Déjà vu prvního utkání, indiáni ztratili zápas v nájezdech po vedení 2:0

Junioři: HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 3:2sn (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0). Po čtvrté z pěti utkání v letošní sezóně skončil duel sešívaných a indiánů 3:2 na nájezdy. Západočeši vytěžili dvě výhry v základní části, Pražané si je schovali na čtvrtfinále a vedou tak v sérii na tři vítězná utkání 2:1. Již zítra tak musejí modrobílí odvracet mečbol!

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929

3:2sn
0:2, 1:0, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 40. Mašín, 46. Knot (Andres), rozh. náj. Andres – 12. Holý (Kopta, Přikryl), 15. Kopta (Kubík). Rozhodčí: Hrubý - Hejl, Kájínek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Diváci: čš. Střely na branku: 42:34. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Slavia Praha

Frodl – Novák, Mašín, Saňa, Hochel, Knot, Růžička, Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Červený, Kellerstein, Török, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil.

HC Plzeň 1929

Pacl – Marcel, Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek, Slavík – Pejchar, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Přikryl, Uhlík, Čadek, Tulačka, Langer, Kepka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 70 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 1 0 1 -1 2
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 0 0 1 2
Ondřej Kopta 1 1 2 -1 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 1 1 0 0
Filip Mašek 0 0 0 0 0
Daniel Pejchar 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 1 1 -1 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -2 0

komentář

V úvodu duelu se hrál rychlý hokej, jedna akce střídala druhou. Jako první se ve velké příležitosti ocitl Tomek, po přihrávce Mašína, ale orazítkoval v přesilovce tyčku. V polovině prvního dějství pak sešívaní sehráli parádní kombinaci. Knot si perfektně pokryl kotouč a ve vhodnou chvíli ho přenechal Törökovi, který okamžitě našel najíždějícího Andrese. Ten ale ze dvou metrů trefil jen brankáře Pacla.

O chvilku později poprvé zahrozili hosté. Kopta se dostal do přečíslení dvou proti jednomu, vzal to na sebe, jeho střelu ale perfektně srazil do rohu Saňa. Posléze dostali Pzeňští výhodu přesilové hry, kterou využili. Kotouč se po rychlých přihrávkách dostal až k Janu Holému, jehož rána skončila až v pravém rohu Frodlovy branky.

Hosté díky gólu ožili a tlačili se dopředu. Výsledkem byl druhý gól. Střelu Kubíka Frodl jen vyrazil k Ondřeji Koptovi, který puk dotlačil až za brankovou čáru. Následně mohlo být pro domácí ještě hůře. Saňa totiž trestuhodně rozehrál přímo na hůl Kristlovi, jeho střelu ale Frodl dokázal pokrýt. Šanci na snížení měli domácí těsně před koncem první dvacetiminutovky, v chumlu ale nedokázal nikdo ze slávistů doklepnout kotouč do sítě.

V první polovině druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej, o jedinou zajímavou momentku se postaral Polata, který využil chyby v rozehrávce sešívaných a prověřil pozornost Frodla. Od poloviny střetnutí začali mít Pražané mírnou převahu, pomalu si vytvářeli nadějné příležitosti. První šanci měl Knot, branku ale o kousek přestřelil. Následně tečoval Jedlička pokus Drahoráda, Pacl měl více práce než obvykle.

Ačkoliv se zdálo, že se skóre nezmění, slávisté se přeci jen dočkali. Rychlá akce, díky které se do úniku dostal Andres sice ještě brankou neskončila. Hned vzápětí ale Dominik Mašín dojel odražený kotouč a s pomocí obránců Plzně ho dostal za záda Pacla. Sešívaní pokračovali v agresivní hře i na začátku třetí dvacetiminutovky a nakonec to přineslo i vyrovnání. Buly vyhrál Andres přímo k Ronaldu Knotovi, který z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Pár minut na to uvolnil Tomek Hlinku, tomu ale v rozhodujícím momentě podjel puk pod hokejkou. Dlouho se poté hrálo velice opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat osudovou chybu. Tu málem vytvořili domácí, když nepokryli Koptu, jehož tečovaný pokus nadělal Frodlovi pořádné starosti. V prodloužení byli blíže rozhodnutí slávisté, nejdříve mířil příliš vysoko Török, po chvíli ho napodobil i Jedlička. Neuspěl ani Mašín, který byl úplně sám mezi kruhy.

Zápas se tedy rozhodoval v nájezdech. Jako první se rozjel Hlinka, bekhendem ale trefil pouze břevno, následoval Kepkův pokus, který Frodl zastavil. Poté jel Tomáš Andres, jehož klička do forhendu byla úspěšná, na druhé straně naopak neuspěl Mašek, dokonce ani nemířil do prostoru mezi třemi tyčemi. Definitivně rozhodnout mohl Knot. Rozjel se hodně rychle, mezi kruhy se ale nečekaně zastavil a poslal puk za překvapeného Pacla. Sešívaní se tak radují z veledůležitého vítězství. Už zítra mají šanci celou sérii ukončit a postoupit do semifinále.