PLZ - TRI 4:6

PLZ - TRI 4:6 - Utkání plné branek vyhráli Oceláři

Plzeň - Utkání plné branek bylo k vidění v ČEZ Aréně v souboji s lídrem z Třince. První třetina jich přinesla rovnou šest, ta druhá už o polovinu méně. V té třetí už diváci viděli jen jednu. I díky ní si třinečtí Oceláři odvezli z Plzně tři body a získali tak 100. (resp. 101.) bod v tomto ročníku Tipsport extraligy.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

4:6
2:4, 2:1, 0:1

Branky a nahrávky: 6. Lev (Mozík, Kadlec), 8. Jeřábek (Kadlec, Bližňák), 30. Lev (Mozík, Kratěna), 33. Simon (Kratěna, Lev) – 2. Nosek (Plíhal, Ružička), 9. Rákos, 19. Plíhal (Hrabal, Hrňa), 20. Dravecký (Polanský, Žejdl), 30. Žejdl (Polanský, Dravecký), 52. Orsava (Hrňa). Rozhodčí: Polák, Pavlovič – Jelínek, Špůr. Vyloučení: 5:9 + Pulpán (PLZ) 10 min. Využití: 3:1. Diváci: 4411. Střely na branku: 29:33. Zblokované střely: 17:11. Hity: 16:16. Vhazování: 38:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6.

HC Škoda Plzeň

Machovský (21. Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Sklenička – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Lev, Culek, Kubalík – Hollweg, T. Sýkora, Balej.

HC Oceláři Třinec

Hrubec (Hamerlík) – Klesla "C", Hrabal, Linhart, Galvas, M. Doudera, Nosek, Trončinský – Orsava, Kreps, Hrňa – Žejdl, Polanský "A", Dravecký – Ružička, Plíhal, Rákos – Matuš, Růžička, Cienciala.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 20 15 4 11 73,33 0
Lukáš Mensator 39 18 2 16 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 -2 0
Mário Bližňák 0 1 1 1 0
Jakub Culek 0 0 0 -3 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -2 0
Jakub Jeřábek 1 0 1 0 2
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 2 2 0 0
Ondřej Kratěna 0 2 2 1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -3 0
Branislav Kubka 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 2 1 3 -3 0
Michal Moravčík 0 0 0 -3 2
Vojtěch Mozík 0 2 2 -1 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 10
Jan Schleiss 0 0 0 1 2
Dominik Simon 1 0 1 0 0
David Sklenička 0 0 0 -2 2
Tomáš Sýkora 0 0 0 -2 0
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Vstup do duelu po poslední reprezentační přestávce vyšel lépe hostům – ti se už po minutě a půl dostali do vedení, když Tomáš Linhart zblízka prostřelil Machovského - 0:1. Domácí ale našli bleskovou odpověď, a to hned dvojnásobnou. Nejprve v přesilové hře srovnal skóre utkání pohotovou tečí Mozíkovy střely Jakub Lev - 1:1, poté v osmé minutě podruhé překonal Hrubce od modré čáry Jakub Jeřábek - 2:1. Jenže minutu poté bylo opět vyrovnáno, když Daniel Rákos využil přistrčení Plíhala a podruhé donutil plzeňského gólmana lovit puk z vlastní sítě. - 2:2 Do kabin se ale rozhodně za vyrovnaného stavu nešlo. V 19. minutě se Třinečtí díky Josefu Hrabalovi prosadili v početní výhodě. - 2:3 A po dvaceti vteřinách nechali indiáni přes tři hráče operující v mezikruží vystřelit Vladimíra Draveckého, který zvýšil už na 2:4.

Gólové hody pokračovaly i v druhé třetině. Indiáni nabuzení po přestávce vlétli na svého soupeře a snažili se Mensatorovi, který nahradil v brance Machovského, ulehčit aklimatizování na ledě. Skóre se však hýbalo až v polovině dvacetiminutovky. V plzeňské přesilovce vystřelil Mozík od modré čáry a před brankou se k dorážce dopracoval Lev, který zaznamenal druhou trefu v duelu. - 3:4 Nadšení z kontaktní branky ale indiánům nevydrželo dlouho, neboť hrubě chybovali v obranném pásmu, čehož využil Lukáš Žejdl povedenou ranou z ostrého úhlu. - 3:5

Domácím se před pauzou podařilo vstřelil ještě jednu trefu. A jak jinak než v přesilovce, tentokrát o dva muže v poli. Oku lahodící akci do prázdné klece po Kratěnově finální nahrávce zakončil reprezentant Dominik Simon - 4:5

Od úvodního vhazování poslední třetiny byla na domácích patrná touha po vyrovnání. Proti ale byli jednak obětaví hráči Třince v poli, tak výborný a spolehlivý Hrubec. Indiáni zamkli svého soupeře ve dvou početních výhodách, vymýšleli jednu kulišárnu za druhou, avšak netrefovali branku nebo jen její střed. A tak se znovu potvrdila otřepané, ale tolik platné klišé – nedáš, dostaneš. Mensator za brankou neřešil rozehrávku ideálně, poslal kotouč do rohu, kde operoval Erik Hrňa. Ten sice vracejícího se plzeňského gólmana neprostřelil, vypadlý puk však pohotově našel Jakub Orsava a zdvojnásobil vedení Ocelářů. - 4:6 Možný plzeňský tlak si modrobílí z poloviny pokazili sami, když čtyři minuty před třetí sirénou usedl na trestnou lavici Jeřábek. Oceláři ale nabídnutou příležitost nevyužili, a tak Západočeši odvolali Mensatora z branky a zkusili štěstí v šesti. Jenže to se na domácí neusmálo. Oceláři tak přehoupl svůj počet bodů přes 100 a indiáni odešli z vlastního ledu s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): My samozřejmě spokojení nejsme. Ale viděli jsme útočný hokej, bylo to dobré utkání. Bohužel jsme dali čtyři góly a soupeř šest, což je na domácí zápas moc. Šest gólů jsme dostali v Boleslavi. Nechtěl bych to házet jen na gólmany, s nimi si promluvíme, ale byly to i laciné góly. Pozitivní je aspoň to, že jsme to nevzdali. Vždy jsme se dotahovali a chtěli dát kontaktní gól. Věřili jsme, že ten zápas zvrátíme, ale bohužel jsme dostali ten šestý gól a už jsme to nezvládli. Musíme se z toho poučit, hlavně nás to nesmí srazit.

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Mě se to bude hodnotit dobře. Po pauze jsme přijeli do Plzně pro bodový zisk, tři body nás těší. Podle mě jsme byli malinko lepší při hře 5 na 5, šancí jsme měli dost. Dali jsme ale i šťastné góly. Skoro pokaždé, když se Plzeň snažila dotáhnout a cítila šanci na návrat, jsme byli schopní dát branku a zase odskočit. Na to, že to bylo utkání po tak dlouhé pauze, mělo dobrou kvalitu.