CEB - PLZ 2:4

CEB - PLZ 2:4 - Kovář dvakrát překonal Kováře a Plzeň slaví výhru

Plzeň - Indiáni jeli na území Českých Budějovic. A ačkoliv už Plzeň v šesté minutě prohrávala 0:2, dokázala vývoj utkání během 2.třetiny otočit a nakonec slaví výhru. Velký podíl na plzeňském obratu má Jan Kovář, který dvakrát během prostřední části zápasu překonal svého bratra Jakuba Kováře. Uklidňující gól přidal bývalý českobudějovický hráč Kašpařík. Plzeň tak potvrdila svou pozici lídra extraligy sedmou výhrou v řadě a dál vládne české nejvyšší hokejové soutěži.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň

2:4
2:1, 0:2, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Michálek (Frühauf, Vráblík), 6. Michálek (Dej, Vráblík) - 17. Vlasák (Gulaš, Straka), 24. Kovář z trest. střílení, 34. Kovář (Lev, Dvořák), 56. Kašpařík (Dvořák, Johnson). Rozhodčí: Pešina, Minář - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:3, navíc Prospal (CEB) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5205. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Banes Motor České Budějovice

Kovář - Ptáček, Jank, Frühauf, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Dej, Mertl, Suja - Michálek, Kotalík, Prospal - Šimánek, Langhammer, Květoň - Červený, Kohn, Knotek.

HC Škoda Plzeň

Svoboda - Hanzlík, Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Mozík, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Kratěna, Kovář, Pletka - Balej, Kašpařík, Johnson - Dvořák, Lev, Havlíček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Svoboda 60 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 2 2 2 0
Tomáš Frolo 0 0 0 2 2
Milan Gulaš 0 1 1 1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 1 0
Ondřej Havlíček 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 2 0
Nicholas Johnson 0 1 1 1 2
Pavel Kašpařík 1 0 1 1 0
Jan Kovář 2 0 2 1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Jiří Marušák 0 0 0 -1 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 1 0
Václav Pletka 0 0 0 -1 2
Nicolas St. Pierre 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 1 0

komentář

Hned první střídání elitní plzeňské formace znamenalo nebezpečí pro domácí branku. To první střídání elitního domácího útoku skončilo hned brankou. Peter Frühauf zatáhl puk za branku a zpětnou přihrávkou našel volného Milana Michálka, který se trefil do odkrytého prostoru. Jihočeši navýšili svoje vedení v první přesilovce. Rastislav Dej nahazoval puk do útočného pásma a brankář Svoboda ho chtěl zastavit za brankou. Jenže puk se odrazil od mantinelu do tyčky a odtud před branku kam si sjížděl Milan Michálek, který pohodlně zavěsil. Plzeň mohla skórovat také při přesilovce, když ve velké šanci byli Hanzlík a před brankou Gulaš, ale Kovář spolu s obránci situaci zvládli. Každopádně Západočeši si vytvořili tlak a z toho se jim povedlo dát i branku. Milan Gulaš dostal puk před Kováře a tomu se nepovedlo zalehnout ho. Tomáš Vlasák si osamocený puk v brankovišti našel a doklepl ho do branky. V poslední minutě ještě Kovář skvěle vyrazil pohotovou dorážku Pletky. Druhá část první třetiny patřila spíše Plzni a domácí Svobodu prakticky neohrozili.

Druhá část začala ve stejném duchu, jak skončila první část. Plzeň nepustila Jihočechy z pásma a ti si na první střelu na branku počkali více než tři minuty. Prakticky z protiútoku byl Jan Kovář faulován při nájezdu Vráblíkem a ten samý hráč pak při samostatném nájezdu poslal puk mezi betony svého bratra a vyrovnal tak stav zápasu. Vzápětí domácí gólman vyrazil střelu Baleje. Domácí první velkou šanci měl při přesilovce Rastislav Dej, který projel brankovištěm, ale Svobodu nepřekvapil. Zato hosté pokračovali v náporu. Jakub Lev nahazoval puk na branku a těsně před brankou puk opět tečoval Jan Kovář a Plzni se povedl obrat v zápase. Na druhé straně střelu Šimánka brankář Svoboda neudržel v lapačce, ale puk dopadl těsně vedle branky. Druhá třetina patřila hostům a ti zaslouženě převzali vedení v zápase.

Třetí část začala opatrně. Domácí hráli přeci jen o něco aktivněji, ale Plzeňští je nepouštěli do většího tlaku. Michálek měl na dostřel hattrick, ale Svoboda jeho ránu vyrazil betonem. Postupně se Plzeň začala zvedat a domácí kupili chyby před vlastní brankou. Kovář musel vyrážet nebezpečné střely Gulaše. Útočná síla domácího týmu byla oslabena, když Václav Prospal dostal osobní trest za rozbití hole o mantinel. Přesto se Jihočeši dostali do tlaku a snažili se o vyrovnání. Tuto domácí snahu uťal Pavel Kašpařík, který přetlačil bránící obránce a dotlačil puk za Kováře. V samostatném nájezdu na Svobodu se ocitl Květoň, ale plzeňský gólman byl úspěšnější. Při závěrečné domácím power-play hosté několikrát atakovali prázdnou branku, ale další branka již nepadla. Západočeši tak po zásluze vyhráli a odvážejí všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Draisaitl (České Budějovice): "Musíme tým naučit, jak se hraje hokej v situacích, kdy soupeř otočí skóre. Někteří zkušení hráči se musí zlepšit a podávat lepší výkony. Rozhodně se chceme dostat mezi desítku, která bude hrát play off."

Michal Straka (Plzeň): "Úvodních deset minut nebylo z naší strany moc dobrých. Po zbytečném zakázaném uvolnění následovalo vyhrané buly soupeře a první inkasovaný gól. Druhý gól jsem dostali smolně po odražení puku od mantinelu. Důležitá byla kontaktní trefa, kterou jsme dali díky zvýšenému důrazu. Ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodl náš důraz před brankou."