PLZ - SLA 4:2

PLZ - SLA 4:2 - Čtyři přesně mířené šípy = 4.místo!

Plzeň - Indiáni dokázali v přímém souboji o čtvrtou příčky porazit Slavii a po reprezentační pauze tak ve čtyřech zápasech ztratili pouze dva body!

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

4:2
1:0, 1:0, 2:2

Branky a nahrávky: 18. Kašpařík (Novotný, Mozík), 23. Pletka (Dvořák, Vlasák), 48. Mozík, 53. Lev (Kašpařík, J. Sýkora) - 43. Wharton (Bednář, Krenželok), 50. Žejdl (Kolařík, Tomica). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5, navíc Dvořák, Hollweg (oba PLZ) os. 10 min. trest. Využití: 1:1. Diváci: 4751. Střely na branku: 18:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Hanzlík, Boháč, Slovák, Jeřábek, Mozík, Frolo - Novotný, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Lev.

HC Slavia Praha

Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Knot, Wharton, Beňovič - Skokan, Bednář, Tomica - Žejdl, Růžička, Sklenář - Vrdlovec, Krenželok, Poletín - Micka, Klhůfek, Doležal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 1 1 2 12
Tomáš Frolo 0 0 0 2 4
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 12
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Pavel Kašpařík 1 1 2 1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 1 0 1 0 0
Vojtěch Mozík 1 1 2 3 0
Štěpán Novotný 0 1 1 1 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 1 0 1 1 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -1 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 1 0
Ján Sýkora 0 1 1 1 0
Tomáš Vlasák 0 1 1 0 0

komentář

První dvě přesilové hry šly na konto hostujícího týmu. Navíc se domácí připravili vždy na deset minut o dva veliké bojovníky - Michal Dvořák v třetí minutě a Ryan Hollweg o sto osmadvacet sekund později obdrželi každý osobní tresty. Slavia ale početní výhody nesehrála ideálně, a paradoxně se tak více do tempa dostali modrobílí. Nicméně ani ti nevyužili soupeřův trest. ČEZ Aréna si tedy na první velkou šanci musela počkat do 15. minuty. Tomica se dostal k vyraženému kotouči po ráně od modré a vyzval k bravurnímu zákroku domácího Machovského, který vleže sebral slávistickému šikulovi puk z hole. Svému gólmanovi se za brilantní moment odvděčil Pavel Kašpařík. Po Novotného střele mu šikovně zadovkou přistrčil kotouč Mozík a Kašpařík pohotově ztečoval kotouč do branky - 1:0.

Úvod druhé části nahrál do karet opět Západočechům. Na začátku 23. minuty dostal Vlasák přihrávku za branku a hned poslal puk na brankoviště na Dvořáka, který jen přiťukl na najetého Václava Pletku. Tomu jen stačilo trefit klec, což zvládl s přehledem - 2:0. A se sešívanými mohlo být ještě hůře, ale mladík Sýkora sice uspěl ve středním pásmu kličkou, kterou se dostal k dobré střele, trefil však jen tyčku. Pražané se herně zvedli v závěru druhé dvacetiminutovky. A možná právě díky ubráněnému trestu po hákování Micky začali Plzeňským zle zatápět. Nicméně jejich snahu přerušila siréna ukončující druhé dějství.

Kadlecova rána ještě ve 43. minutě ovoce v podobě snížení nepřinesla, ale následující situace v té samé šedesátivteřinovce už ano. Bednář poslal touš mezi kruhy na Kyla Whartona, jenž z první trefil přesně na levou tyč - 2:1. Jenže brzy nato se radovali znovu indiáni. Vojtěch Mozík jen nahodil touš na bránu, který chtěl Furch ukrýt do lapačky. Jenže Petr Kadlec chtěl puk srazit do rohu a nešťastně si ho kopl přímo do vlastní sítě - 3:1. Nešťastný moment si prožil i na druhé straně skvěle chytající Machovský. Tomu se Kolaříkova střela ve změti těl úplně ztratila, puk byl snad třikrát tečovaný, až jej do sítě usměrnil Lukáš Žejdl - 3:2. A drama bylo na světě. Pražané pochopitelně ucítili, že téměř dotáhli málem ztracený zápas a bojovali ze všech sil. Jenže slávistický tlak uťal svým faulem Tomica, který při napadání zasáhl Jeřábka vysokou holí do obličeje. A Plzeň v přesilovce vstřelila rozhodující branku. Jakub Lev dostal od Pavla Kašpaříka milimetrově ideální přihrávku na brankoviště, kde byl nikým nehlídán a nadvakrát překonal Furcha - 4:2.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): "Kluci podali bojovný výkon na hranici svých možností a výborně nám zachytal gólman Machovský. Slavia přidala na důrazu a bruslení až za stavu 2:1. Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali rychle odskočit gólem na 3:1. Slavie nesložila zbraně a znovu snížila na jednobrankový rozdíl, nám se však opět vzápětí podařilo přidat díky využité přesilovce na 4:2 a získat dvougólové vedení zpět. Pak už jsme si výhru vzít nenechali a závěr si pohlídali."

Ondřej Weissmann (HC Slavia Praha): "Musím Plzni pogratulovat k vítězství, vyhrála zaslouženě. Vlastně jsme začali hrát až posledních pět minut ve druhé třetině a třetí třetinu. Přitom v úvodu zápasu jsme měli možnost hrát dvě přesilovky za sebou, ale sehráli jsme je příšerně. Jenom jsme stáli a naopak domácí ubráněná oslabení nakopla. My jsme se potom spíše klouzali. Můžu hodnotit až těch posledních dvacet pět minut, kdy jsme se zlepšili. Domácí byli ale celkově agresivnější a chtěli více vyhrát než naši hráči."