LIT - PLZ 4:1

LIT - PLZ 4:1 - Mistr nechal body na severu

Indiáni se znovu v Litvínově potýkali s proměňováním šancí a nedokázali najít recept na výborně chytajícího domácího gólmana. Zaznamenali jediný zásah do černého, který si navíc po Kratěnově nahození srazil do branky litvínovský Gula.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

4:1
1:0, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 4. Hübl (Lukeš, Ručinský), 21. Hübl (Lukeš, Ručinský), 44. Trávníček (Zeman, Stříteský) – 37. Kratěna (Frolo). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:5 + Duda (PLZ) 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3225. Střely na branku: 32:39.

HC Verva Litvínov

Francouz – Zeman, Stříteský – Gula, Chaloupka – Kousalík, Pavelka – Majdan, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Rapáč, Piroš, Ručinský – Jurčík, Černý, Pšurný.

HC Škoda Plzeň

Machovský – Slovák, Hanzlík – Ružička, Jeřábek – Mozík, Seman – Frolo – Duda, Straka, Pletka – Kašpařík, Kratěna, Vlasák – Sýkora J., Sýkora T.,Vlček– Dvořák, Lev, Schleiss.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 32 4 28 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Radek Duda 0 0 0 -1 12
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Tomáš Frolo 0 1 1 1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Vojtěch Mozík 0 0 0 1 0
Václav Pletka 0 0 0 -1 2
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Daniel Seman 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -1 2
Martin Straka 0 0 0 -1 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 -1 0
Ján Sýkora 0 0 0 -1 2
Tomáš Vlasák 0 0 0 1 0
Filip Vlček 0 0 0 -1 0

komentář

Vstup do utkání se jednoznačné lépe podařil domácím. Ti se už ve 4. minutě ujali vedení, Viktor Hübl svou střelu švihem z pravého kruhu za obránce a Machovskému propadl puk mezi tělem a rukou. A s Plzeňskými mohlo být ještě hůře. V nařízeném trestném střílení po zákroku Jána Sýkory Hanzlovi nevyšla bekhendová klička a trefil připravený beton Matěje Machovského. Indiáni se ještě v závěru dvacetiminutovky poté, co ubránili přestupek Václava Pletky, dostali do místy nejen optického tlaku, ale více než faul Piroše z toho nevytěžili.

Přesilovka se indiánům překlopila do druhé třetiny, ale ani tuto její část Západočeši nevyužili. Naopak sami v ní inkasovali. Půlminutu po zahájení druhé třetiny si najel za plzeňskou obranu opět Hübl a svůj improvizovaný nájezd zakončil přesně mezi betony hostujícího gólmana. Přestože se indiáni rozhodně nevzdávali, bránily jim v rozletu vlastní přestupky proti pravidlům a stále nabíhající trestné minuty. I tak se ale kýženého snížení dočkali, nutno dodat, že i s trochou pověstného štěstí. Na začátku 37. minuty nahazoval Ondřej Kratěna puk na Francouzovu branku a Jiří Gula srazil puk mezi betony vlastního gólmana. Do kabin se dokonce mohlo jít za srovnaného stavu, ale 12 vteřin před druhou sirénou Martin Straka po ideální kombinaci netrefil odkrytou část branky.

První šance poslední třetiny šla na konto mladého Lva. Proti jeho střele musel Francouz bleskurychle natáhnout pravý beton, a proti dorážce jej dokonce musel zastoupit obránce Majdan. A znáte to. Nedáš,... 44. minuta a Michal Trávníček si najel mezi obránce a přesně v moment největší rychlosti dostal ideální pas do jízdy. Jeho střela mezi betony potřetí rozjásala litvínovské fanoušky. Ideální příležitost ke zkorigování nepříznivého vývoje měli indiáni po Lukešově hákování, ale přesilovka se znovu minula s gólovým efektem. A tak pojistku první tříbodové výhry domácích poslal do Machovského klece při dvojnásobné přesilovce svou druhou trefou ve třetině Trávníček.

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (Litvínov): Podržel nás brankář, vychytal hodně gólovek. Naše obrana není pořád taková, jaká by měla být. Rozhodl třetí gól, po kterém jsme poprvé v sezóně vedli o dvě branky. Tím jsme se uklidnili a závěr už zvládli.

Milan Razým (Plzeň): Hrál se útočný hokej, který se musel líbit. Bohužel jsme zklamali v koncovce a narazili jsme na výborného Francouze v brance. Nevyužili jsme své šance, domácí využili přesilové hry, dokonce jsme inkasovali i v oslabení. Rozhodující byla třetí branka, kdy nám soupeř odskočil na rozdíl dvou branek v době, kdy jsme měli tlak. V závěru si domácí už utkání pohlídali a zaslouženě vyhráli.