield 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Jan Stránský 0 1 1 1 0
Petr Vampola 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 0 1 1 1 0
Pavel Vostřák 1 0 1 1 0

komentář

Plzeňský tým začal zápas aktivně, už během první minuty si Štěpánek připsal tři zákroky. Plzeň ale měla šance i nadále a neustále produkovala velmi aktivní hokej v útoku i v obraně. Odměnou jí byla první přesilová hra po faulu bývalého plzeňského útočníka Štefanky. Západočeši sevřeli svého protivníka a na branku vyslali několik nebezpečných střel. Po přesilové hře aktivní plzeňský hokej neustal a již v polovině první třetiny měl Štěpánek 13 zákroků, přičemž pochytal několik těžkých střel Modrého, Lva a Vampoly. Indiáni se nakonec dočkali. Benák vypálil tvrdou ránu od modré čáry. Kotouč se ale odrazil od Voráčkovo bruslí přímo na hokejku Heřmana. – 1:0 Ihned po vstřelené brance se dostal do střelecké pozice Vlasák. Nástup Plzně zastavil až faul Adamského na Hubáčka v patnácté minutě. Vítkovice hrály přesilovku a díky Kvapilovi, který touš před bránou doslova ubojoval, srovnaly na 1:1. Autor gólu byl navíc při své vyrovnávací střele faulován a tak si Adamský pobyl na trestné lavici až do konce svého trestu. Po konci přesilové hry tempo zápasu polevilo a nic vážného se nestalo. Obě mužstva tedy odcházela do šaten za nerozhodnutého stavu.

Plzeň vlétla do druhé třetiny opět aktivně a díky důraznému napadání se touš dostal ke Strakovi. Ten podal nezištnou a přesnou přihrávku do středu Vostřákovi, jehož střela z první propadla Vítkovickému brankaři mezi tělem a rukou. – 1:2 Plzeň měla i další šance. Mezi největší patřil Strakův únik od pravého mantinelu. Tuto střelu Štěpánek ještě pokryl v lapačce. O minutu déle ale ujel téměř jako přes kopírák tentokráte Adamský. Ten už při svém průniku nezaváhal. – 1:3 Plzeň ve svém snažení neustala, avšak slavilo se na druhé straně. Po kombinaci na jeden dotek prostřelil Francouze z puntíku pro vhazování Svačina. – 2:3 Indiáni ale i nadále okupovali Vítkovickou branku. Po Modrém se ovšem neprosadil ani Benda a ani Kovář. Vítkovičtí se zmohli pouze na vyhazování puků ze svého pásma. I tak se ale dostali při chybě v plzeňské rozehrávce do šance. Hruškovy plány nakonec překazil Francouz vystrčenou holí. Na druhé straně se pro změnu dostal osamocen před brankáře při přesilové hře Vampola. Jakub Štěpánek v tu chvíli opět podržel svůj tým. Jak vidno, tento brankář měl téměř po celý zápas před očima modro. Nejvíce modro měl zřejmě v 37.minutě, když ho nahozením směřujícím mezi betony překonal Modrý. – 2:4 Ostravané měli do konce třetiny ještě šanci dvou přesilových her. Při nich ale Francouz zasahovat nemusel. Plzeň v této chvíli vedla 4:2 na branky a 40:13 na střely na bránu.

Do třetí třetiny nastoupili domácí v početní výhodě. Plzeň však odehrála své oslabení tak dobře, že se ani nezdálo, že by jeden z týmů měl o jednoho hráče více. Po přesilovce se zdálo, že tempo hry kleslo. Odpověď na otázku proč byla nasnadě. 3990 diváků vidělo jak Plzeň odpovědně brání a vyčkává na chyby Vítkovic, které se nedokázaly dostat do žádné velké šance. Domácí se přeci jen dočkali přibližně v polovině třetí třetiny, kdy Burger vybruslil od mantinelu do středu kluziště a přestřelil branku. Touš se odrazil přímo na hokejku Klimkovi, který už jen dorazil do prázdné branky. – 3:4 Tým ze západu se opět vrhl do útoku. Výsledkem byla Vlasákova tyč. Postupem času se však domácí tlačili do útoku a hosté se snažili vývoj kontrolovat obranou středního pásma, což se jim většinou dařilo. Pokud se Vítkovičtí dostali do útočného pásma, vyřešila to obranná hra Plzně v čele s Francouzem. Dvě minuty před koncem ale zmrazila veškeré naděje Ostravanů hrubá chyba a hra s příliš mnoha hráči na ledě. Poslední dvě minuty tak mohla Plzeň držet puk na svých hokejkách, což se jí podařilo a zaslouženě tak veze přes celou republiku všechny tři body.