KLA-PLZ 2:3

KLA - PLZ 2:3 - Indiáni obrali Rytíře o všechny body

Plzeň – V případě výhry indiánů za tři body a prohry Bílých Tygrů se mohla Plzeň opět na první místo v tabulce. První podmínka byla splněna, druhá však nikoliv. Plzeň dokázala na ledě zcela nového Kladna zvítězit v základní hrací době, ale nutno podotknout, že to byl opět boj do posledních vteřin. Plzeň se sice rychle dostala do vedení zásluhou Pituleho, ale těsně před koncem první dvacetiminutovky domácí vyrovnali. O všem tak rozhodl gól Jana Kováře, jehož zásluhou má Plzeň další tři body.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

2:3
1:1, 0:1, 1:1

Branky a nahrávky: 19. Hlaváč (Patera, Toman), 50. Toman (Kalla, Dragoun) - 10. Pitule (Schnabel), 24. Duda (Straka, Kovář), 46. Kovář (Straka). Rozhodčí: Fraňo, Šindler – Bádal, Bejček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3272. Střely na branku: 27:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Rytíři Kladno

Cikánek (Chábera) - Drtina, Lepine, Toman, David Růžička, Procházka, Piskáček, Diviš - Bicek, Patera, Hlaváč - Kalla, Dragoun, Hovorka - Bílek, Melka, Kuchler - Valský, Knotek, Kafka - Eberle.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Mazanec) - Schnabel, Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Kinrade, Marušák, Dan Růžička - Mrňa, Vostřák, Kratěna, Straka, Lev, Kovář, Pitule, Dvořák, Duda, Horna, Hlinka, Johnson, Heřman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 60 27 2 25 92,59 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Duda 1 0 1 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 2 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Jaroslav Hlinka 0 0 0 0 0
Tomáš Horna 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 1 0
Geoff Kinrade 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 1 1 2 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Jiří Marušák 0 0 0 0 4
Pavel Mrňa 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 1 0 1 1 0
Dan Růžička 0 0 0 1 0
Robert Schnabel 0 1 1 1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 2 2 1 2
Pavel Vostřák 0 0 0 0 0

komentář

V sestavě Plzně se pro tento zápas objevilo nové jméno - vítěz Zlaté helmy 2007-2008 Tomáš Horna.

Utkání začalo zostra, v první velké šanci se objevili hosté. Po pěkné příležitosti domácích, kdy Rytíři nezpracovali kotouč, se vzápětí Hlinka řítil sám na Cikánka. Kotouč se mu ale svezl z hole a plzeňský útočník branku netrefil. Stejný hráč o tři minuty později mezi kruhy pálil jen do tyčky. Ale nemuselo ho to mrzet dlouho, protože i přesto se aktivní Plzeň dostala do vedení díky krásné individuální akci Tomáše Pituleho. Ten přejel přes modrou, vystřelil a následně Cikánkem vyražený pokus sám dojel a usměrnil ho za kladenského brankáře - 0:1. Poté si obě mužstva vyměnila přesilovou hru a ani v jedné z nich branka nepadla. Když už to vypadalo, že do kabin odejdou spokojenější hosté, Rytíři udeřili. V rohu kluziště domácí hezky kombinovali a Bickovu střelu srazil obránce k Tomanovi, jehož ránu ještě vyrazil Svoboda, ale jen k Paterovi. Kladenský kapitán vrátil puk před branku a Jan Hlaváč ukázal nejvíce důrazu a dostal puk za Svobodova záda - 1:1.

Hosté si z vyrovnání nic nedělali a brzy po přestávce znovu utekli do vedení. Ve 24. minutě si domácí už poněkolikáté nepohlídali plzeňského hráče, který si sjížděl před branku. Indiáni v této variantě konečně uspěli, když po nahrávce od Straky vymetl pravý horní růžek branky Radek Duda - 2:1. Západočeši mohli vzápětí náskok hned zvýšit! Nejprve Straka vysunul do krátkého úniku Kováře, který nadvakrát nepřekonal Cikánka, a poté Hlinka předložil před branku na Lva, který trefil horní tyč. Domácí střídačka na drtivou převahu Plzně zareagovala oddechovým časem. Indiáni pak nabídli soupeři přesilovku, jenže ani on, ani následně hosté v té své úspěch neslavili. Zajímavá situace, už při hře pět na pět, se opět odehrála v kladenském pásmu. Puk se potuloval v klubku těl před brankou, kde ho sebral Straka, jeho střelu pod horní tyč ale zlikvidoval ukázkovým semaforem Cikánek.

Cikánek hned v úvodu poslední dvacetiminutovky podržel Kladno při brejku dva na jednoho, kdy Kovář adresoval nahrávku Strakovi, ten tlačil puk tak vysoko, jak to jen šlo, ale kladenský brankář se vytáhl a dále držel manko domácích na přijatelné hodnotě. I do třetice se Plzni podařilo brzy po začátku třetiny vstřelit branku. Straka se dostal ve 46. minutě s pukem za branku a poté přihrál na bližší tyč na Jana Kováře, který se nemýlil - 1:3. Ale Kladno zbraně nesložilo a brzy se dostalo znovu na dostřel. Kalla z rohu kluziště oslovil Milana Tomana, který konečně vypálil tvrdě a jeho rána prošla až za Svobodu - 2:3. A ani ne za minutu už mohlo být vyrovnáno! Patera z rohu nahrál na Hlaváče a plzeňský gólman udržel svůj tým ve vedení výborným zákrokem. Přestože domácí odvolali Cikánka a zkusili proti Plzni power play, nic jim to platné nebylo, a indiáni si zaslouženě připisují všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (Kladno): "Hosté vyhráli zaslouženě, protože nás snad jako první tým poprvé v sezóně přebruslil. Bohužel se potýkáme s velkými problémy v obranné fázi, když máme k dispozici jen šest obránců. Na tomto handicapu vedení klubu pracuje a doufám, že příští týden přivítáme extraligovou posilu."

Milan Razým (Plzeň): "Zvítězili jsme zcela zaslouženě. Máme řadu zraněných, takže dostali příležitost dva noví borci - Schnabel a Horna, kteří přichází na měsíční hostování."