PLZ - MBL 3:1

PLZ - MBL 3:1 - Z Plzně se nevozí tak snadno body!

Plzeň - V HM Aréně se sřetli dva sousedé v tabulce, druhá Škoda přivítala třetí celek domácí nejvyšší soutěže, kterým je BK Mladá Boleslav. Indiáni se po gólech Kracíka a Johnsona brzy dostali do vedení, které nakonec udrželi a berou tři body!

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

3:1
2:1, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 2. Kracík (Jeřábek, Kubalík), 5. Johnson (Bližňák, Pulpán), 21. Hossa (Pulpán, Jeřábek) – 9. Ovčačík (Lenc, Pabiška). Rozhodčí: Čech, Hradil – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 044. Střely na branku: 25:45. Zblokované střely: 13:10. Hity: 18:15. Vhazování: 37:30. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec "A", Moravčík, Jeřábek "A", Pulpán, Kubka – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Kracík, Indrák – Hossa, Lev, Johnson – Poletín, Preisinger, Sýkora

BK Mladá Boleslav

Rittich (Řehoř) – Stříteský, Voráček, Trončinský "A", Holub, Trška, Ovčačík – Jarůšek, Výborný "C", Bárta – Hyka, Urban, Pacovský – Látal, Žejdl, Klimenta "A" – Lenc, Musil, Pabiška

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 45 1 44 97,78 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 1 1 -1 0
Marcel Hossa 1 0 1 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 4
Jakub Jeřábek 0 2 2 0 0
Nicholas Johnson 1 0 1 -1 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 1 0 1 1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 0 1 1 1 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 2
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 2 2 -1 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 2
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Domácí do zápasu doslova vlétli a proti nejlepší obraně ligy se prosadili již po osmasedmdesáti vteřinách hry, když na pravém kruhu napřáhl Jaroslav Kracík a vymetl pravý horní růžek - 1:0! Stejný hráč mohl navýšit vedení svého týmu v další dobré příležitosti, tentokráte však skórem nepohnul. Mrzet ho to však příliš nemuselo, protože Nicholas Johnson skvělou tečí z hranice brankoviště využil pobídky Bližňáka - 2:0! Třetí trefu měl na holi Poletín, ovšem pouze rozezvučel tyč. Poté se jal natřikrát dorážet Kadlec, ale ani on černý nesmysl za čáru nedopravil. Pak nastal pro modrobílé doslova šok. V oslabení totiž napřáhl pár kroků za modrou Ctirad Ovčačík a rázem byla Mladá Boleslav na dostřel - 2:1! Odpovědět se snažil Kratěna, proti povedené střele zasáhla vyrážečka Ritticha. Nebezpečně to zkoušel polostřelou-polopobídkou na teč od modré i Jeřábek, černý nesmysl skončil na betonu gólmana Středočechů. A protože se neujala ani teč Žejdla po pokusu Klimenty, kdy se vytáhl Machovský, odcházeli do kabin spokojenější indiáni.

I v prostředním dějství modrobílí brzy udeřili. Tentokráte již po pětadvaceti vteřinách hry, kdy krásnou příčnou příhrou našel Pulpán Marcela Hossu, který neměl problém touš uklidit do prakticky prázdné klece - 3:1! Snížit mohl v situaci dva na jednoho po příhře Pabišky Musil, Machovský ovšem předvedl bleskurychlý přesun. Činil se i Rittich po teči Poletína po střele Skleničky a i následné dělovce Pulpána od modré. V polovině utkání se do dalšího přečíslení dostal znovu Musil, tentokráte s Hykou, ale ani tentokráte nebyla finální střela gólová. Nebezpečněji vypadala rána Bárty z mezikruží a následná dorážka Urabana, i tentokráte se však domácí gólman vytáhl. V závěru druhé dvacetiminutovky ještě Kracík sám před hostující brankou neproměnil svůj bekhendem v čtvrtý gól svého týmu a na druhé straně z nájezdu neuspěl ani Bárta.

Třetí část odšpuntoval svou ranou Kratěna, Rittich byl připraven. Poté to zkusil z levého kruhu Bližňák, ale ani on uklidňující trefu nepřidal. Hosté se naopak nedokázali vrátit do zápasu v přesilové hře a utkání se tak začalo pomalu dohrávat pod domácí taktovkou. Středočechům naopak začaly téct nervy a často přišly ataky na indiány po odpískání. Nebezpečně tak vypálil až v závěru samotného duelu Klimenta, ovšem Machovský si statistiky již pokazit nenechal. V power-play Mladé Boleslavi již ohrožení domácí klece nepřišlo a diváky tak zvedly ze sedaček až útoky Lenca a Urbana dlouho po odpískání celého zápasu. To však již nemohlo změnit nic na tom, že Plzeň se po jednodenní pauze opět stěhuje do čela ligy.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): My jsme vstoupili výborně do utkání a brzy jsme vedli o dvě branky. Dostali jsme sice následně laciný gól, ale vše jsme napravili na začátku druhé třetiny, kdy jsme vstřelili třetí gól, který se ukázal jako rozhodující. Nedovolili jsme Boleslavi, aby dala kontaktní branku. Jsme moc rádi, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce.

Marián Jelínek (BK Mladá Boleslav): Nepovedl se nám vstup do utkání. Nepředstavovali jsme si, že budeme po pěti minutách prohrávat 0:2. Pak jsme se sice nadechli a snížili, ale dnešní zápas rozhodovaly přesilové hry. Soupeř z nich dal dvě branky a my jsme se naopak v nich nemohli nadechnout a dostat se do zápasu. Plzeň zaslouženě zvítězila.