PCE - PLZ 3:1

PCE - PLZ 3:1 - Bodovou sérii uťala třetí část

Plzeň - Šestizápasovou bodovou šňůru uťaly indiánům Pardubice. Západočeši sice dokázali jít do vedení, ovšem poslední třetinu zvládli lépe domácí.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:1
0:0, 0:1, 3:0

Branky a nahrávky: 49. Nosek (Radil, Gregorc), 56. Kousal (Vašíček, Radil), 60. Benák - 40. Hollweg (Jeřábek, T. Sýkora). Rozhodčí: Šír, Mikula - Bryška, Lučan. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 7254. Střely na branku: 23:15. Zblokované střely: 12:8. Hity: 23:21. Vhazování: 29:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

HC Dynamo Pardubice

Hudáček - Píša, Kočí, Benák, Zdráhal, Gregorc, Vašíček - Sýkora, Marha, Endál - Tybor, Zohorna, Somík - Radil, Nosek, Kousal - Rys, Moučka, Semorád.

HC Škoda Plzeň

Mensator - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Boháč - Lev, Kašpařík, J. Sýkora - Kratěna, Vlasák, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Indrák, Pitule, Vlček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Mensator 59 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 -1 4
Michal Dvořák 0 0 0 1 0
Jiří Hanzlík 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 1 0 1 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 2
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -2 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Vojtěch Mozík 0 0 0 -1 4
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 -3 0
Daniel Seman 0 0 0 -1 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -1 0
Tomáš Sýkora 0 1 1 0 2
Ján Sýkora 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 0 0 0 -3 0
Filip Vlček 0 0 0 0 0

komentář

Zápas začal velice opatrně a na vážnější momenty se čekalo až do druhé poloviny prvního dějství. Mensatora do provozní teploty uvedl Endál, který po pěkné otočce okamžitě pálil. Hudáčka zkoušel u bližší tyče nachytat Mozík, ale také neuspěl. Tempo se pak slušně rozjelo a hrálo se dlouhé minuty bez přerušení. Ale i bez větších šancí. Statistici napočítali v první třetině dohromady pouhých devět střel (5:4). Paradoxně ta z nejnadějnější pozice, kterou vyslal Tybor, se od Hanzlíkovy brusle odrazila do ochranné sítě. Oba týmy si během první části zahrály po jedné přesilové hře, Pardubice předvedly přece jen záživnější dvě minuty. Důvodem byl únik Petra Sýkory, který ale nedokázal přelstít Mensatorovy betony. Ještě před početní výhodou napálil pardubický kanonýr tyč poté, co se elegantní otočkou zbavil hned dvou protihráčů.

Pardubice byly aktivnější i po pauze, velkou neplechu dělala v útočném pásmu Kousalova lajna. Jistý Mensator nejprve vychytal Radila v tutové šanci pár metrů od branky, poté si bravurně poradil i s nevyzpytatelnou tečí Kousala. Neuspěl ani třetí člen formace Tomáš Nosek, který z mezikruží trefil přesně plzeňského brankáře. A hosté mohli trestat. Osamocený Pletka v přesilovce netrefil parádní přihrávku před branku, poté Kratěna kratičký nájezd zakončil do Hudáčka. Domácí pak nevyužili sedmnáctivteřinovou přesilovku pět na tři, když se ani nedostali do útočného pásma. Plzeň toho dokázala využít v závěru třetině. Gól Jakuba Lva kvůli posunuté brance ještě platit nemohl, ale v čase 39:29 si hosté křepčení zopakovali. Jeřábkovo nahození šikovně tečoval Hollweg – 0:1.

Plzeň začala třetí část přesně tak, jak tu druhou skončila. Hrála aktivně a připravila si i dvě obrovské šance. Tu první neproměnil Vlasák, když zakončil slabě přímo do brankáře. Neuspěl ani Pletka, na kterého obrana Pardubic rovněž zapomněla. S přibývajícím časem byli domácí stále nebezpečnější, pomohly jim i přesilové hry, ve kterých dostávali soupeře pod tlak. Vyrovnání se však dočkali při hře pět na pět. Tomáš Nosek si zajel na přesný pas za obranu a bekhendem prostřelil Mensatora – 1:1. Srovnání stavu však rozparáděným hráčům Pardubic nestačilo. Po další dobré práci třetí lajny přestali hokejisté Plzně na okamžik pozorně bránit, čehož využil Robert Kousal a na zadní tyči dopravil puk do poloprázdné branky – 2:1. Plzeň na obrat nedokázala zareagovat, naopak pojistku do prázdné branky přidal Václav Benák – 3:1.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha ml. (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Hrálo se velice vyrovnané utkání, oba týmy dobře bránily. My jsme potřebovali napravit porážku z Karlových Varů, což se podařilo, hlavně ve hře dozadu jsme se zlepšili. Naopak v ofenzivě to bylo horší, protože Plzeň hrála velice důrazně a my se těžko prosazovali. Za stavu 0:1 to bylo jen o vůli a bojovnosti, jestli dokážeme výsledek otočit. Za to hráčům patří dík.“

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): „V první třetině jsme měli problémy s obranou středního pásma, zejména Petr Sýkora nám dělal velké problémy. To jsme dokázali od druhé části zlepšit, a přestože jsme byli zbytečně vylučovaní, tak jsme dali vedoucí gól. Pak jsme bohužel neproměnili nějaké šance, a to rozhodlo. Hloupými fauly jsme domácí dostali do hry a ti pak otočili skóre. Při druhé brance prý hráči slyšeli písknutí z hlediště, a tak na chvíli přestali hrát.“