PLZ - TRI 3:1 - Plzeň zdolala Třinec a je ve finále Tipsport Cupu

Plzeň - V semifinále Tipsport Cupu přivítala na domácím ledě Plzeň Třinec. Po bezbrankové první třetině se jako první trefili aktivnější domácí. Krásnou souhru s Dvořákem zakončil Martin Heřman. Hosté sice vyrovnali v přesilovce zásluhou Mc Gregora, ale to bylo z jejich strany vše. Vedení vrátil na plzeňské hokejky dorážkou vlastní střely Vlasák a poslední třetině pečetil vítězství indiánů z brejku Lammers. Závěr zápasu okořenila hromadná bitka, po které rozhodčí rozdali 4 pětiminutové tresty.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

3:1
0:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 27. M. Heřman (Dvořák), 39. Vlasák (Straka), 45. Lammers - 34. Mc Gregor (Polanský, Hampl). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Bejček, Charvát. Vyloučení: 3:6, navíc Dvořák, Frolo (PLZ), Hudec a Polanský (TŘI) 5 min + do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 1948. Střely na branku: 40:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Přikryl - Hanzlík, Modrý, St. Pierre, Slaney, Dresler, Frolo, Hucl - Vostřák, Straka, Vlasák - Lammers, Kovář, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Obdržálek, Kracík, J. Heřman - Lev

HC Oceláři Třinec

Hamerlík - Hrabal, Hudec, Seman, Lojek, Cartelli, Zíb, Vágner, Kania - Růžička, Czuy, Kohn, Adamský, Varaďa, Bonk, Polák, Sakrajda, Mičulka, Hampl, Mc Gregor, Polanský

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Oba týmy vstoupily do zápasu bez jakéhokoliv respektu a již po minutě se ocitl sám na levém kruhu Modrý, Hamerlík byl pozorný. Domácím se následně dostalo početní výhody, svého soupeře dvě minuty svírali, ale finální střelu vždy pokryli obětaví obránci soupeře. Před hostujícího gólmana se poté dostal po pěkném prostrčení mezi obránci od Straky Vlasák, ale byl zahákován. Obraz přesilové hry naprosto přesně kopíroval svého předchůdce. Pak ale byla Plzeň mnohem nebezpečnější. Nejprve Heřman tečoval střelu od modré, následně Dresler pálil z pravého kruhu. Obě situace si pohlídal výbornými zákroky Hamerlík. Utlumenou pasáž hry ukončil Dvořák se Stránským, kteří vybojovali v pořadí již třetí výhodu jednoho muže na ledě pro své mužstvo. Indiáni opět dlouze kombinovali, k vážnější střele se dostal ale jen Straka, který těsně minul. Podobně si vedl i Hanzlík, jenž si sjel mezi kruhy. Stejný hráč ještě do první sirény stihl orazítkovat konstrukci třinecké svatyně. Hosté byli v úvodní části bez vyložené šance, ale ani Plzeň své příležitosti nevyužila, do kabin se tak šlo bez branek.

Hned v úvodu prostředního dějství se do početní výhody dostali i Oceláři, i oni si nevedli špatně, ale se skórem se jim pohnout nepodařilo. Mnohem nebezpečněji vypadala dorážka Sakrajdy, mířila ovšem příliš nad. Poté ale Třinečtí vyhodili na zakázané uvolnění, po buly prostrčil Dvořák na Martina Heřmana, který po rychlé stahovačce zamířil přesně do pravého růžku - 1:0! Vzápětí mohl odpovědět Varaďa, ale proti dorážce se bleskurychle přemístil Přikryl. Pak ale ujel dvěma obráncům Lammers, kterého fantasticky vychytal lapačkou Hamerlík. A naprosto stejně si vedl třinecký gólman proti stejnému hráči i při nařízeném trestném střílení. Pak ale v přesilové hře hosté zahráli výborně. Nejprve se jim nepodařilo dotlačit za čáru touš, jenž po ní několik vteřin poskakoval, poté zazvonila spojnice, po níž uklidil do odkryté klece puk Bryan Mc Gregor - 1:1! I Plzeň mohla bleskově odpovědět, ale nejprve Heřman nedotlačil přes obránce černý nesmysl do odryté branky, poté Hamerlík vychytal střelu mezi betony tváří v tvář Vostřákovi. Třinec odpověděl v oslabení, kdy v situaci dva na jednoho pálil Polák, ale Přikryl svůj tým podržel. Jenže v pokračující přesilovce našel Straka napříč brankovištěm Tomáš Vlasáka, jenž nadvakrát překonal Hamerlík - 2:1!

Poslední pasáž hry započala oslabením Plzně, se kterým si ale domácí dokázali poradit. Hned po jejím skončení ujel hostům Dvořák, kličku do bekhendu vychytal skvělý Hamerlík. Na další akci ale nedosáhl. Hosté opět propadli a John Lammers zamířil přesně do šibenice - 3:1! Náskok Západočechů mohl z dalšího samostatného úniku navýšit Vlasák, ale mířil těsně vedle pravé tyče. Následovala další slepá pasáž, kterou ukončila až potyčka v obraném pásmu Plzně, kterou vyprovokovali hosté a výsledkem byli čtyři osobní tresty do konce utkání, kdy putovali za katr Hudec s Polanským a Dvořák s Frolem. Domácí se pak již snažili dále neřešit ataky Třince za hranící únosnosti a dokráčeli k postupu. Po odpískání ještě bylo třeba umravňovat Semana, jenž chtěl vyzvat na souboj juniora Lva. I tak se Indiáni radovali z postupu a mohli si užívat oslav s fanoušky.