PLZ - KOM 3:4

PLZ - KOM 3:4 - Na domácím ledě skončila Plzeň tentokrát bez bodu

Plzeň - Odčinit prohru na Spartě chtěli dnes domácí hráči v utkání s týmem se špičky tabulky, s Kometou Brno. A ještě v první třetině vypadalo, že se jim to podaří. Ovšem Brno dokonale využilo brejků a nečekaných útočných výpadů a odváží si z Plzně všechny tři body.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

3:4
2:1, 0:2, 1:1

Branky a nahrávky: 2. Pletka (Frolo, Mozík), 17. Balej, 41. Gulaš (Vlasák) - 4. Hruška (Žižka, , Svoboda), 30. Zohorna (Hruška), 32. Čermák (Hořava), 46. Dočekal (Čermák). Rozhodčí: Smitka, Wagner - Jindra, Kostka. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Rask - Dan Růžička, St. Pierre, Marušák, J. Jeřábek, Mozík, Frolo - Gulaš, Martin Straka, Vlasák - Balej, Jan Kovář, Kratěna - Dvořák, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Johnson.

HC Kometa Brno

Trvaj - Kováčik, Žižka, Švrček, Bičánek, Valach, Malec - Petrovický, Divíšek, Holec - H. Zohorna, J. Hruška, J. Svoboda - Dočekal, L. Čermák, M. Hořava - Erat, Koreis, V. Němec.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tuukka Rask 59 24 4 20 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 1 0 1 2 0
Michal Dvořák 0 0 0 -1 2
Tomáš Frolo 0 1 1 2 0
Milan Gulaš 1 0 1 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 4
Jakub Jeřábek 0 0 0 -2 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 -1 0
Jan Kovář 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Jiří Marušák 0 0 0 -2 0
Vojtěch Mozík 0 1 1 1 2
Václav Pletka 1 0 1 0 0
Dan Růžička 0 0 0 1 4
Nicolas St. Pierre 0 1 1 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0

komentář

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a již po necelých dvou minutách se ujala zhruba tak třetí vyložená šance. Frolo z pravé strany přihrával před branku, kde nedal Trvajovi šanci Václav Pletka – 1:0! Ovšem hosté s odpovědí přispěchali velmi rychle. Na pravý kruh si sjel na příhru zpoza branky Jan Hruška a našel skulinku u přední tyče Raska - 1:1! Domácí pak ale chybovali a na dlouhé vteřiny se dostali do tří. Jenže Kometa šanci na rychlý obrat doslova zahodila. Brňané až přespříliš kombinovali a přihrávky napříč brankovištěm na Plzeň neplatily. Naopak, po chvilce mohla udeřit na druhé straně Plzeň, ale Vlasák sám před Trvajem málem rozlomil břevno a o pár vteřin později Balej přes obránce zrovna tak. Smůlu mohl protrhnout Gulaš, osamocený mezi kruhy však bekhendem přestřelil. Diváci v ČEZ Aréně nakonec další gól do úvodní sirény viděli. Kratěna krásné prostrčil mezi beky na Jozefa Baleje, který Trvajovi naznačil střelu mezi nohy a rychle zavěsil pod břevno - 2:1! Kometa se ještě osmělila k dalšímu útočnému výpadu, ale osamocený Němec mezi kruhy trefil z první pouze rameno Raska.

Prostřední část započala dlouhou dvojnásobnou přesilovkou domácího týmu, ale stejně jako Kometa v první třetině, i domácí si s touto herní situací moc dobře neporadili. Mnohem lépe si Západočeši vedli při klasické výhodě v polovině zápasu, ovšem při drtivém tlaku často chybělo jediné - trefit branku. To se povedlo hostům. Krásnou přihrávku, která kopírovala úvodní trefu indiánů, zužitkoval Hynek Zohorna - 2:2! Hned po gólu začaly na stadionu plát emoce. Malec po odpískání vyprovokoval Hollwega na pěstní souboj, po jeho skončení by ovšem rád vrátil čas. Kometa odpověděla hokejověji. Leoš Čermák využil propadnutí domácí obrany a překonal Raska svižnou střelou mezi betony - 2:3! V závěru prostředního dějství ještě byla domácím naskytnuta početní výhoda, ovšem skóre se již nezměnilo, naopak, Hořava trefil tyč.

Plzeň do poslední dvacetiminutovky doslova vlétla a odměnou jí byla vyrovnávací branka. Milan Gulaš na levém kruhu napálil z první odražený kotouč přímo pod břevno - 3:3! Hosté ovšem rychle odpověděli. Čermák se prohnal až před Raska, který touš vyrazil a do odkryté branky uklidil černý nesmysl Martin Dočekal – 3:4! Oba týmy si následně vyměnily po přesilové hře, ovšem oba brankáři příliš práce neměli. Když pak Kometa v závěru ubránila další oslabení, bylo na západě Čech o vítězi rozhodnuto. Brno předvedlo naprosto učebnicový výkon. Zatím co Západočeši bušili do hostujících vrat po celých šedesát minut, hostům stačilo využít všechny své šance.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (Plzeň): Utkání mělo náboj a jiskru z obou stran, ale s Brnem to bývá pravidlem. Nelze klukům vyčítat snahu, nasazení a bojovnost. Pro vývoj zápasu bylo nejdůležitější, že jsme dnes nesehráli dobře přesilovky. Nevyužili jsme jich sedm, naopak Brno jednou v přesilovce skórovalo. Nám z nich naopak ten rozdílový gól chyběl.

Lubomír Oslizlo (Brno): Diváci dnes viděli velice dobrý hokej. Nechybělo v něm nasazení a bojovnost, což se divákům muselo líbit. Plzeň teď hraje ve velké formě a my jsme byli dnes šťastnější. O to jsou to pro nás cennější tři body. Musím pochválit za výkon celé mužstvo, protože dnes to všichni Trvajem v brance počínaje odmakali na sto procent a to se nám vyplatilo.