PLZ - CHM 4:0

PLZ - CHM 4:0 - Škodovka přejela Piráty i s čistým kontem!

Plzeň - Indiáni na svém ledě přivítali rozjeté Piráty z Chomutova, k vidění byl tedy duel třetího se čtvrtým. Domácí svému soupeři nasázeli ve druhé části tři branky. To nakonec rozhodlo o tom, že tři body zůstali na západočeském ledě, Matěj Machovský si připsal třetí nulu v sezóně!

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

4:0
0:0, 3:0, 1:0

Branky a nahrávky: 22. Johnson (Bližňák, Pulpán), 31. Kubalík (Kracík, Jeřábek), 37. Schleiss (Jeřábek), 49. Preisinger (Schleiss). Rozhodčí: Hodek, Mrkva – Belko, Kajínek. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3 579. Střely na branku: 27:23. Zblokované střely: 12:11. Hity: 18:15. Vhazování: 34:33. Průběh utkání: 4:0.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "C", Pulpán "A", Holý, Sklenička, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson "A", Bližňák, Lev – Hossa, Preisinger, Sýkora – Poletín, Přikryl, Schleiss

Piráti Chomutov

Strmeň (Kopřiva) – Skinner, Rutta, Jánošík, Pereťagin, Šidlík, Dlapa – Tomica, Červenka, Pospíšil – Vondrka "C", Růžička, Květoň – Sklenář, Kämpf, Chlouba – Hřebejk "A", Dušek, Veselý

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 23 0 23 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 1 1 1 0
Jan Holý 0 0 0 1 0
Marcel Hossa 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 2 2 1 0
Nicholas Johnson 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 2
Dominik Kubalík 1 0 1 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 1 2
Jakub Lev 0 0 0 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Michal Poletín 0 0 0 2 0
Miroslav Preisinger 1 0 1 1 0
Roman Přikryl 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 2 0
Jan Schleiss 1 1 2 2 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
Ján Sýkora 0 0 0 0 0

komentář

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, první vzruch v zápase zaznamenal až nejlepší střelec extraligy Kubalík, proti němuž zasáhl Strmeň ramenem. Domácí následně nepříliš dobře naložili s přesilovou hrou, ovšem vzápětí se do dobré příležitosti prodral Indrák, proti by ale beton hostujícího gólmana. Po chvilce tvrdě vypálil Moravčík, ovšem ani on skórem pohnout nedokázal. Když se pak ani jeden z týmů nedokázal prosadit v početní výhodě, svítil o první přestávce na světelné kostce stav jako na začátku utkání.

Vstup do prostřední části se lépe povedl indiánům. Po úniku Bližnáka sice ještě Strmeň dokázal zasáhnout, na dorážku Nicholase Johnsona ale již dosáhnout neodkázal - 1:0! Srovnat mohli Piráti vzápětí, ovšem jak Růžička, tak Květoň na Machovského nevyzráli. Od modré to za nedlouho poté zkoušel i Kämpf, domácí gólman si poradil lapačkou. Po polovině utkání vystřelil z pravého kruhu Kracík, gólman Severočechů touš pouze vyrazil před sebe a s povedenou dorážkou přispěchal Dominik Kubalík – 2:0 ! Odpovědět mohli hosté plzeňským odchovancem Ruttou, ovšem jeho pokus od modré mířil těsně mimo. Kämpf to pochvičce zkoušel z ostrého úhlu, Machovský se ale na švestkách načapat nenechal. Indiáni odpověděli gólově. Jan Schleiss se rychle jako myš protáhl po pravé straně, dostal se až před Strmeně a poté předvedl perfektní blafák do bekhendu - 3:0! Když pak Piráti prachbídně naložili s početní výhodou, mohli se domácí o přestávce radovat z třígóĺového vedení.

Poslední dějství odšpuntoval ranou od modré Jeřábek, nezamířil však přesně. Za hosty odpověděl Červenka, proti jehož střele se ale bleskurychle Machovský dokázal přesunout. Domácí poté zahrozili Johnsonem, který pálil z mezikruží, ale jako on, tak dorážející Lev, skórem nepohnul. To se podařilo až Miroslavu Preisingerovi, který pálil do opuštěné klece po velké hrubce Strmeně, který chyboval za svou brankou - 4:0! Vzápětí se situace opakovala, Schleiss opět hostujícího gólmana okradl o kotouč, tentokráte ale jeho napadání nevyužil Kubalík. Vytouženého bůra domácích fanoušků měl na holi Sýkora, ale z mezikruží si na Strmeně nepřišel. Z podobné pozice to na druhé straně zkoušel i Červenka, ovšem zařízení minul. V závěru zápasu ještě skvělou přihrávkou našel Kracík Kubalíka, ten ranou mezi betony neuspěl. Utkání tak dospělo k přesvědčivému vítězství domácích barev, které udržely třetí místo.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Z naší strany samozřejmě výborný výkon. Byla tam vidět touha konečně vyhrát za tři body a přerušit Chomtuovu bodovou sérii. Rozhodl kolektivní výkon, Matěj Machovský ale samozřejmě podal vynikající výkon. Podařilo se nám eliminiovat Romana Červenku, což také bylo klíčové. Věděli jsme, že rozhodoval zápasy a je to důležitý hráč, tak jsme na něj hráli obrannou dvojicí Jeřábek - Moravčík. Jsem rád, že jsme bodovali za tři body.

Jan Šťastný (Piráti Chomutov): Nám to utkání hrubě nevyšlo. I když první třetinu jsme zvládli a skončila nerozhodně, tak jsme si řekli, že musíme přidat v bruslení a osobních soubojích. V první třetině to bylo takové mdlé, bohužel jsme na to ale navázali ve druhé třetině a to nás stálo body. Když prohráváte 3:0 s týmem, co hraje doma v dobré formě a chce napravit prohru ze Zlína, tak je to těžké otočit. Je to škoda, měli jsme šance, ale v cestě nám stál výborný brankář či srdnatě bránící soupeř. Mrzí nás to, ale po půlce soutěže máme velmi slušný počet bodů a možná nás tahle prohra vrátí na zem.