LIT-PLZ 1:5 - Indiáni vezou z Litvínova opět tři body

Plzeň - Vítěz Prezidentské trofeje se po olympijské přestávce představil na horkém ledě Litvínova. V sestavě Indiánů se objevil i Padělek, který má vyřízený střídavý start z Tábora. Na brance se sice nepodílel, zastoupili ho ovšem jiní. Hned v úvodu prostřední části vstřelil, jak se později ukázalo, rozhodující branku Tyler Scofield.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

1:5
0:1, 1:3, 0:1

Branky a nahrávky: 36. Trávníček (Reichel, Majdan) - 16. Modrý, 23. Scofield (Benda), 29. Jiří Hanzlík (Vlasák), 30. Hvila (Adamský, Vampola), 55. Bomersback (Tvrdík). Rozhodčí: Minář, Blecha - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:11, navíc Vopat (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4251. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

HC Verva Litvínov

J. Hübl (29. Franěk) - Pilař, Švarný, Šlégr, Kubát, Punčochář, Skuhrovec, Stříteský, O. Poživil - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Majdan, Vopat, Jenáček - Bojer, Gerhát, Dragoun.

HC Škoda Plzeň

Pöpperle - Benák, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O´Brien, Jeřábek - Scofield, Jan Kovář, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Bomersback, Vostřák, Tvrdík - Stránský, I. Padělek, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Pöpperle 60 33 1 32 96,97 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 1 1 2 2
Václav Benák 0 0 0 1 0
Jan Benda 0 1 1 1 0
Mark Bomersback 1 0 1 1 2
Jan Dresler 0 0 0 1 2
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Jiří Hanzlík 1 0 1 0 2
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Lukáš Hvila 1 0 1 2 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Jan Kovář 0 0 0 0 4
Jaroslav Modrý 1 0 1 2 0
Doug O´Brien 0 0 0 1 4
Ivan Padělek 0 0 0 0 0
Tyler Scofield 1 0 1 0 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 1 1 1 0
Petr Vampola 0 1 1 2 2
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0
Pavel Vostřák 0 0 0 1 2

komentář

Po reprezentační přestávce se do sebe oba soci pustili s velkou vervou. Po úvodním oťukávání si uzmul puk Adamský, namířil si to do středu hřiště a jeho pokus mezi betony kryl bleskurychlým přesunem Hübl. Na druhé straně se dorážkou neprosadil Vopat. V sedmé minutě již byl Pöpperle překonán po šikovné teči Kubinčáka, zachránila ho ovšem tyč. V ten samý čas se Západočeši dostali do tří, Benzina toho ale příliš nevymyslela, Lukeš pálil do připraveného gólmana hostí a Pilaře obral o touš Hanzlík. V polovině úvodního dějství nejprve nastřelil další tyč Hübl, aby za nedlouho poté trefil břevno Jánský ze samostatného úniku. Nedáš-dostaneš. Lukeš z pokračujícího útoku přišel o puk, toho se jal Jaroslav Modrý a nekompromisně zavěsil pod břevno - 0:1! Před první sirénou se do drobné potyčky dostali Dvořák s Vopatem a po chvilce i Vlasák s Trávníčkem, rukavice ovšem dolů neletěly.

Prostřední pasáž hry zahájil dravým průnikem Adamský, zastaven byl pouze za cenu faulu. Přesilovou hru využili modrobílí po minutě, když Benda poslal příhru na Tylera Scofielda, jenž našel mezírku mezi Hüblovým ramenem a horní tyčkou - 0:2! Šanci na korigování ztráceli domácí v oslabeních, během deseti minut prostřední dvacetiminutovky putovali hned čtyřikrát na trestnou lavici, navíc Vopat vyfasoval i osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Indiáni udeřili prvním a posledním, když Vlasák vyhrál buly, na modré sešteloval kanón Jiří Hanzlík a vyhnal Hübla z branky - 0:3! Jenže nerozchytaný Franěk kapituloval hned po šestadvaceti vteřinách. Pěknou příhru napříč útočným pásmem vyslal Adamský a Lukáš Hvila trefil nad přemisťujícího se brankáře - 0:4! Hosté vstřelili brzy i pátý gól, ten ovšem nebyl uznán pro přihrávku rukou. Za minutu udeřilo na druhé straně. Mezi kruhy zůstal volný Michal Trávníček a z první se trefil přesně k tyči - 1:4!

Jestli byli v úvodu předešlé třetiny často vylučovaní domácí, v této tomu bylo naopak. Rozdíl byl ovšem v tom, že Litvínov toho příliš nevymyslel a když už střela proletěla na Pöpperleho, ten jí dokázal vyřešit. Indiáni se prezentovali pozornou obranou a vyráželi k rychlým ztečím. Jednu z nich mohl využít Hvila, který se protáhl před Fraňka podél mantinelu, strážce domácí svatyně byl pozorný. Po chvilce si na Marka Bomersbacka vyšlápl u hrazení Švarný, plzeňský útočník následně nereagoval na pokračující hru a jen tak tak dojel na střídačku. Pomstil se ovšem dokonale, když při dalším pobytu na ledě nikým nehlídán přebral puk a zasunul přesně k tyči - 1:5! Veškerá snaha domácího celku tím byla ukončena, hosté pouze vyhazovali, diváci se tak vzrušení dočkali až v závěru, kdy měl korekci skóre na holi Hübl, proti byl ale mrštný beton Pöpperleho.

-----------------------------------------------------------------------------------

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Litvínov): "V první třetině jsme měli šance, ale nevyužili jsme je. Plzeň nám ukázala, jak se šance využívají. Proto vyhrála."

Milan Razým (Plzeň): "Jsme spokojeni. Litvínov měl mnoho šancí, několikrát nám pomohla i tyčka. Výborně nás podržel brakář Pöpperle. Ve druhé třetině jsme dali tři branky a o osudu utkání bylo rozhodnuto. Ve třetí třetině jsme si to už pohlídali."