PLZ - MHK 4:3pp

PLZ - MHK 4:3pp - Jakub Lev vystřelil Škodovce první domácí výhru!

Plzeň - Na indiány čekal v páteční podvečer další nepříjemný soupeř, do západočeské Home Monitoring Arény přicestoval Mountfield Hradec Králové. Úvodní třetina se Plzni nepovedla, ale v prostřední periodě modrobílí skóre dokázali otočit. Duel nakonec došel až do prodloužení, které pohotovou střelou rozhodl domácí Jakub Lev.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

4:3p
0:2, 3:0, 0:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 22. Yellow Horn (Johnson), 33. Indrák (Lev, Kracík), 40. Kratěna, 65. Lev – 2. Kukumberg (Šimánek, Bednář), 18. Dej (Jarůšek), 56. Červený (Jarůšek, Pláněk). Rozhodčí: Šír, Krob – Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4021. Střely na branku: 21:36. Zblokované střely: 15:12. Hity: 38:16. Vhazování: 32:33. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Sochůrek) – Pulpán (A), Čerešňák, D. Sklenička, Moravčík, M. Špaček, Slovák – D. Kubalík, Kracík (A), Kratěna (C) – T. Svoboda, Hrnka, Indrák – Johnson, Lev, Yellow Horn – Schleiss, Koreis, Švarc.

Mountfield HK

Kacetl (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pavlas, Čáp – Červený (A), Džerinš, Jarůšek – Dej, Kukumberg, Bednář (C) – Šimánek, Potulny, Köhler – Pavlík, T. Knotek, Nedvídek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 65 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Tomáš Hrnka 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 1 0 1 -2 0
Nicholas Johnson 0 1 1 1 0
Jakub Koreis 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 0 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 1 1 2 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -2 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 3 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 -2 0
Michal Špaček 0 0 0 -1 2
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Colton Yellow Horn 1 0 1 1 0

komentář

Zápas odšpuntoval již ve druhé minutě Roman Kukumberg, který se dostal za domácí obránce a střelou švihem do horní části branky vyzrál i na Machovského - 0:1! Vzápětí měl na holi srovnání Svoboda, pumelicí z levého kruhu ovšem pouze orazítkoval břevno. Nevedlo se ani Kratěnovi, jenž z mezikruží minul zařízení. Totožná situace nastala i později a i tentokrát domácí kapitán neseřídil dobře mířidla. A tak platilo otřepané „nedáš – dostaneš.“ Mountfield, který se soustředil výhradně na defenzivu, podnikl ojedinělý výpad, který jemnou tečí pobídky Jarůška od mantinelu zakončil Rastislav Dej – 0:2! V závěru třetiny našel Kracík zpoza klece z první pálícího Kubalíka, plzeňský ostrostřelec rozvlnil síť pouze z boku. První třetina tak dospěla ke svému konci. Diváci v ní viděli pouhopouhých osm střeleckých pokusů, tři vyslali indiáni, pět Východočeši.

Jak načali hosté úvodní dějství, tak učinili domácí ve druhém. Colton Yellow Horn se zjevil mezi kruhy a po příhře Johnsona překonal Kacetla ranou na lapačku - 1:2! V přesilové hře mohl za Mountfield odpovědět Köhler, dvěma v rychlém sledu po sobě jdoucími ranami zblízka si na Machovského nepřišel. V polovině utkání naopak udeřilo na druhé straně. Lev našel od modré křižnou příhrou na pravý kruh Miroslava Indráka, který vymetl bližší šibenici - 2.2! Ve stejné herní situaci mohli odpovědět i Východočeši, když se mezi obránci prosmýkl Köhler, jeho pokus ale domácí gólman vytěsnil ramenem. Vzápětí mohli udeřit i indiáni, situaci dva na jednoho vzal na sebe Slovák, tvrdým projektilem ovšem pouze řádně promasíroval rameno Kacetlovi. Dvacet vteřin před druhou sirénou pláchl hostům Ondřej Kratěna, touš se po jeho kličce do bekhendu dostal za brankovou čáru a po dlouhých konzultacích nakonec videorozhodčí musel zavolat sudího k telefonu, který důrazně gól odmítal. Poté ale potvrdil, co bylo vidět na kostce již několikrát před tím, černý nesmysl skutečně v brance skončil - 3:2!

Poslední dvacetiminutovku načali indiáni střelami z obou kruhů. Skleničkův pokus vyrazil Kacetl ramenem, Kubalík rozvlnil síť z boku. Další šanci měl Johnson po přistrčení Yellow Horna mezi kruhy, gólman Mountfieldu se vyznamenal. Východočeši zahrozili v početní výhodě, když křižnou přihrávku ranou z první neproměnil Potulny a dorážkou neuspěl ani Köhler. V situaci dva na jednoho selhal i Kukumberg, který nastřelil pouze Machovského hruď. Za indiány vypálil z mezikruží Svoboda přes obránce, našel lapačku připraveného brankáře Mountfieldu. Pak se již skóre měnilo. K odraženému touši se dostal Jarůšek a jeho projektil ještě tečoval Rudolf Červený – 3:3! V závěru zápasu svůj tým oslabil špatným vyhozením kotouče právě Jarůšek, indiánům se ale rozhodnout nepodařilo. Pokus Kratěny z pravého kruhu Kacetl ukryl do své lapačky, poradil si i s ranou Pulpána od modré.

Prodloužení bylo z obou stran poměrně opatrné, stadionem to však pouze zahučelo, když si Šimánek najel mezi kruhy a jen těsně minul. Za indiány hrozil Johnson, ranou přes obránce skórem nepohnul. Rozhodnutí měl na holi i Bednář, tváří v tvář Machovskému jeho zakončení skončilo na betonu. A tak vše vzal na sebe Jakub Lev. Uzmul touš do své moci, projel do útočného pásma a svou dělovkou nasadil pověstné housličky obránci i gólmanovi - 4:3!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (asistent HC Škoda Plzeň): My jsme chtěli vstoupit do zápasu aktivně a jít do vedení, bohužel se to ale nepovedlo. V naší kabině nebyla dobrá situace po první třetině, udělali jsme trochu bouřku. Jasně jsme si řekli, že do druhé třetiny vstoupíme úplně jinak. Jakmile nejste na puku, nemůžete dát gól, takže jsme na něm chtěli být. Podařilo se nám to otočit, třetí třetina už od nás byla ale trochu nervózní. Otěže přebral Mountfield, který byl nebezpečnější. Bohužel jsme dostali gól na 3:3, který byl takový smolný. V prodloužení se nám znovu nedařilo být na puku, ale jsme strašně rádi, že to Kuba Lev vzal a udělal jednoduše – tedy přesně tak, jak chceme a vyžadujeme. My dnes bereme dva body a v naší situaci jsou cenné.

Václav Sýkora (Mountfield HK): My jsme neměli špatný vstup do zápasu a začali jsme aktivně. Pak se to ale přeneslo na hole soupeře, domácí začali hodně napadat. My jsme se v té první třetině vytěžili z minima maximum, dali jsme dva góly z takových rychlých protiakcí. Je pravda, že Plzeň neměla tolik střel, ale měla tam nějaké gólovky. Druhá třetina byla z naší strany nejhorší z celého utkání. Pak jsme ale inkasovali dvakrát a na konci třetiny při vlastní přesilovce jsme to sehráli špatně. Plzeň otočila zápas. Třetí třetina byla od nás nejlepší, tam jsme o ten výsledek začali hodně bojovat a podařilo se nám srovnat. V prodloužení jsme byli aktivnější, jenže místo střelby jsme často volili přihrávky. Ten gól na druhé straně byla taková ukázka, z čeho padají góly.