PLZ -KLA 3:5

PLZ - KLA 3:5 - Plzeň na Rytíře nestačila, zápas rozhodl Rudovský

Plzeň - Indiáni na svém ledě přivítali Rytíře, kterým se v dosavadním průběhu sezóny příliš nedařilo. Domácí naopak byli povzbuzeni výhrou na ledě Komety, na hřišti to ale vidět nebylo. Hosté šli třikrát do vedení, tříkrát dokázala Škodovka reagovat, na čtvrtý gól Rudovského už ale odpověď nenašla. Ten samý hráč pak ještě přidal jeden gól a rozhodl o vítězství Kladna.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

3:5
2:2, 1:3, 0:0

Branky a nahrávky: 10. Frolo (Vlasák, Kratěna), 18. Novotný (Boháč, Sýkora T.), 33. Hanzlík (Vlasák, Pletka) – 8. Treille (Dragoun, Rudovský), 16. Havlíček (Kaberle), 29. Tenkrát (Eberle, Růžička), 35. Rudovský (Dragoun, Doudera), 38. Rudovský (Jankovič, Dragoun). Rozhodčí: Pešina, Šindler – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4590. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

HC Škoda Plzeň

Mensator – Hanzlík, Růžička, Seman, Mozík, Frolo, Boháč, Marcel – Pletka, Straka, Duda – Vlasák, Kašpařík, Kratěna – Sýkora J., Sýkora T., Novotný – Schleiss, Lev, Dvořák

Rytíři Kladno

Chábera – Kaberle, Růžička, Doudera, Majeský, Černošek, Procházka, Jankovič – Eberle, Patera, Tenkrát, Rudovský, Dragoun, Treille, Havlíček, Kuchler, Dalecký, Machač, Lukáč, Strnad

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 22 9 0 9 100,00 0
Lukáš Mensator 38 19 5 14 73,68 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 1 1 -1 0
Radek Duda 0 0 0 -1 0
Michal Dvořák 0 0 0 -2 0
Tomáš Frolo 1 0 1 0 0
Jiří Hanzlík 1 0 1 0 2
Pavel Kašpařík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 1 0
Jakub Lev 0 0 0 -2 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 -2 2
Štěpán Novotný 1 0 1 -1 0
Václav Pletka 0 1 1 -2 0
Dan Růžička 0 0 0 -1 0
Daniel Seman 0 0 0 -2 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 0 0 -1 0
Tomáš Vlasák 0 2 2 1 0

komentář

Oba týmy začaly poměrně opatrně. Větší šanci nepřinesla ani přesilovka Kladna při vyloučení Hanzlíka, který hrál svůj jubilejní sedmistý zápas. Jenže v 7. minutě najednou začali domácí zmatkovat. Nejprve se tak do obrovské příležitosti dostal Tenkrát, ale nezamířil přesně. Vzápětí se sám na Mensatora řítil Dragoun, plzeňský gólman ale dobře zakročil betonem. Jenže když ještě v tom samém střídání našel Dragoun mezi kruhy zcela volného Saschu Treilla, byl už indiánský gólman proti jeho přesné střele bezmocný. 7:11 – 0:1. Domácí se snažili o rychlé vyrovnání. Dobrou šanci připravil Ján Sýkora Novotnému. Ten se ale bekhendem neprosadil. Za další minutu do brejku ujel Vlasák, zatáhl puk po pravé straně a předložil jej před branku Frolovi. Plzeňský bek si věděl rady a střelou z první srovnal skóre. 9:22 – 1:1. Hosty mohli zpátky do vedení dostat na konci třinácté minuty Patera s Eberlem, kteří se na brankovišti dostali k dorážkám. Ale Mensator udržel puk před brankovou čárou a nakonec jej ukryl pod lapačkou. V patnácté minutě se do přečíslení 3 na 2 dostal třetí plzeňský útok. Velkou šanci ale domácí překombinovali a nezakončili. Z protiútoku naopak roztočili sérii přihrávek ve svém útočném pásmu Kladenští. Domácí obranný val se totálně rozložil, nakonec se puk dostal ke Kaberlemu, ten naznačil střelu a krásně uvolnil Havlíčka. Ještě loni plzeňský hráč se z ostrého úhlu nemýlil a poslal touš pod horní tyčku odkryté branky. 15:29 – 1:2. Na rozdíl dvou gólů mohl zvýšit Rudovský, který puk sklepl nejprve do tyčky a pak jej dorazil do odkryté branky. Pomohl si ale vysokou holí. Domácí pak opět zaveleli k odvetě. Kratěna z pravého kruhu ještě mířil jenom do náruče Chábery. Pak ale třetí plzeňský útok napravil své předchozí zaváhání. Od pravého mantinelu dostal nahrávku na modrou Novotný, bez přípravy vypálil a puk se po odrazu od hostujícího gólmana dostal až do kladenské branky. 17:23 – 2:2. Domácí tak opět dokázali do dvou minut stav utkání srovnat.

Začátek druhé třetiny byl v režii Plzeňských, ale Ti si i přes evidentní optickou převahu nedokázali připravit vyloženou šanci. Na tom nic nezměnila ani přesilovka domácích po vyloučení Kaberleho. Ta byla ze strany Plzně vyloženě tristní. Navíc v jejím závěru ujeli do brejku Tenkrát s Eberlem. Tenkrát vzal v situaci 2 na 1 zodpovědnost na sebe a v okamžiku, kdy vyloučený Kaberle skákal na led, poslal střelou k pravé tyči hosty potřetí do vedení. 28:26 – 2:3. Domácí poté opět svoji hru zlepšili. Velmi dobrou šanci měl Straka, jehož střelu Chábera pouze s problémy vytěsnil lapačkou mimo tyče. Do další velké příležitosti se pak dostali Vlasák s Kašpaříkem. Jenže Vlasák místo zřejmě vhodnější přihrávky volil střelu a na vyražený puk Kašpařík nedosáhl. Poté byl poměrně přísně potrestaný Havlíček za podražení Hanzlíka. Domácím tentokrát přesilovková kombinace vyšla. Vlasák uvolnil na modré právě Hanzlíka a ten střelou zápěstím opět srovnal. 32:18 – 3:3. Hosté se hodně rozčilovali kvůli Pletkově postavení v brankovišti, ale rozhodčí gól bez kontroly videa uznali. Jenže domácí opět po vyrovnání začali vršit chybu na chybu. Mozík špatnou rozehrávkou poslal soupeře do brejku a Pletka před brankou nepokryl Rudovského, který bekhendem usměrnil do sítě Dragounovu křížnou přihrávku. 34:17 – 3:4. Opět rychle mohl srovnat Kratěna, kterého perfektně při ponechané výhodě našel zpoza branky Hanzlík. Jenže plzeňský útočník zblízka o hodně minul. S následnou přesilovkou domácí pohrdli a tak se tentokrát čtvrté vyrovnání nekonalo. Naopak Mensator neudržel střelu Jankoviče z levého kruhu a nepokrytý Rudovský zařídil Kladnu poprvé dvoubrankový náskok. 37:54 – 3:5.

Na začátku třetí třetiny mohl ještě zvýšit vedení hostů Treille, ale střídající Machovský se stačil proti střele z pravého kruhu přesunout. Domácí se tlačili dopředu, ale otevírali tak spoustu oken ve své obraně. Asi největší šanci měl v 50. minutě Eberle, který dostal křížnou přihrávku k levé tyčce. Opět byl ale včas na místě Machovský se svými betony. Ve 32. minutě hráli hosté přesilovku. Zcela volného nechali před brankou domácí Havlíčka. Ten se pokusil obelstít Machovského bekhendovou kličkou, ale plzeňský gólman si místo u své levé tyče pohlídal. Domácí se mohli vrátit do zápasu v přesilovce po vyloučení Tenkráta. Ale s touto výhodou nedokázali indiáni nijak naložit. Kromě střely Kratěny z ostrého úhlu, která našla přesně Cháberovu lapačku, branku soupeře vůbec neohrozili. Stejně tak si Plzeňští vedli i při power-play v posledních minutách zápasu. Od poloviny hry byli domácí oproti soupeři vždy o krok pomalejší a v poslední třetině branku soupeře ani jednou výrazněji neohrozili. Kladno si tak naprosto v klidu dokráčelo pro tři body.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň): Z naší strany to byl hrozný zápas. Na ledě jsme měli totální chaos. Nikdo si nedržel svoje místo, každý někde zaskakoval a z toho jsme pak propadali. Ve všech herních činnostech jsme zaostávali. Prohrát se může, ale ne takovýmhle způsobem. Byla to ostuda. Nevím, jestli šlo o podcenění. Přitom v neděli jsme v Brně odehráli náš nejlepší zápas v sezoně. Zkoušeli jsme udělat během zápasu nějaké změny v sestavě, ale dnes nás nic nenastartovalo. U nás ve třetině byl po celý zápas doslova bordel. Slovák nehrál kvůli nemoci, Jeřábek vinou zranění v horní části těla.

Petr Tatíček (Kladno): Dnešní vítězství bylo pro nás velmi důležité. V neděli jsme na Spartě předvedli také dobrý výkon, ale nebodovali jsme. Chybělo nám štěstí. Dnes jsme si napravili chuť, protože Plzeň je velmi těžký soupeř. Všichni hráči odevzdali po taktické stránce a disciplíně maximum. Zápas se nám vyvedl. Doma jsme moc nevyhrávali a jsme rád, že jsme teď v sérii tří venkovních zápasů dvakrát bodovali naplno.