VIT - PLZ 2:4

VIT - PLZ 2:4 - Vítkovice i potřetí v sezoně zdolány!

Plzeň - Škodovka se v posledním utkání v roce 2015 představila na ledě Vítkovic, tedy týmu, který letos již dvakrát porazila. A podařilo se jí to i potřetí, přestože v utkání s nimi hned dvakrát musela dotahovat. Rozhodl o tom především skvělý výkon ve třetí třetině.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

2:4
1:1, 1:0, 0:3

Branky a nahrávky: 2. Klok (Burger), 38. Kucsera (Vandas, Kolouch) – 4. Bližňák (Lev, Kratěna), 45. Kubalík (Jeřábek, Machovský), 49. Hrňa (Svoboda), 49. Kubalík (Kadlec, Kracík). Rozhodčí: Baluška, Müllner – Lučan, Kis. Vyloučení: 6:4, navíc Pastor (VIT) a Preisinger (PLZ) oba 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 720. Střely na branku: 40:27. Zblokované střely: 6:16. Hity: 28:10. Vhazování: 29:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

HC Vítkovice Ridera

Dolejš (Kantor) – Kudělka, Čerešňák, Klok, Sloboda, Pastor, Kovář, Štich, Štencel – Kucsera, Kolouch, Vandas – Němec, Burger, Zdráhal – Káňa, Strapáč, Hovorka – Húževka, Hlinka, Tomi

HC Škoda Plzeň

Machovský (Kukin) – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Beran

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 40 2 38 95,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Mário Bližňák 1 0 1 1 0
Erik Hrňa 1 0 1 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 3 2
Petr Kadlec 0 1 1 3 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 1 0
Dominik Kubalík 2 0 2 1 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Kristián Kudroč 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 1 1 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Michal Poletín 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 1 14
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 1 1 1 0

komentář

Indiáni vyrazili do Ostravy o den dříve, aby se na svého soupeře stihli lépe připravit. Vstup do utkání jim ale příliš nevyšel, když hned po 36 sekundách byl vyloučen Jeřábek a domácí to zvládli potrestat gólem. Lukáš Klok stál nehlídaný před Machovským po střele Jiřího Burgera a bekhendem otevřel skóre utkání. Hosté ale dokázali přesně v čase 4:00 vyrovnat. Jakub Lev šikovně prostrčil puk na Mária Bližňáka, který se tak prosadil podruhé v řadě.

Západočeši poté zvětšovali svou aktivitu a Daniela Dolejše v brance Vítkovic často zaměstnávali. Dobrou šanci měl v průběhu osmé minuty Svoboda, nicméně domácí gólman byl úspěšnější. Dobrý tlak přinesl v desáté minutě přesilovou hru, ale ta využita nebyla. Dolejš měl ovšem i nadále plné rukavice práce a jen jemu ostravský celek vděčil za to, že skóre bylo vyrovnané. Nenudil se ani jeho protějšek Matěj Machovský, který si musel například v 17. minutě poradit s pokusy Tomiho a Kucsery. První třetina tak skončila za vyrovnaného stavu 1:1.

I do druhé třetiny vstoupila Plzeň velmi aktivně, v brance moravského týmu ale dobrý výkon podával brankář Dolejš. Ve 25. minutě si indiáni během přesilové hry vytvořili dobrou šanci, když se dostali do přečíslení tři na jednoho! To ale využít nedokázali a stav se tak nezměnil. Posléze si početní výhodu po faulu Kudroče vyzkoušeli Vítkovičtí. Nepříjemně pálil od modré Tomáš Pastor, ale hostující strážce svatyně i přes zakrytý výhled touš vyrazil. Lehký pro něj nebyl ani pokus Vojtěcha Tomiho v průběhu 30. minuty. Vítkovický útočník si sjel do bezprostřední blízkosti, z níž ale na Machovského nevyzrál.

O chvíli později ujížděl na branku Škody Petr Strapáč a k dorážce se po jeho střele dostal Marek Hovorka. Útočník, jenž sezonu začínal v Chomutově, ale skórovat nedokázal. Bitkařskou vložku poté obstarali Pastor s Preisingerem, o zábavu tedy bylo postaráno. Veseleji v domácí hale bylo ve 38. minutě, ovšem na hostující straně zavládl smutek. Po velkém tlaku Vítkovic obdržel pas od spoluhráče Lukáš Kucsera, jenž dokázal překonat Matěje Machovského a poslat svůj celek podruhé v utkání do vedení. Za stavu 2:1 tedy skončila druhá perioda.

Ve 44. minutě si dokázal první dobrou šanci ve třetí třetině vytvořit domácí útočník Jiří Burger. Na konci celé akce byl ale připraven opavský rodák v brance hostů. O chvíli později se konala akce na druhé straně a nejlepší ligový střelec Dominik Kubalík střelou z mezikruží vyrovnal na 2:2! Hra poté na obou stranách nabízela dobré útočné akce. A o chvíli později bylo na plzeňské straně ještě veseleji! Tomáš Svoboda totiž na volej nabil Eriku Hrňovi, který vstřelil svou první branku za západočeský tým – 2:3!

Ale to nebylo vše. Dominik Kubalík o pár chvil později úspěšně tečoval střelu Petra Kadlece a už to bylo o dva góly! Skvělé chvíle pro indiány, které domácí naprosto opařily. Hosté následně navíc hráli ještě přesilovou hru a tak se Vítkovičtí do útoku v těchto momentech nedostali. 93 sekund před koncem třetí třetiny Dolejš opustil svou klec a domácí to zkusili v šesti. Dobrou šanci měl při dorážce Hovorka, ale kotouč do branky nedopravil a tak si Západočeši své vedení 4:2 pohlídali!

Ohlasy trenérů

Ladislav Svozil (HC Vítkovice Steel): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, pak jsme trošku zhasli, zbytečně inkasovali a pustili Plzeň dvakrát - třikrát do přečíslení. Nebýt Dana Dolejše, mohlo to být po první třetině 1:3. V kabině jsme si něco řekli a byli druhou třetinu jasně lepším týmem, což jsme vyjádřili pouze jednou brankou. Ve třetím dějství přišly nepochopitelné zkraty, kdy Plzeň jela ve dvou hráčích do čtyř nebo pěti našich a přesto skórovala. Čtvrtý gól už byl pro soupeře takovou třešničkou na dortu. Bohužel pro nás se hraje šedesát minut. Plzeň ukázala, že na druhém místě tabulky není náhodně.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Chtěli jsme začít utkání daleko lépe, Vítkovice nás dostaly pod tlak a v oslabení jsme inkasovali. Pak jsme se trošku zvedli, měli jsme lepší pohyb a začali lépe bruslit. Naopak ve druhé třetině přišel z naší strany propadák. Vítkovice byly jasně lepší a nebýt Matěje Machovského, mohli jsme prohrávat 1:4 a nikdo by se nemohl divit. Zákonitě z toho tlaku padl gól. O přestávce jsme si řekli, že takhle to dál nejde. Ve třetí třetině jsme zabojovali, dostali se do tempa a napadaly nám tam góly. Díky tomu jsme vyhráli.