VIT - PLZ 1:4

VIT - PLZ 1:4 - Plzeň si z vítkovického ledu veze tři body!

Škodovka uspěla v souboji dvou modrobílých týmů! Spolehlivým výkonem tomu pomohl i překvapivě nasazený brankář Patrik Polívka. Konečné skóre bylo 4:1 pro hosty ze západu Čech, kteří si tak připsali další tři body do tabulky a posunuli se na čtvrté místo tabulky.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

1:4
1:2, 0:2, 0:0

Branky a nahrávky: 20. Olesz (TS) - 11. Johnson (Hossa, Jeřábek), 15. Kubalík (Pulpán), 26. Kracík (Kubalík), 36. Jeřábek (Pulpán, Johnson). Rozhodčí: Hribik, Lacina - Bláha, Frodl. Vyloučení: 8:9, navíc Štich (VIT) a Hollweg (PLZ) oba 10 min OT. Využití: 0:2. Diváci: 3 942. Střely na branku: 26:40. Zblokované střely: 2:15. Hity: 17:14. Vhazování: 32:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

HC Vítkovice Ridera

Kantor (15. Dolejš) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Kovář – Szturc, Strapáč, Olesz – Káňa, Balán, Vandas – Kucsera, Burger, Zdráhal – Gřeš, Kolouch, Hlinka

HC Škoda Plzeň

Polívka (Machovský) – Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Jeřábek "A", Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Kracík, Indrák – Hossa, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Hollweg – J. Sýkora

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Patrik Polívka 60 26 1 25 96,15 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 14
Marcel Hossa 0 1 1 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 1 1 2 0 2
Nicholas Johnson 1 1 2 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 1 2
Jaroslav Kracík 1 0 1 2 4
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 1 2 2 0
Branislav Kubka 0 0 0 1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 2 2 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 1 0
David Sklenička 0 0 0 1 2
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání vstoupil aktivněji domácí, dopomohla jim k tomu i dvě rychle po sobě jdoucí vyloučení na straně indiánů. Západočeši však velmi pozorně bránili a nenechali Vítkovice příliš ohrozit vlastní branku. Tu tak atakoval pouze nepřesnou ranou od modré Štencel, po chvilce pak stejný hráč našel z dobré pozice po rychlé střele pouze lapačku Polívky. Stejné výhody se v polovině úvodní části dostalo i Plzni a ta již trestala. Nicholas Johnson dostal příhru k levé tyči, povyjel si ke středu hřiště a zavěsil na bližší tyč - 0:1! Západočechům pochopitelně narostla křídla a Kantor se měl ve svém brankovišti co otáčet, aby zabránil další změně stavu. To se dlouho dařilo, až v patnácté minutě trochu v nouzi vypálil Dominik Kubalík od pravého mantinelu a domácí se rozhodli vystřídat gólmany - 0:2! Když už se zdálo, že se do přestávky nic nestane, pláchl hostům jednadvacet vteřin před sirénou Rostislav Olesz a vynutil si nařízení trestného střílení. To zkušený útočník proměnil bezchybným provedením blafáku do bekhendu - 1:2!

Druhá třetina opět začala vyloučením na straně Škody, ta se však znovu velmi dobře ubránila. Po chvilce navíc Jaroslav Kracík vypálil z mezikruží, Dolejš černý nesmysl pouze vyrazil před sebe, kde měl plzeňský útočník spoustu času touš dorážkou dopravit do sítě - 1:3! O rychlou odpověď se pokoušel Káňa, ovšem podobně jako po chvilce Jakub Jeřábek na druhé straně od modré nezamířil přesně. Bek Západočechů si však náladu spravil za nedlouho poté, když napřáhl na vrcholu pravého kruhu a trefil přesně nad beton na vzdálenější tyč a určil tak přestávkový výsledek - 1:4!

A i do třetice museli indiáni zkraje dvacetiminutovky do čtyř, ale ani tentokráte se Vítkovicím nepovedlo. Soupeř se vrhal obětavě do střel, Balán i Kudělka tak z mezikruží našli svým pokusem pouze bránícího hráče před sebou. Ještě hůře si domácí vedli vzápětí, kdy se jim v dalších dvou početních výhodách nepodařilo ani dlouhodobě udržet pásmo. Diváky tak v aréně zvedl ze sedaček až předpokládaný pěstní souboj Hollwega se Štichem. V samotném závěru ještě sudí nařídili druhé trestné střílení utkání, tentokráte po faulu na Jána Sýkoru. Ten si však nevedl dobře a skóre tak zůstalo nezměněno. Indiáni si i přesto připisují všechny body a posouvají se spolu s Chomutovem a Mountfieldem na čtvrté místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Ladislav Svozil (HC Vítkovice Steel): "Neměli jsme pohyb, neměli jsme vůbec nic, co by mohlo vést k výhře. Nesnižuji výkon soupeře, ale hrozně moc jsme mu to usnadnili. Podali jsme ještě horší výkon než v zápase s Chomutovem, předtím jsme alespoň něco předvedli. Některé hráče jsem nepoznával, je to až nepochopitelné. Na tréninku zase budeme bourat a bruslit, ale přijde zápas a všechno je jinak. Byla to hrůza a musíme z toho rychle ven. Pozitivem byl jen výkon Olesze a také Šticha, který se na bezradnost nemohl dívat a porval se."

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "Myslím, že jsme měli dobrý pohyb a předvedli týmový výkon. Sehráli jsme výborně oslabení a naopak sami dali dva góly z přesilové hry. Jsme samozřejmě spokojeni, že si vezeme domů tři body."