KLA - PLZ 0:1

KLA - PLZ 0:1 - Fotbalový výsledek nadělil body indiánům

Kdo by býval tušil, že trefa Tomáše Vlasáka z dvanácté minuty bude prvním a posledním gólem duelu? Indiáni si dlouhou reprezentační pauzu i díky bezchybnému Machovskému zpříjemnili získanými třemi body za jednobrankovou výhru na ledě kladenských Rytířů.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

0:1
0:1, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 12. Vlasák (Duda, Jeřábek). Rozhodčí: Pavlovič, Horák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 2207. Střely na branku: 19:21. Zblokované střely: 10:11. Hity: 19:16. Vhazování: 30:40. Průběh utkání: 0:1.

Rytíři Kladno

Chábera – Majeský, Růžička, Doudera, Jankovič, P. Hořava, Gutwald, Kolářík – Bajaruns, Dragoun, Zagrapan – Tenkrát, Havlíček, Bílek – Rudovský, Lukáč, Eberle – Šilhavý, Dalecký, Machač.

HC Škoda Plzeň

Machovský – Moravčík, Slovák, Jeřábek, Holý, Boháč, Mozík, Frolo – Duda, Vlasák, Pletka – Schleiss, Kašpařík, Straka – Holec, T. Sýkora, J. Sýkora – Petruška, Lev, Pitule.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 19 0 19 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Dominik Boháč 0 0 0 0 2
Radek Duda 0 1 1 1 0
Miroslav Holec 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 0 4
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 2
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Patrik Petruška 0 0 0 0 2
Tomáš Pitule 0 0 0 0 0
Václav Pletka 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 1 2
Martin Straka 0 0 0 0 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 0 0 0 0
Tomáš Vlasák 1 0 1 1 2

komentář

V úvodu duelu byli aktivnější domácí, kteří se snažili hostujícího Machovského překvapit střelbou z každé pozice. V osmé minutě musel řešit první ošemetnější situaci, když střelu Eberleho vyrazil jen před sebe a musel se rychle zorientovat proti dorážce Rudovského. Jako první si přesilovku zahráli hosté. Ti sice Machačovo vyloučení nepotrestali, ale to je opravdu dlouho netrápilo. Totiž šest vteřin po jeho návratu otevřeli skóre. Duda oslovil u druhé tyče stojícího Tomáše Vlasáka, který Cháberu překonal. Domácí Rytíři mohli vyrovnat ve své přesilovce, když na trestnou lavici usedl Boháč. Indiáni ale své oslabení sehráli hodně aktivně a Středočeši marně hledali cestu do útočného pásma. Stejně neplodně skončila i početní výhoda po Kašpaříkově faulu.

Vstup do druhé části měli indiáni impozantní. Po necelé minutě adresoval Jeřábek přihrávku Schleissovi, jemuž nechybělo moc k tomu, aby poslal puk za bezmocného Cháberu. Poté si oba týmy prohodily možnost zahrát si v pěti proti čtyřem, ale na ledě vládly mimo nepřesností i zabezpečené obranné čtveřice v zádech s jistým gólmanem. V polovině duelu si mladík Schleiss vyšlápl na Rudovského, kterému spoluhráči museli pomoct na střídačku. Tento zákrok byl podle sudích bez vady, nicméně indiáni stejně znovu brzy putovali do čtyř. To když byl Petruška nařčen z nedovoleného bránění. Ve 35. minutě přišla do té doby nejlepší příležitost domácích. To Petr Hořava vypálil od modré. Machovský puk neudržel, ale dorážka Bajarunse za čárou neskončila. V následující další přesilovce Rytířů těsně před druhou sirénou Machač minul před poloprázdnou brankou kotouč.

Po půlminutce od třetího úvodního buly Kolářík málem využil nepřesné rozehrávky Machovského. Puk ale poslal jen nad branku. Ve 45. minutě nebezpečně tečoval Duda těsně na hranici brankoviště, ale puk nemířil na branku. Indiáni pak ustáli další dva tresty. Nejprve dvouminutový prohřešek Jeřábka a pak Vlasáka. Těsně před návratem plzeňského střelce měl na hokejce vyrovnání Havlíček, avšak tečoval střelu Bílka těsně mimo. Minutu před koncem Kladno po oddechovém čase sáhlo ke hře bez brankáře, ale skóre už se nezměnilo. Indiáni tak vyhráli jedinou brankou 1:0.

Ohlasy trenérů

Josef Zajíc (Kladno): Náš problém jsou góly, góly a zase góly... Když nevstřelíme branku, nemůžeme vyhrát. Jediným pozitivem je zlepšená hra v defenzivě, ale nemůžu přesně říci, jestli to bylo naší zásluhou nebo tím, že Plzeň nás nechala hrát. Ale budu se opakovat, že nám stále chybí důraz před brankou soupeře.

Michal Straka (Plzeň): Náš dnešní herní projev byl jedním slovem strašný. Ve hře nebylo z naší strany prakticky nic. Pouze za co můžu hráče pochválit je fakt, že jsme dokázali bez branky ubránit osm oslabení. Jediné absolutorium si zaslouží gólman Machovský, protože díky němu jsme neobdrželi žádnou branku.