LIB-PLZ 2:2 - Remíza přiblížila Plzeň play-off na šest bodů

L i b e r e c - Dvakrát se Plzeňáci dostali na severu Čech do vedení, Tygři vždy dokázali v přesilové výhodě odpovědět. V prodloužení mohli Západočeši několikrát rozhodnout, nakonec se zrodila remíza 2:2, která vzhledem k výsledkům ostatních týmů bojujících o poslední postupové místo přiblížila Plzeň osmému Kladnu na šest bodů.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:2p
1:1, 0:1, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 12. Rolínek (Čakajík), 42. Rolínek (Tvrdík, Jiruš) - 9. Matějovský (M. Straka, Vostřák), 37. Vostřák (Kracík). Rozhodčí: Bolina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8, navíc Špaňhel (Plzeň) na 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 3458.

Bílí Tygři Liberec

Svoboda - Hanzlík, Podhradský, Jiruš, Moravec, Ťupa, Čakajík, Ovčačík, Vaněček - Hájek, Kašpařík, V. Novák - Korhoň, Čermák, Rozsíval - Tvrdík, Rolínek, Víšek - Klimenta, Plodek, Jech.

HC Škoda Plzeň

Málek - Dobroň, Jindřich, Cartelli, Dobrovolný, Nedoma, Krajíček, Švík, Jelínek - Paroulek, J. Straka, Andrašovský - Vostřák, M. Straka, Matějovský - Špaňhel, Kracík, Prorok - Dvořák, Důras, Šaffer.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Liberec začal utkání aktivněji, vytvořil si i několik menších příležitostí, ale poprvé se radovali hosté. V 9. minutě byl na konci nenápadné akce Matějovský, který dorazil za Svobodova záda nahození Michala Straky. Pro Liberecké to byl šok, který ale trval jen tři minuty. V přesilovce převzal na obranné modré čáře puk Rolínek a odvážným průnikem po levém křídle se dostal až před Málka. Svůj výpad dokázal zakončil gólem. V závěru třetiny bylo střídavě rušno před oběma brankami, ale úroveň hry trochu upadala.

Ve druhé třetině se hrál oboustranně slabý hokej. Za zmínku stojí pěkná akce a střela bekhendem, kterou na Málka vyslal Klimenta, na druhé straně měl velkou šanci Špaňhel, ale tváří v tvář Svobodovi neuspěl. Diváci ve Svijanské aréně se v této fázi zápasu nudili a na náladě jim ještě ubral moment ve 37. minutě, kdy do rozhozené liberecké obrany udeřil Vostřák. Opět to nebyla nijak oslnivá hokejová akce, stejně jako při prvním plzeňském gólu, Vostřák měl při střele jistou dávku štěstí. V samém závěru třetiny tvrdě pálil Jiruš a Kašpařík nestihl dopravit puk do sítě, protože mu sjel z hole, celou akci pak definitivně zastavila siréna.

Slibný závěr třetiny jakoby naznačoval probuzení obou týmů. V úvodu třetí třetiny hrál Liberec přesilovku a předvedl ukázkovou akci. Nejprve závar ve třetině, poté dobrý zásah Jiruše na modré, přesná přihrávka na Tvrdíka a následně jeho finální nahrávka na volného Rolínka. Střelec první branky udělal kličku do protipohybu, položil si Málka na led a elegantně zavěsil pod břevno. Vyrovnávací branka zapůsobila jako živá voda, začal se hrát slušný a rychlý hokej, ale bohužel bez vyložených šancí na obou stranách. Útočnější byli domácí, o poznání více chtěli vyhrát, ale Plzeň dobře bránila a v brance měla dobře chytajícího Málka.

Největší šance Liberce na změnu skóre tak přinesla 51. a 52. minuta. Nejprve Kašpařík nastřelil tyčku, aby o chvíli později tentýž hráč po přihrávce Nováka zpoza branky vyzkoušel Málkův postřeh lapačkou. Do konce řádné hrací doby se již nic nestalo a přišlo prodloužení. Během něho měl největší šanci plzeňský Vostřák, ale chybu Rozsívala ve středním pásmu potrestat nedokázal. Jeho samostatný nájezd byl tím posledním, co Plzeň předvedla. Ani domácím se nepodařilo v prodloužení dát branku a tak utkání skončilo remízou.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Liberec): "Byla to už naše třetí remíza s Plzní v této sezoně. Zápas byl nervózní. Chválím své mužstvo za bojovnost, protože dokázalo dvakrát vyrovnat vedení soupeře. Dostali jsme ale zbytečné branky a zbytečné byly také některé naše fauly v útočném pásmu, po nichž nás oslabení stála hodně sil."

Miroslav Přerost (Plzeň): "Úroveň odpovídala významu zápasu pro obě mužstva. Mnoho hokejové krásy jsme neviděli, o to více bylo bojovnosti a nasazení. Škoda, že domácí rychle vyrovnali na začátku třetí třetiny. Poté bylo množství šancí na obou stranách. V prodloužení jsme měli víc šancí my, neproměnili jsme, ale přesto jsme s bodem spokojeni."