PLZ - MHK 6:2

PLZ - MHK 6:2 - V parádním utkání o třetí místo zdolali indiáni Hradec!

Plzeň - Škodovka na domácím ledě sehrála důležitý souboj s hradeckým Mountfieldem. Ačkoliv po první třetině prohrávala 1:2, zápas díky pěti gólům v řadě otočila ve svůj prospěch a zvítězila 6:2!

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

6:2
1:2, 3:0, 2:0

Branky a nahrávky: 8. Kubalík (Lev, Kadlec), 30. Kubalík (Kubka, Kracík), 36. Pulpán (Johnson, Kratěna), 37. Lev (Hollweg, Jeřábek), 49. Kracík (Kubalík), 50. Lev (Kadlec, Sklenička) – 5. Červený (Ihnačák, Honejsek), 17. Bednář. Rozhodčí: Hejduk, Souček – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4564. Střely na branku: 35:32. Zblokované střely: 7:11. Hity: 19:12. Vhazování: 34:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kudroč, Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Lev, Hollweg

Mountfield HK

Kacetl (Svoboda) – Plášil, Pláněk, Čáp, K. Pilař, Vašíček, Dietz, Hronek – Dej, Bednář "C", Köhler – Červený "A", Ihnačák, Honejsek – Šimánek "A", Mertl, Kudrna – Knotek, Vantuch, Courchaine

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 1 1 1 0
Erik Hrňa 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 1 0
Nicholas Johnson 0 1 1 0 0
Petr Kadlec 0 2 2 0 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 1 4
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Dominik Kubalík 2 1 3 1 0
Branislav Kubka 0 1 1 2 0
Kristián Kudroč 0 0 0 0 2
Jakub Lev 2 1 3 1 4
Michal Poletín 0 0 0 1 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 1 0 1 1 0
David Sklenička 0 1 1 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe domácí díky své první formaci, následně ale začali zlobit hosté. Mertl se opřel do kotouče mezi kruhy a Machovský zasáhl betony. Gólman indiánů se následně činil i proti dalším dvěma střelám z podobné pozice, na dorážku Rudolfa Červeného již ale dosáhnout nemohl - 0:1! Indiáni přispěchali s poměrně rychlou odpovědí. Kadlec přiťukl na modré Lvovi, jehož pokus u levé tyče doklepl do sítě z ostrého úhlu Dominik Kubalík – 1:1! Mountfield si mohl vzít vedení za nedlouho zpět v přečíslení dvou na jednoho. Bednář v něm oslovil Köhlera, jehož fantastickým zákrokem vychytal Machovský. Ten si poradil i ranou Pilaře od modré ihned po buly, ale nestačil v další situaci. Puk sice již držel v lapačce po ráně Jaroslava Bednáře, jenže následně do něj doslova zajel Pláněk, který neměl zájem kotouč ani hrát a ku překvapení všech gól posvětil i videorozhodčí a Východočeši se tak dočkali druhého sporného gólu v zápase, před prvním se zase zdálo, že brance těsně předcházela hra vysokou holí Ihnacáka - 1:2! Ještě hůře mohlo být s modrobílými vzápětí, když se k další střele z mezikruží procpal Ihnacák, Machovský zakročil hlavou. Indiáni ještě v závěru třetiny doslova mačkali svého soka v početní výhodě, ten však tlak ustál a do kabin tak odcházel spokojenější.

Úvod prostřední části patřil domácím. Nejprve jedovatě vypálil zápěstím Lev, po chvilce zahrozil z mezikruží Kubalík. Za hosty odpověděl jedovatým pokusem na rameno Machovského z pravého kruhu Dej. Více práce měl ale Kacetl, který řešil dělovku Hrni, teč klubka těl na brankovišti po nahození domácích od modré a zuby si v dobré pozici vylámal i Kracík či dorážející Kubalík. Vysvobodit se snažil své barvy Mertl, který se trhl po levém křídle a po jeho střele zazvonila branková konstrukce. Z protiútoku ovšem znovu zahrozili Západočeši, když se z první opřel do černého nesmyslu Svoboda z pravého kruhu a z mezikruží také Bližňák. Pak se ale již HM Aréna dočkala. Kubka našteloval kanón na modré a mezi kruhy jeho pokus nadzvedl pod břevno Dominik Kubalík – 2:2! Hosty inkasovaná branka probudila a rázem se mohli vrátit do vedení. Po závaru kolem domácí klece se do touše opřel Šimánek před prázdnou brankou a Machovský zakročil po tygřím skoku.

Kacetl však nezůstal pozadu, Kudročovu ránu těsně před ním tečoval Indrák a hostující gólman zvládl zakročit vyrážečkou. Pak si ale i on vybral slabší chvilku. Trochu z nouze totiž vypálil od levého mantinelu Lukáš Pulpán a procedil kolem bližší tyče kotouč do sítě - 3:2! Za necelou minutu navíc vzal situaci dvou na jednoho na sebe Jakub Lev a tvrdou střelou doprostřed branky opět tak trochu překvapil Kacetla - 4:2! Hosté byli zcela rozhození, což dokumentovali při vlastní přesilové hře, kdy jejich rozehrávku přečetl Hollweg a sám před svatyní Mountfieldu nastřelil břevno. Oběma týmům tak po dvou třetinách patřila jedna, ve výsledku ale byli spokojenější domácí.

Poslední dějství bylo ve svém úvodu velmi opatrné, domácí se soustředili na obranu a nechali soupeře tvořit, což Mountfieldu příliš nevyhovovalo. Diváky zvedl ze židle až souboj Vašíčka s Kubalíkem, kdy chtěl hostující obránce domácího ostrostřelce tvrdě narazit u mantinelu, ten se však ještě metr před hrazením zapřel a svého soupeře tak doslova posadil na zadek. Východočeši následně zahrozili Mertlem, který se dnes již po několikáté zjevil v dobré pozici, ale přistrčení Kudrny poslal pouze do připraveného Machovského. Naopak na druhé straně se indiánům vedlo mnohem lépe. Během šestnácti vteřin využili přesilovou hru, když si své role vyměnil notorický nahraváč Jaroslav Kracík, kterého našel na brankovišti ostrostřelec Dominik Kubalík – 5:2! Za další minutu již na světelné kostce svítil „půltucet.“ Jakub Lev se trhl po levé straně a opět tvrdou střelou vyzrál na rezignujícího Kacetla - 6:2! Ten se ovšem jako správný gólman otřepal a již po chvilce skvěle zasáhl proti Johnsonovi, který pálil z první z mezikruží, ale také Kratěnovi od modré. V závěru duelu se ještě na bránu Mountfieldu řítil osamocený Hrňa, ale zakončením mezi betony neuspěl. Definitivní tečku za zápasem udělal Bližňák, kterého našel mezi kruhy Hollweg, ale následná střela se mezi tři tyče nevešla a na druhé straně Dej, který "sportovně" posouval ztracenou hůl Machovského pryč a obdržel v poslední vteřině střetnutí dvě minuty.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): První část nebyla z naší strany moc dobrá. Hradec hrál aktivně, dobře bruslil, ze začátku jsme spíš koukali, i když jsme hráče na jejich hru upozorňovali. Hradec šel do vedení, ale pak jsme rychle vyrovnali. Poté hosté dali další, možná trochu šťastnou, branku. Souhlasím, že druhá třetina byla zlomová. Chtěli jsme, aby to hráči začali dohrávat, Ryan Hollweg s Michalem Poletínem přitvrdili hru. Další zlomový moment byl, když Matěj Machovský chytil téměř jasný gól. V tu chvíli se to začalo přelévat na naší stranu. To byl ten impuls, který nás nakopl. Do třetí třetiny jsme chtěli s naším výkonem pokračovat, že touhle cestou můžeme uspět. Chtěl bych všechny kluky pochválit a poděkovat jim, protože dneska odvedli skvělou práci.

Tomáš Martinec (Mountfield HK): Myslím, že do půlky zápasu se hrál dobrý hokej, byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem. Zápas se rozhodl ve druhé části za stavu 2:2, když jsme měli stoprocentní příležitost skórovat, ale nedali jsme branku. Domácí vzápětí přidali třetí a čtvrtý gól, potom byli jasně lepší a zaslouženě vyhráli.