PLZ - VIT 9:3

PLZ - VIT 9:3 - Kanonáda! Škodovka doma rozdrtila Vítkovice

Plzeň - Tak tohle byla paráda. Západočeši i počtvrté v sezoně porazili celek z Ostravy, když v první třetině nastříleli hned šest gólů! Konečné skóre se zastavilo na hodnotě 9:3. Velkou měrou se na zisku tří bodů podílel Tomáš Svoboda, který vstřelil hattrick.

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera

9:3
6:1, 1:2, 2:0

Branky a nahrávky: 3. Kracík (Sklenička), 5. Svoboda (Hrňa, Jeřábek), 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 9. Kadlec (Kratěna, Bližňák), 13. Johnson (Kadlec, Sklenička), 15. Svoboda (Preisinger), 28. Svoboda (Lev, Kadlec), 51. Lev (Sklenička), 58. Indrák (Kracík) – 11. Zdráhal (Štencel, Burger), 24. Hlinka (Kovář), 36. Čerešňák (Kolouch, Vandas). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4089. Střely na branku: 31:28. Zblokované střely: 9:14. Hity: 25:9. Vhazování: 43:33. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3, 9:3.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kudroč – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Lev, Přikryl, Hollweg

HC Vítkovice Ridera

Bartošák (od 9. Dolejš) – Kudělka, Čerešňák, Philipp, Štencel, Kovář, Sloboda "A" – Szturc, Balán, Olesz "A" – Kucsera, Kolouch, Vandas – Hovorka, Burger "C", Zdráhal – P. Kafka, Hlinka, Tomi

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 28 3 25 89,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 1 1 2 0
Ryan Hollweg 0 0 0 1 0
Erik Hrňa 0 1 1 1 0
Miroslav Indrák 2 0 2 2 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 2 0
Nicholas Johnson 1 0 1 2 0
Petr Kadlec 1 2 3 4 4
Jaroslav Kracík 1 2 3 2 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 2 0
Dominik Kubalík 0 1 1 2 0
Kristián Kudroč 0 0 0 1 2
Jakub Lev 1 1 2 1 2
Michal Moravčík 0 0 0 2 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 2 0
Roman Přikryl 0 0 0 1 4
Lukáš Pulpán 0 0 0 2 0
David Sklenička 0 3 3 3 2
Tomáš Svoboda 3 0 3 2 0

komentář

Domácí celek vstoupil do zápasu aktivně. Díky tomu se tak hned ve třetí minutě dostal do vedení. Obránce David Sklenička táhnul puk podél levého mantinelu a nahodil ho před branku, kde se od brusle bránícího Slobody odrazil přímo k Jaroslavu Kracíkovi, který měl před sebou prázdnou klec – 1:0! Krátce nato hosté sice taktéž překonali gólmana, ale Petr Kolouch stál v brankovišti, a gól tak nebyl regulérní. Krátce na to Západočeši udeřili podruhé. Erik Hrňa od pravé tyče nahrál na Tomáše Svobodu, který překonal Bartošáka a navýšil na 2:0! Domácí ale nepolevovali a otevřeli si střelnici. Na konci osmé minuty se prosadil Miroslav Indrák, 17 sekund nato skóroval poprvé v sezoně Petr Kadlec a bylo to již 4:0! Patrik Bartošák to v brance nevydržel a od té doby ho nahradil Daniel Dolejš.

A ten měl hned posléze těžkou práci. Před úplně prázdnou brankou měl stoprocentní příležitost Erik Hrňa, nicméně hostující brankář ho skvěle vychytal lapačkou! Poté dostaly Vítkovice možnost přesilové hry, kterou využili. Střelu Jana Štencela za záda Machovského skvěle tečoval Patrik Zdráhal a bylo sníženo. Kanonáda nekončila. Ve 13. minutě uplatnil svůj důraz na brankovišti americký útočník Nicholas Johnson. I se štěstím procpal černý kus pryže do sítě – 5:1! Indiáni si museli připadat jako v říši snů. Posléze totiž skórovali i ve vlastním oslabení, Miroslav Preisinger nabil Tomáši Svobodovi, který překonal Dolejše! Neuvěřitelná třetina tak skončila za stavu 6:1 pro Plzeňské.

Ostravský celek do druhé části hry nevstoupil špatně. Krátce po jejím začátku se do úniku dostal Patrik Zdráhal, nicméně Machovský ho dokázal vychytat svými betony. Krátce poté od modré vystřelil Lukáš Kovář, jehož ránu domácí gólman jen vyrazil před sebe, kde už úspěšně dorážel Michal Hlinka. Domácí polevili a další šanci dostal Roman Szturc, tentokráte si ale na brankáře Škody nepřišel. Pak už Západočeši dostali možnost přesilové hry a to je nabudilo. Krátce před jejím koncem se po pěkném pasu od Jakuba Lva prosadil Tomáš Svoboda, který tak dovršil svůj první hattrick v kariéře a dal již na 7:2!

Hosté mohli vzápětí opět snížit. Lukáš Kovář dostal na modrou čáru přesnou přihrávku a vyslal na branku Machovského jedovatou ránu. Opavský rodák v brance Plzně si ale vychutnal skvělý zásah lapačkou. Ve 34. minutě byl vyloučen na 2+2 minuty za hru vysokou holí Petr Kadlec. Ostravané během této přesilové hry skórovali, když po pasu Petra Koloucha z rohu propálil Peter Čerešňák vše, co mu stálo v cestě. Byla to pro něj první trefa do černého v této sezoně. Poté si opět velkou smůlu vybral Erik Hrňa, který z bezprostřední blízkosti Daniela Dolejše nepřekonal. Utkání se v závěru prostřední části začalo hodně přiostřovat a třetí třetina slibovala zajímavou podívanou.

V průběhu 43. minuty si nadějnou šanci vytvořil Dominik Kubalík, tváří v tvář Dolejšovi ovšem nedokázal přidat osmou branku jeho celku. Podívaná už pochopitelně moc atraktivní nebyla, Plzeňané se do útoku bezhlavě nehnali a Vítkovičtí jen těžce prostupovali přes obranný val soupeře. První branky v sezoně se mohl dočkat i Ryan Hollweg, který se zjevil v mezikruží. Jeho pokus ale jeden z bránících hráčů přizvedl do ochranné sítě. Zhruba v polovině třetí třetiny vyslal Kracík famózním pasem do brejku Kubalíka, ale ten znovu nedokázal strážce vítkovické svatyně překonat.

Poté už se ale indiáni prosadili, když využili špatného střídání Vítkovic. David Sklenička v útočném pásmu přenechal touš Jakubu Lvovi, který nekompromisní střelou švihem upravil stav zápasu na 8:3! Příznivci družiny trenéra Michala Straky si užívali několik minut oslavné chorály, zápas byl dávno rozhodnutý a odpovídalo tomu i dění na ledě. Přesto se domácí rozhodli ještě jednou potěšit Home Monitoring Arénu. Jaroslav Kracík pěknou přihrávkou vybídl ke skórování Miroslava Indráka, který vsítil devátou branku Škody! Konečný stav – 9:3.

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Nám se povedl vstup do zápasu. V první třetině jsme hráli aktivně, vycházely nám kombinace a dali jsme šest gólů. To o zápasu rozhodlo. Výborný výkon z naší strany.

Ladislav Svozil (HC Vítkovice Steel): Propadli jsme ve všech činnostech, hlavně v první třetině a na konci zápasu. Myslím si, že by nám nepomohl ani neuznaný regulérní gól na 1:1. Byli jsme všude pozadu, hráli jsme hrozně naivně. Vlétli na nás dva hráč do čtyř a najednou byli sami před bránou. Je to zvláštní, když jsme před pauzou odehráli dva dobré zápasy. Dnes to byla katastrofa, tragédie a neomluvitelný výkon.