Junioři v semifinále!

Junioři postoupili do semifinále!

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 1:1, 2:1). Plzeňští mladíci zvládli rozhodující pátý duel čtvrtfinále a postupují mezi čtyři nejlepší celky! Třemi asistencemi se na výhře podílel Pejchar.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

4:2
1:0, 1:1, 2:1

Branky a nahrávky: 17. Přikryl (Kepka), 27. Polata (Pejchar), 42. Houfek (Polata, Pejchar), 60. Kopta (Mašek, Pejchar) – 29. Török, 44. Andres (Mašín) Rozhodčí: Lacina – Štofa, Flegl. Vyloučení: 8:8, navíc Kristl (PLZ) a Mašín (SLA) 5 + DKU a Knot (SLA) os 10. min. trest. Využití: 2:1. Diváci: 312. Střely na branku: 45:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Pacl (Kuneš) – Kubík, Kohel, Hanus, Holý, Houfek "A", Slavík "A" – Pejchar "C", Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Přikryl, Uhlík, Tulačka, Kepka.

HC Slavia Praha

Frodl (Novák) – Mašín, Saňa, Hochel, Knot, Růžička "C", Löbl, Drahorád, Leština, Bureš – Bureš, Červený, Kellerstein, Török, Hlinka, Jedlička, Tomek, Andres, Navrátil.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 1 0 1 0 0
Jiří Kepka 0 1 1 0 0
Ondřej Kopta 1 0 1 0 0
Richard Kristl 0 0 0 0 27
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
Filip Mašek 0 1 1 1 0
Daniel Pejchar 0 3 3 1 2
Matěj Polata 1 1 2 1 2
Roman Přikryl 1 0 1 0 2
Pavel Rajal 0 0 0 0 2
Jakub Slavík 0 0 0 2 4
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 0 0 0 2

komentář

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, ovšem domácí jim příliš možností ke střelbě nepovolili. Až v páté minutě vypálil šikovně přes obránce z pravého kruhu Tomek, Pacl byl ale připravený. Na druhé straně odpověděl tvrdou ranou od modré Slavík, Frodl srazil do rohu. Následně sešívaní podnikli rychlý protiútok, který Török zakončil do tyče. Oba týmy pak ustáli oslabení a zahrozili indiáni. Hostující gólman pouze vyrazil ránu od modré, černý nesmysl si na brankovišti našel Mašek, ovšem Frodl se dokázal přemístit. Totožná situace se opakovala i před Paclem, ten tentokráte zarmoutil Bureše. Diváci se gólu nakonec přeci jen dočkali. Kepka našel najetého Romana Přikryla, který jen usměrnil lehkou tečí do sítě - 1:0! Když pak dorážku Töröka v závěru dokázal Pacl vytěsnit vyrážečkou, odcházeli do kabin spokojenější modrobílí.

Druhá část započala velkou šancí Kopty, ke kterému se odrazil touš z druhé strany, ovšem Frodl se stihl přemístit. Slavia šla následně do čtyř a hostující gólman si poradil s Koptovou dorážkou, jenže situace se brzy opakovala a mezi střelce se tak zapsal Filip Mašek – 2:0! Sešívané ovšem obdržená branka nakopla a brzy jich byl plný led. Nejprve Tomek přestřelil z hrany brankoviště, následně si na Pacla nepřišel tvrdou ranou Růžička od modré. Pražané ve však dočkali. Tomáš Török obkroužil branku a rychle zakončil. Těžko říct, kudy propasíroval černý nesmysl do sítě - 2:1! Pohodlný náskok mohl svému týmu vrátit po chvilce Slavík, jenže svou ranou od modré pouze rozezvučel břevno. Spoustu času mezi kruhy i Polata, ale těsně minul pravou tyč. Když pak před druhou sirénou hosté bez vážnějších problémů ustáli oslabení, odcházeli stále o něco spokojenější do kabiny Západočeši.

Hosté ve třetí časti hned zkraje zatlačili svého soupeře, ovšem Knot střelou přes obránce na Pacla nevyzrál a Török z mezikruží trestuhodně přestřelil. A ten přišel v vzápětí. Plzeň se vydala do rychlého protiútoku a vznikla situace dva na jednoho. Polata našel Jakuba Houfka, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil - 3:1! Po chvilce zakončoval v akci tři na dva Slavík, Frodl měl se střelou Slavíka z pravé strany velké problémy. Jenže indiáni následně putovali do čtyř a Slavia zdramatizovala utkání. Tomáš Andres napálil touš z první na levém kruhu a přemisťující se domácí gólman, přestože si hodně sáhl, již touš nedokázal vyrazit - 3:2! Vrátit dvoubrankový náskok mohl vzápětí svém týmu Přikryl, neuspěl střelou z levého, tak i pravého kruhu. Následovala řada vyloučených na obou stranách, ovšem oba týmy perfektně bránily. Až při trestu Uhlíka se zjevil mezi kruhy osamocený Török, Pacl však jeho ránu pod břevno dokázal vyrazit ramenem. Na druhé straně se sám před Frodlem zjevil Kristl, ranou mezi betony neuspěl. Chyběly dvě minuty do konce utkání, když hostující trenér nezvládl situaci a za řeči, přestože se neudála žádná sporná situace, poslal svůj tým do čtyř. Sešívaní i tak odvolali gólmana, čehož využil Ondřej Kopta – 4:2! Deset vteřin před sirénou ještě hosté vyvolali zbytečný konflikt, kdy Mašín dokonce v souboji trefil čárového sudího, na výsledku to ale již nic nezměnilo. Plzeň tak postupuje mezi čtyři nejlepší.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): „První třetina se vyvíjela nervózně z obou stran. Bylo vidět, že oba týmy si uvědomují vážnost utkání a že to klidně letos může být poslední zápas. Oba celky měly ambice postoupit, i z toho důvodu byla první část taková a hokej neměl tu správnou kvalitu. Až další části přinesly výborný hokej. Jen se potvrdilo, co jsme tvrdili na začátku série, že to bude velmi vyrovnané. My jsme měli výhodu, že se nám povedlo jít do dvoubrankového vedení. Jenže Slavia nám opět již standartně snížila. Utekli jsme na 3:1, ovšem po zbytečných útočných faulech jsme znovu nechali soupeře dojít na dostřel. Utkání pak bylo velmi dramatické a nervózní v závěru.“