LIT - PLZ 4:1

LIT - PLZ 4:1 - Indiáni ani napodruhé na severu neuspěli

Plzeňští indiáni se po tomto duelu mohli vyšvihnout na první příčku extraligy, kdyby zápas proti chemikům zvládli a Sparta zaváhala. realita však byla naprosto odlišná; jelikož ani jedna podmínka nebyla splněna, náskok Pražanů vyrostl na pět bodů. Domácí Litvínov, který bojuje alespoň o teoretickou šanci proklouznutí do play-off, vstřelil 4 branky, kdežto Plzeň kontrovala jen úspěchem Radka Dudy.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

4:1
0:0, 2:1, 2:0

Branky a nahrávky: 36. Černý (Kubát, Hübl), 38. Majdan (Frolík, Trávníček), 42. Ručinský (Jenáček, Trávníček), 60. Hübl - 35. Duda (Kovář). Rozhodčí: Homola, Šindler - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:9 + Trávníček (LIT) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4350.

HC Verva Litvínov

Volke - Brejčák, Černošek, Gula, Jareš, Kousalík, Kubát, Skuhrovec, Stříteský - Černý, Frolík, Gerhát, Hübl, Jenáček, Jurčík, Lukeš, Majdan, Ručinský, Smolka, Šrámek, Trávníček.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Frolo, Hanzlík, Kaberle, Marušák, Modrý, Růžička, St. Pierre - Duda, Dvořák, Havlíček, Heřman M., Johnson, Kovář, Kratěna, Mrňa, Petruška, Pitule, Pletka, Straka, Stránský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 59 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Duda 1 0 1 0 2
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Tomáš Frolo 0 0 0 0 4
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Ondřej Havlíček 0 0 0 -1 0
Martin Heřman 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 0 0 0 -1 2
František Kaberle 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 2
Jiří Marušák 0 0 0 -1 2
Jaroslav Modrý 0 0 0 -1 0
Patrik Petruška 0 0 0 -1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 -1 0
Václav Pletka 0 0 0 0 2
Dan Růžička 0 0 0 1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -2 4
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Jan Stránský 0 0 0 0 0

komentář

První ostré zákroky si připsal hostující Svoboda na konci šesté minuty, když musel po kratičkých pauzách likvidovat tři litvínovské šance. Celý zmatek v plzeňském brankovišti šel na vrub Černoška, který rozpoutal svou dobrou střelou vlnu dorážek, ale na plzeňského gólmana si nepřišel. Na ledě se i trochu přiostřilo, za vzájemné ošťouchávání si šli shodně na dvě minuty odpočinout Frolo a Brejčák. Hra ve čtyřech lépe seděla chemikům, ale větší šanci si nevypracovali. To platilo i během první přesilovky duelu, kterou si taktéž připsali domácí. Těm se podařilo Plzeň vystrašit v osmnácté minutě, když se další útočná valila na Svobodu, ale na poslední chvíli za záchrannou brzdu zatáhl Jiří Marušák.

Litvínov i nadále platil za aktivnější tým. Ve 23. minutě Kubát vystřelil a plzeňský gólman chvilku hledal kotouč, ale ke své radosti jej nalezl dobře ukrytý pod svou výstrojí. Po hluché části rozproudil krev v žilách fanoušků Frolík, jenž se uvolnil na modré a vydal se na steč plzeňské branky, bekhendovým blafákem ale neuspěl. A tak se radovali hosté, když se Radek Duda prosadil snad i s trochou štěstí bekhendovým pokusem. Ale vedení Plzně mělo jepičí život, jen za 37 vteřin bylo srovnáno. Jakub Černý rovněž bekhendem napodobil Dudu. A téměř za dvě minuty už Verva vedla, Juraj Majdan se nijak nerozpakoval a bez přípravy napálil kotouč za Svobodu.

Aktivita chemiků neopadla ani v třetí části, už za 75 sekund navýšil vedení svého týmu zkušený Martin Ručinský.Litvínovští vzápětí pohrdli přečíslením tří proti jednomu indiánovi, a tak šance hostů na bodový zisk pořád žily. Stejně se svou šancí naložili Hübl a Černý. A Plzeň se skutečně téměř dostala do utkání. V 56. minutě byli indiáni na dosah kontaktního gólu, když si Volke srazil nahozený kotouč do vlastní branky. K radosti domácích jej ale zastavil ještě před doplutím do branky. Indiáni nic nevzdali, odvolali gólmana a na steč vyrazili o jednoho muže ve výhodě. Jenže snížení se nekonalo, naopak brankovou pojistku poslal do opuštěné klece Viktor Hübl.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (Litvínov): Jsme v těžké situaci. Plzeň je velmi kvalitní mužstvo. Připravovali jsme se na jejich situace, které jim rozhodují utkání. V důležitých chvílích nás podržel brankář. Dokázali jsme jejich sílu v útoku obranou trošku eliminovat. Gól, co jsme dostali, byl po velké chybě. Tím, že potřebujeme body, jsme to otočili na stav 2:1. Po třetím gólu jsme se uklidnili. Každý zápas je úplně jiný, dnes jsme hráli s kvalitnějším soupeřem a dopadlo to úplně jinak než minule. Jsem rád, že jsme hráli tak, jak jsme si řekli. Jsme rádi za tři body.

Milan Razým (Plzeň): Po bezbrankové první třetině jsme ve druhé skórovali pouze jednou a bohužel naposled. Domácí to dokázali otočit. Na začátku třetí třetiny utekli na rozdíl dvou branek a tím jim narostla křídla, měli lepší pohyb a my jsme se nedokázali prosadit. Samozřejmě s jedním gólem nemůžeme vyhrát. Poté domácí své vítězství pouze potvrdili čtvrtým gólem.