PLZ - SLA 1:3

PLZ - SLA 1:3 - Utkání se Slavií rozhodla třetí třetina, Škodovka opět padla

Plzeň - Od úvodního vhazování nebyl v plzeňské ČEZ Aréně k vidění zrovna pohledný hokej. Góly začaly padat až v průběhu třetí třetiny. O první dva zásahy se postaral hostující celek, a jelikož se domácí z gólu radovali jen jednou, tři body za vítězství si odvezli Pražané. Svou výhru potvrdili ještě gólem do prázdné branky vteřinu před koncem zápasu.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

1:3
0:0, 0:0, 1:3

Branky a nahrávky: 53. Lev (Simon, Mozík) – 47. Bednář (Stránský, J. Doležal), 49. Poletín, 60. J. Doležal (Bednář, Krejčí). Rozhodčí: Šír, Horák – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4641. Střely na branku: 26:16. Zblokované střely: 10:6. Hity: 12:19. Vhazování: 35:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Boháč, Mozík, Pulpán, Kubka, Sklenička – Pletka, Simon, Kratěna "C" – J. Sýkora, Lev, Balej – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Dvořák – Kubalík

HC Slavia Praha

Furch (Svoboda) – Kolařík "A", Krejčí, Štich, Knot, Beňovič, Novák, Barák – J. Doležal, Vas, Stránský – Tomica "A", Bednář "C", Sklenář – T. Doležal, Školiak, Klhůfek – Poletín.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 15 2 13 86,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 -1 0
Dominik Boháč 0 0 0 -1 2
Michal Dvořák 0 0 0 -1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 -1 2
Jakub Lev 1 0 1 -1 0
Vojtěch Mozík 0 1 1 -1 0
Václav Pletka 0 0 0 0 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 4
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Dominik Simon 0 1 1 -1 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 -1 2
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

V úvodu zápasu byli již tradičně na vlastním ledě aktivnější Plzeňští, kteří si jako první zasloužili výhodu přesilové hry. S tou ale nenaložili dle svých představ a až na ojedinělý pokus Balej v samotném závěru početní výhody si slibnou šanci nevypracovali. O chvíli nato se stejnou situací naložili na chlup obdobně také sešívaní, kteří nezužitkovali Pulpánův přestupek proti pravidlům. Druhá přesilovka v šestnácté minutě se Pražanům podařila lépe. Svého soupeře stiskli v jeho pásmu a nepustili. Jenže Klhůfkova střela z mezikruží, kterou tlak gradoval, mířila bez teče vysoko nad.

Start do prostřední dvacetiminutovky jasně patřil domácím barvám. Hráči Škodovky nastoupili na led pravýma nohama a svého soupeře jednoznačně přehrávaly. Vyústily z toho dvě početní výhody a jedna stoprocentní šance navrátilce do sestavy Pavla Kašpaříka, která ale skončila na pravém betonu v pohodě chytajícího Furcha.Gólovou šanci si ale vypracovali paradoxně hosté. Ty dvě ubráněná oslabení nakopla a mladý útočník Klhůfek jel sám proti Machovskému. Napsal ale druhé pokračování svého monologu promarněných gólovek. V polovině základní hrací doby se k němu přidal i domácí Indrák, jenž tváří v tvář Furchovi vzal odpovědnost na sebe, rozhodl se nepřihrát Kašpaříkovi, ale jeho klička skončila na betonu hostujícího gólmana. Na druhé straně úřadoval domácí gólman, který odolal nepříjemným dorážkám Doležala.

Dlouhé čekání na první trefu v duelu ukončili až v čase 46:12 Pražané. Plzeňský odchovanec nyní hájící barvy Slavie Stránský vybojoval puk v souboji za brankou, na stříbrném podnose puk předložil před branku kapitánovi Jaroslavu Bednářovi, který z první prostřelil Matěje Machovského. - 0:1 Indiáni měli ideální příležitost ke srovnání při trestu Doležala, jenže tu po hříchu prohospodařili. A navíc sami inkasovali! Michal Poletín využil hrubice v plzeňské rozehrávce a zblízka zvýšil na 0:2. Indiáni ale zbraně nesložili. V 50. minutě přijal v mezikruží přihrávku zpoza branky Simon, který byl rozjetý ze středního pásma, ale pálil jen do středu branky, kde byl připravený Furch. Jenže proti Jakubu Lvovi, jenž jen lehce usměrnil střílenou nahrávku dalšího čerstvého reprezentanta Mozíka za Furcha. - 1:2. Dramatická zápletka pokračovala Pulpánovým vyloučením. Slávisté hráli přesilovku jakoby se zataženou ruční brzdou a byli velice opatrní, aby neselhali vzadu. Při Štichově trestu, indiánům ruce svazovala nervozita a Furch neměl příliš práce. A když necelé dvě minuty před třetí sirénou na trestnou lavici usedl domácí Pletka, Slavia proti čtyřem domácím usnadněnou práci. Navíc vteřinu před koncem pečetil výhru hostů Jiří Doležal - 1:3.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): Pro nás je to trpká porážka, připravovali jsme se na toto utkání celý týden. Nepodařilo se nám ale vytvořit si tlak a brankové příležitosti. Ve třetí třetině jsme nechali samotného Bednáře před brankou, on to potrestal, druhý gól jsme dostali po chybě při vlastní přesilovce. Podařilo se nám záhy snížit, ale již jsme neměli sílu na vyrovnání. Musíme se snažit zvednout se. Zatím prostě nenacházíme někoho, o koho bychom se mohli opřít. Je to taková šedá deka.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Věděli jsme, že jedeme do Plzně, která doma hraje výborně a agresivně. Chtěli jsme navázat na poslední dvě třetiny s Litvínovem. Dnes to bylo hlavně o trpělivosti, rozhodla třetí třetina, kluci to odmakali až do poslední minuty. Myslím si, že to je pro nás velké vítězství.