PLZ - SLA 2:3 sn

PLZ - SLA 2:3 sn - Plzeň ztratila zápas v posledních minutách

Plzeň - V první třetině diváci gól neviděli, ve druhé mohli slavit dva zásahy domácích. Plzeň hrála výborně, Furch byl ve stálé permanenci pod palbou střel, ale už za svá záda žádnou nepustil. Naopak Slavia mezi 54. a 55. minutou dokázala vyrovnat a poté byla úspěšnější v samostatných nájezdech.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

2:3sn
0:0, 2:0, 0:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 32. Havlíček, 39. Vlasák (Gulaš, Straka) - 54. Kempný (Jelínek, Pospíšil), 55. Hertl (Růžička), 65. Kalla. Rozhodčí: Souček, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5032. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

HC Škoda Plzeň

Rask (21. Mazanec) - Slovák, Hanzlík, Marušák, Jeřábek, St. Pierre, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Balej, Kovář, Pletka - Dvořák, Havlíček, Heřman (11. Schleiss) - Hollweg, Pitule, Lev.

HC Slavia Praha

Furch - Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný, Dresler - Hertl, Alinč, Sobotka - Stránský, Kalla, Krenželok - Jelínek, Růžička, Sklenář - Micka, Žejdl, Tomica - od 23. navíc Pospíšil.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Marek Mazanec 45 18 3 15 83,33 0
Tuukka Rask 20 10 0 10 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Tomáš Frolo 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 2
Ondřej Havlíček 1 0 1 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 4
Ryan Hollweg 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 1 0
Jiří Marušák 0 0 0 0 2
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -1 0
Nicolas St. Pierre 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 1 1 0 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 0 0

komentář

Začátek utkání se pozdržel z důvodu opravy v zápisu, ale hned po úvodním buly bylo na co se dívat. Plzeň měla brzičko k dispozici sedmnáctivteřinovou přesilovou hru pět na tři. A to, když na trestnou lavici odešli postupně Kučný a Kadlec – oba za vyhození puku ze hřiště. Plzni se ale přesilová hra nevydařila, hosté se pohodlně ubránili. Celá první polovina první třetina byla spíše o vylučování než o hraní hokeje. První větší šanci si připsal hostující Žejdl, když příliš nehlídaný dorážel před Raskem. Finský gólman si s jeho pokusem poradil. Ve 14. Minutě poprvé nebezpečněji zahrozili domácí, konkrétně Václav Pletka, ale jeho pokus ze vzduchu Furchovu branku těsně minul. Nejaktivnější byla Kovářova lajna, která vytvářela slávistické obraně opravdu perné chvilky. Ale neujala se ani Marušákova teč. Těsně před koncem třetiny způsobil pozdvižení plzeňský Rask, který chyboval v rozehrávce, a Slavia před sebou měla jen prázdnou branku. Gólman ale svou chybu napravil a společně s Jeřábkem, ležícím na brankové čáře, hostující šanci zmařili.

Do druhé třetiny se k překvapení všech do branky místo Raska postavil Mazanec. A hned si připsal zákrok proti Pospíšilově střele. Ještě větší šanci měl ale na druhé straně Balej. Nedokázal však puk usměrnit do poloprázdné branky. Další šanci Balej promarnil ve 27. minutě, když nedokázal zasunout puk k levé tyči. Ve 30. Minutě pro změnu pálil Straka a jeho pokus Furch fantasticky vytěsnil snad držadlem hole, přitom puk už se pomalu snášel za jeho záda. Na začátku 33. minuty se už ale domácí dočkali. Po spoustě nezužitkovaných šancí se nenápadnou akcí prosadil Ondřej Havlíček, když se zmocnil puku ve středním pásmu a jeho střela mířila přesně - 1:0. Netrvalo dlouho a Slavie měla šanci na vyrovnání. Mazanec však proti Sklenářovi dobře zasáhl a udržel Plzeň ve vedení. Stejně tak pokryl i střelu a dorážku Kadlece. Bleskově využitou přesilovou hru předvedla Plzeň ve 39. minutě. Straka vyhrál buly na Gulaše a ten perfektní přihrávkou našel Tomáše Vlasáka – 2:0. Domácí ve druhé třetině konečně zužitkovali šance, které měli a šli do šatny s celkem pohodlným náskokem.

Domácí vlétli jako tajfun i do třetí dvacetiminutovky. Ve 44. minutě měl obrovskou šanci Gulaš, Furch jeho střelu ale vyrazil. Téměř hned po vystřídání útoků dostal možnost Balej, ale jakoby se zalekl samoty před Furchem, tak přestřelil. Gólman Slavie byl ostřelován ze všech možných i nemožných pozic, ale postupně si na něm vylámal zuby podruhé Gulaš a po něm i Tomáš Vlasák. Se svou nenápadnou střelou, která nadělala Furchovi větší potíže, než by se čekalo, neuspěl ani Pletka. V 54. minutě diváci sledovali hru čtyři na čtyři. Od modré čáry pálil Michal Kempný a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě, včetně Mazance - 2:1. O minutu později už hosté hráli zkrácenou přesilovou hru pět na čtyři. A stejně jako Plzeň ve druhé třetině, i Slavia ji dokázala bleskově využít. Plzeňský bek Slovák si nepočínal při své práci dost důrazně, čehož využil Tomáš Hertl a prostřelil Mazance. Dva slepené góly hostujícího týmu se postaraly o vyrovnané skóre - 2:2. Plzeň ještě mohla v úplném závěru základní hrací doby zvrátit vítězství na svou stranu, ale Straka s Vlasákem při akci dva na jednoho neuspěli.

V prodloužení byla jasně aktivnější Plzeň. Furch si za nastavených pět minut připsal šest zákroků. Tolik si Mazanec nepřipsal ze třetí třetinu a prodloužení dohromady. Největší šanci měl na své hokejce Jozef Balej. Ale stejně jako ve třetí třetině neuspěl, šlo se tedy na nájezdy.

Zatímco Slavia proměnila hned oba své první nájezdy, za Plzeň neuspěl Hanzlík ani Kovář. Hned první úspěšný střelec Jaroslav Kalla tedy tak rozhodl o tom, že Slavia si z Plzně odveze dva body za výhru po samostatných nájezdech - 2:3.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň): "Neměli jsme dobrý pohyb a do druhé třetiny jsme museli nastoupit jako úplně jiné mužstvo. To se nám povedlo a hrálo se vyrovnaně. Šance byly na obou stranách a nám se povedlo jít do dvoubrankového vedení. Prvních deset minut třetí třetiny jsme hráli asi nejlepší hokej v dnešním utkání, ale neproměnili jsme tutovky a nedokázali dát zlomový gól na 3:0. Z toho pak pramenily naše chyby, které soupeř potrestal."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Máme radost ze zisku dvou bodů, protože jsme utkání otočili v samotném závěru. Na Plzni bylo znát, že hraje v obrovské pohodě a hodně si věří. Nemohu říci, že by nás nějak přehrávala, ale byla agresivnější a silnější na kotouči. Ukázalo se, že se hraje až do konce.