PLZ - KLA 3:2 - Indiáni zahájili stíhací jízdu vítězstvím!

Plzeňský tým se postavil proti soupeři, kterému stejně jako Plzni byly odečteny body. Plzeň nastoupila do utkání velmi nažhaveně a rychle vedla. Kladno však stačilo ještě v první třetině překonat navrátilce v plzeňské brance Dušana Salfického. Indiáni však zbraně nesložili a ve druhé části přidali k úvodnímu kousku dvě branky, čímž stanovili konečné skóre utkání. Nejlepším hráčem domácího celku byl vyhlášen John Lammers.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

3:2
1:2, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 3. Slaney (Vlasák, Kovář), 25. Kovář, 38. Lammers (Johnson, Straka) - 13. Kalla (Toman), 16. Látal (Procházka). Rozhodčí: Jeřábek, Mikula - Jílek, Jindra. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4771. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Škoda Plzeň

Salfický (Přikryl) - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Dresler, Modrý, St. Pierre, Slaney - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Lammers, M. Straka, Johnson - Obdržálek, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Lev, J. Heřman - Sedláček

Rytíři Kladno

Cikánek (Falter) - Kameš, Drtina, Toman, Mrázek, Růžička, Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kotrla - Bílek, Kalla, Treille - Eberle, Stieler, Knotek - Bělohlav, Kuchler, Látal - Šmach

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dušan Salfický 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Benák 0 0 0 -1 0
Jan Dresler 0 0 0 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jan Heřman 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 0 1 1 -1 2
Jan Kovář 1 1 2 1 0
John Lammers 1 0 1 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jaroslav Modrý 0 0 0 1 0
Petr Obdržálek 0 0 0 0 0
John Slaney 1 0 1 0 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 -1 2
Jan Stránský 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 4
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

Plzeňskému obecenstvu nezbylo dnes než přijmout fakt, že jejich milovaný klub postihla nevídaná katastrofa v podobě odebrání 19ti bodů. Zpíváním popěvků „Není nutno, není nutno aby bylo přímo veselo“ nebo „My tu ligu stejně vyhrajem“ dali najevo, že indiánům stále věří! A nabuzení diváci na první gól zápasu nemuseli čekat dlouho. Domácí totiž dostali ve druhé minutě výhodu přesilové hry, kterou bleskově využili. Prosadil se navrátilec Slaney, který si nabruslil do nehlídaného prostoru na středu a tvrdou střelou propálil Cikánka - 1:0! Šanci zvýšit na 2:0 měl po Strakově nahrávce Vostřák, ale kličkou se dostal za branku a odtud se góly dávají těžko. Vyrovnat pak mohli Patera a Bicek, ale tak dlouho si dávali přednost, až se z výhodné pozice sami vyhnali. Co se nepovedlo jim, to o chvíli později zvládl Kalla, který svojí druhou šanci v zápase přetavil v gól na 1:1! Obrat o pár minut později zařídil Látal, který sám vtrhl do útočného pásma, objel bránícího plzeňského hráče a bekhendem překonal i Salfického - 1:2! Srovnat mohl téměř okamžitě Vostřák, kterého do stoprocentní šance opět vyslal Straka, odkrytou branku ale vůbec netrefil a skóre první třetiny už se tak nezměnilo.

Druhou část začalo Kladno přesilovkou, šanci si ale vypracovalo až po jejím konci. Z pravé strany na Salfického najížděl Knotek, střelou zápěstím ale našel jen lapačku plzeňského gólmana. Velkou parádu poté předvedl Jan Kovář, který ve vlastním oslabení potrestal chybu kladenského brankáře, který vyhodil puk přímo k plzeňskému útočníkovi a ten povedenou forhendovou kličkou srovnal – 2:2! Plzeň mohla poté jít rychle do vedení, po souhře bratří Heřmanů se dokonce rozezvučela tyč! Na druhé straně zasahoval Salfický spíše proti střelám z dálky. Plzeňští pokračovali ve zlepšeném výkonu a vykoledovali si přesilovou hru za faul Mrázka, kterou dokázali proměnit ve vedoucí branku! Typickým zámořským důrazem se na brankovišti prosadil Lammers, který puk za Cikánka doslova prošťouchal – 3:2! Tímto zásahem uzavřel účet nejen druhé třetiny, ale i celého zápasu.

Závěrečnou část začali tlakem domácí, dvě střely vyslal Straka, ani jedna však nebyla dostatečně přesná a neujaly se ani pokusy Martina Heřmana. Divákům trochu zatrnulo, když při odvážném zákroku přišel o masku Salfický, zraněn ale nebyl a mohl pokračovat, až na Kallu ho ale dlouho nikdo pořádně neprověřil. Po dlouhé době se diváci v Plzni probudili až při úniku Martina Straky, který byl faulován a bylo tak nařízeno trestné střílení! Plzeňskému kapitánovi ale puk při kličce přeskočil hokejku a stav utkání se tak neměnil. O dost povedenější kličku předvedl o chvíli později Michal Dvořák, ale jeho bekhend skvěle vychytal Cikánek! I na druhé straně byl gólman lepší útočníků, Salfického bekhendem totiž ani na dvakrát nepřekonal Bicek. A ohánět se musel i při pokračujícím tlaku Kladna. Definitivně mohl rozhodnout Dvořák, ale ve velké šanci opět mířil pouze do Cikánka a lépe se nevedlo ani Johnsonovi. Kladno na poslední minutu ještě sáhlo ke hře bez gólmana, ani to srovnání nepřineslo a domácí tak mohli slavit důležitou výhru!

Ohlasy trenérů

Marian Jelínek (Plzeň): Paradoxně se dnes utkala postižená mužstva, na druhou stranu jedno je z výsledku odečtu bodů šťastné, druhé zklamané. My jsme v utkání bojovali spíše sami se sebou. Šlo o to, to ustát. Dát emoce správně do hry. O výhře jsme mohli rozhodnout dřív, bohužel jsme si to neproměňováním šancí zkomplikovali.

Jiří Kopecký (Kladno): Před utkáním jsme se připravovali hlavně na přesilovky soupeře, ve kterých má velkou kvalitu. Bohužel se stalo, že jsme hned zkraje vyhodili puk a nabídli soupeři přesilovou hru. Ve třetí třetině jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Otevřeli jsme hru, z čehož vyplynuly plzeňské šance. My jsme také měli příležitosti, bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Soupeř si vedení už podržel.