ZLN - PLZ 1:2

ZLN - PLZ 1:2 - Paráda! Škodovka slaví první tři body

Plzeň - Indiáni se vydali na moravský trip, ve Zlíně se střeli s místním týmem PSG. Západočeši si byli vědomi, že je nejvyšší čas na bodový zisk, ve Zlíně tedy ukázali svá bojovná srdce a po brankách Yellow Horna a Kratěny mohou slavit první výhru v sezoně!

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

1:2
0:1, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 39. Říčka – 15. Yellow Horn (Johnson, P. Kadlec), 44. Kratěna (Lev, P. Kadlec). Rozhodčí: Čech, Šír – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 226. Střely na branku: 25:20. Zblokované střely: 17:10. Hity: 7:6. Vhazování: 30:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

PSG Berani Zlín

Kašík (Štůrala) Kotvan, Marušák, Blaťák, Bořuta, Žižka, Matějíček, Horák – Říčka, Holík, Bukarts – Veselý, Vlach, Honejsek – Kubiš, Chytil, Okál – Ondráček, Šťastný, Gago. Trenér: Rostislav Vlach.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Sklenička, Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Moravčík, Kubka – Svoboda, Stach, Kratěna – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Hrnka, Schleiss – Johnson, Koreis, Yellow Horn. Trenér: Michal Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 4
Nicholas Johnson 0 1 1 1 2
Petr Kadlec 0 2 2 1 0
Jakub Koreis 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 1 1 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 -1 2
Colton Yellow Horn 1 0 1 1 2

komentář

Úvod zápasu mezi Zlínem a Plzní začali aktivněji Západočeši, bylo vidět, že indiáni chtěli na Moravě urvat první body v novém ročníku. Uběhla necelá minutka od úvodního vhazování, když si formace vedená Jaroslavem Kracíkem vytvořila v útočném pásmu tlak, ke kotouči se dostal Dominik Kubalík, dobře vypálil a trefil spojnici tyčí! V páté minutě se do šance dostali i domácí berani, když se v pěkné pozici zjevil Petr Holík, ale lapačka Matěje Machovského byla připravena. Na druhé straně byl v permanenci opět zlínský gólman Libor Kašík, který před sebe vyrazil ránu Kubalíka a Kracík v jasné šanci poslal touš jen nad branku domácích.

Oba týmy poté měly k dispozici přesilovou hru, ale ani jeden z hokejistů se nedokázal prosadit, oba gólmani byli velmi pozorní. V patnácté minutě první periody bylo znovu na obou stranách velmi rušno. Nejprve se ve výborné pozici zjevil obránce Zlína Matějíček, ale na Matěje Machovského si nepřišel. A tak udeřilo na druhé straně. Čtvrtá formace modrobílých si vytvořila dobrým pohybem tlak v útočném teritoriu, Koreis zařídil svou prací rozruch před brankovištěm, kam nastřelil kotouč Johnson a Colton Yellow Horn už měl jednoduchou úlohu, když doklepl touš za bezmocného Kašíka. Škodovka vedla a Yellow Horn se tak prosadil i ve svém druhém utkání za Plzeň! Do kabin tedy šli hosté s jednobrankovým náskokem.

První šanci druhé periody si vypracovali hokejisté PSG. Před Machovského brankoviště se natlačil Antonín Honejsek, zručně vstřelil, ale plzeňský gólman pohotově dokázal zasáhnout lapačkou. O minutu později byla celá zlínská obrana rozhozená, v ideální pozici nebyl ani gólman Kašík, z otočky to tedy zkusil Petr Kadlec, jehož rána se zastavila o břevno! Poté se hrál spíše opatrný hokej, oba celky hrály poctivě z obrany a chtěly se vyvarovat sebemenší chybičky. O něco aktivnější byli sice indiáni, kteří často jedovatě kroužili v útočném pásmu, ale většinu akci dokázala zlínská defenziva eliminovat.

Poté za zády Libora Kašíka znovu zvonila tyč, konkrétně to bylo opět prokleté břevno. Aktivní čtvrtá lajna Plzně si vypracovala další šanci, Nicholas Johnson poslal touš před branku, kde hlídkoval znovu Colton Yellow Horn, ale jeho svižný pokus zastavila branková konstrukce. Po něm se do pěkné příležitosti probojoval i kapitán modrobílých Ondřej Kratěna, jenž v oslabení udržel kotouč v útočném pásmu a nebezpečnou ranou vystrašil Kašíka. Plzeňáci ke konci třetiny dvakrát poslali puk na zakázané uvolnění, což se jim následně vymstilo. Robert Říčka se po dobrém napadání Moravčíka ve středním pásmu zmocnil touše, po pravé straně si nabruslil do útočné třetiny a přesnou ranou nad lapačku Machovského srovnal stav zápasu. Po čtyřiceti minutách tak na světelná tabuli svítilo skóre 1:1

V úvodu poslední třetiny se do přečíslení dostali domácí Holík s úspěšným střelcem Říčkou, druhý jmenovaný však nyní trefil pouze tyč klece Matěje Machovského. Poté měli šanci i Plzeňští, Kratěna našel Tomáše Svobodu, jehož ránu z první na poslední chvíli zastavil Kašík. Následně putoval na trestnou lavici Honejsek a indiáni trestali! U pravého mantinelu se puku zmocnil Ondřej Kratěna, s ničím se nemazlil a jeho nechytatelná rána vrátila Západočechům vedení. Třetí trefu Plzně měl po pasu Kracíka na holi Miroslav Indrák, leč Kašík se vytáhl s parádním zákrokem, puk se poté povaloval okolo brankové čáry, na poslední chvíli ho odpálil bek Zlína Antonín Bořuta,

Škodovka poté ubránila oslabení, po jeho skončení se do obrovské šance dostal Miroslav Blaťák, ale jeho nakonec slabý bekhendový pokus Machovský dokázal zpacifikovat. Domácí berani to na konci utkání zkoušeli v šesti, ale šanci si vytvořit nedokázali. Kašík se poté musel vrátit do své brány, kde ho velice ohrožovali Indrák s Kracíkem, ale ani jeden se neprosadil. Plzeňákům to však nevadilo, neboť po výhře 2:1 slaví první výhru v sezoně.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Zlín): Během celého zápasu jsme byli horší v soubojích o puk. Vyplývalo to z nějaké křečovitosti, která se táhla celým zápasem. Nepomohli jsme si ani v přesilových hrách a proto jsme dnes prohráli.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Před zápasem jsme byli v situaci, kdy jsme nevyhráli žádné utkání a měli na kontě nula bodů. Jeli jsme do Zlína, který hrál velmi dobře s Boleslaví, kdy prohrával 1:4, ale stáhl to na 4:4. Pak sice prohráli, ale hráli velmi dobře. Věděli jsme, že nás nečeká lehký úkol, ale za každou cenu jsme tady chtěli urvat body a už se začít škrábat z toho dna. Bylo to opravdu za minutu dvanáct, vyšla nám i přesilovka a kluci celý zápas bojovali, makali. Bylo z nich cítit, že už to chtějí zlomit, že si za tím jdou. Jsme strašně šťastní, že máme tři body.