PLZ - KOM 1:2

PLZ - KOM 1:2 - Sérii domácí neporazitelnosti rozmetala Kometa

Plzeň - Domácí začali zápas lépe. Po krásné kombinaci využil přesilovku indiánů Vlasák. Jenže v závěru první části těsně po ubráněném oslabení nechali Plzeňáci příliš prostoru u pravého mantinelu Vondráčkovi a ten našel skulinku v Machovského postoji. Ve druhé třetině hru rozkouskovala spousta vyloučení a také padla sporná rozhodující branka. Frolo natlačil protihráče do brankoviště, ten padl na Machovského a zabránil mu tak zakročit. Hruška poté vstřelil pohodlně do prázdné branky vítězný gól. Domácí se již nedokázali dostat zpátky do zápasu a vytvořit si souvislejší tlak. V závěru se Plzeň nedostala ani k odvolání brankáře a Brno si hubené vedení uhájilo bez větších potíží až do konce.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

1:2
1:1, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 10. Vlasák (Pletka, Jeřábek) – 20. Vondráček (Hanzlík, Čermák), 26. Hruška (Čermák, Zohorna). Rozhodčí: Turčan, Pavlovič – Jelínek, Podrazil. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 5137. Střely na branku: 31:34. Zblokované střely: 8:10. Hity: 24:19. Vhazování: 39:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský - Slovák, Moravčík, Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - Holec, T .Sýkora, J. Sýkora - Petruška, Pitule, Schleiss

HC Kometa Brno

Čiliak - Dujsík, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa - Vondráček, Čermák, Hruška - Svoboda, Němec, Káňa - Novotný, Koreis, Burian - Mrázek, Zohorna, Wasserbauer

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 34 2 32 94,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 0 0
Radek Duda 0 0 0 -1 4
Tomáš Frolo 0 0 0 0 2
Miroslav Holec 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 2
Patrik Petruška 0 0 0 0 0
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 1 1 -1 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -1 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 2
Ján Sýkora 0 0 0 0 2
Tomáš Vlasák 1 0 1 -1 0

komentář

Po trochu rozespalém začátku se obráncům Komety utrhl Ján Sýkora, na Čiliaka zkusil kličku alá Forsberg, ale hostující gólman dokázal špičkou betonu touš vytěsnit. Hosté odpověděli ranou od modré v podání Kempného, Machovský však střelu viděl a bez problémů lapil. Na druhé straně se pěkným pokusem přes obránce z levého kruhu prezentoval Duda, netrefil ovšem zařízení. O mnoho lépe si po chvilce vedl Tomáš Vlasák, jenž obdržel krásnou zadovkou touš od Pletky a zavěsil do poloodkryté branky - 1:0! Indiáni následně dvakrát zahrozili od modré. Nejprve Mozík pálil těsně mimo, následně Boháčovu příhru tečoval mezi kruhy Kašpařík, Čiliak sklapl betony včas. Brno zahrozilo Burianem, jenž z první vypálil z podobné pozice a i domácí brankář předvedl rychlý rozštěp. Další velkou šanci hostí měl těsně před sirénou Kempný, ovšem z ideální pozice trefil až do ochranné sítě. Kometa se však nakonec vyrovnání dočkala. V poslední minutě nabral rychlost Tomáš Vondráček, protáhl se na pravý kruh a nechytatelně zavěsil o vzdálenější tyč - 1:1!

Druhou třetinu načal Kašpařík, jenž vypálil osamocen na levém kruhu, nalezl však pouze připravenou lapačku Čiliaka. Následovala zajímavá situace. Rozhodčí uznali dorážku z brankoviště Jana Hrušky, když byl evidentně blokován Machovský - 1:2! A pro domácí mohlo být ještě hůře. Burian se prosmýkl mezi obránci, ale kličkou do bekhendu minul. Na druhé straně mohl srovnat Pletka, ovšem ránu z první z mezikruží reflexivně vytáhl Čiliak pravým betonem. Hostující gólman se činil i proti Indrákovi, který se zjevil sám na pravém kruhu. A série vyložených šancí pokračovala. Čermák obdržel u levé tyče příhru z pravé strany, ale do odkryté klece se mu zasunout nepodařilo, černý nesmysl se mu přehoupl přes čepel. Zajímavý zápas tak měla rozseknout závěrečná část.

Poslední dvacetiminutovku načal dnes aktivní Burian, který vypálil pár kroků za modrou v plné rychlosti, Machovský srazil touš do rohu vyrážečkou. Naprosto totožná situace následovala na druhé straně, své štěstí pokoušel Ján Sýkora. Pak vytasil důležitý dvojzákrok Machovský, když lapil Káňovi střelu i následnou dorážku. Do třetice pak uzmul do lapačky nepovedený pokus Čermáka z mezikruží a aby toho nebylo málo, řítil se na domácího brankáře Koreis, ovšem kličkou do bekhendu neuspěl. Když pak hosté v závěru dobrou obranou pohlídali domácí nájezdníky, mohli se jako jediní po Kladnu v aktuálním ročníku radovat v plzeňské ČEZ Aréně z výhry.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): "Každá série jednou končí. Chtěli jsme ji sice podržet do olympijské pauzy, ale nevyšlo to. Soupeř byl v utkání cílevědomější, měl lepší pohyb, byl důraznější a prokázal větší touhu po vítězství. Nám se sice podařilo díky využité přesilovce jít do vedení, ale bohužel to bylo tak všechno. Chybou bylo, že jsme si nechali dát vyrovnávací gól do šatny. Když potom do naší brány ve druhé třetině dotlačili hosté při přesilovce druhý gól, tak už jsme věděli, že to pro nás bude nesmírně těžké. Ve druhé polovině zápasu jsme si prakticky nevytvořili šanci a ve třetí třetině jsme měli jen sedm střel na bránu. V závěru nám chyběly síly k získání pásma pro power-play. Soupeř byl jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrál."

Vladimír Kýhos (HC Kometa Brno): "Po nedělní domácí prohře jsme tady chtěli bodovat a tomu jsme podřídili vše. Přijeli jsme sem už v pondělí, navíc nám napomohlo, že byla Plzeň oslabená o klíčové útočníky. Ani nám se ale nevyhýbají zranění. Měli jsme plán udržet jejich první útok a to jsme až na využitou přesilovku splnili. Ve druhé třetině jsme mohli o výsledku definitivně rozhodnout při dvou stoprocentních šancích a mohli jsme mít klidnější závěr. Za třetí třetinu ale musím kluky pochválit, protože Plzeň nepustili do žádné šance. Ty tři získané body nám pomohou splnit cíl, kterým je dostat se do play-off."