KVA - PLZ 1:2sn

KVA - PLZ 1:2sn - Derby o nervy! Plzeň ale nakonec veze dva body!

Plzeň - Indiáni dokázali vyrovnanou šachovou partii rozseknou zásluhou svého kapitána Ondřeje Kratěny v sedmé sérii nájezdů a na cestu si tak přibalili dva cenné body.

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň

1:2sn
1:0, 0:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 13. Kindl (Tomáš Dvořák) – 49. Pulpán (Vondráček, Kracík), roz. nájezd Kratěna. Rozhodčí: Hribik, Lacina – Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. Diváci: 4257. Střely na branku: 46:28. Zblokované střely: 6:12. Hity: 4:4. Vhazování: 29:35. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Energie Karlovy Vary

Závorka (Honzík) – Harant, Dujsík, Sičák, M. Rohan, Tomáš Dvořák, Benák – T. Rachůnek, Mullane, V. Tomeček – Kindl, Skuhravý (C), Gorčík – Harkabus, Gríger, Flek – T. Rohan, Matuš, Stloukal.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Pulpán, Čerešňák, Kvasnička, Slovák, Němeček, Holý, M. Špaček – D. Kubalík, Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Yellow Horn – T. Svoboda, Hrnka, Vondráček – Schleiss, Koreis, Švarc.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 65 46 1 45 97,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 1 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 2
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 2
Ondřej Kratěna 1 0 1 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
David Němeček 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 1 0 1 1 6
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Tomáš Slovák 0 0 0 -1 6
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Tomáš Vondráček 0 1 1 1 0
Colton Yellow Horn 0 0 0 0 0

komentář

První derby s Plzní v letošní sezoně bylo od začátku poznamenáno nefunkční časomírou v karlovarské hale, jak hráči, tak i fanoušci tím přišli o určitou část komfortu, orientovat se museli dle hlášení. Hokejisté se s tím ale vypořádali dobře, především pak domácí. Od prvních minut byla znát na představitelích obou celků nervozita, body z tohoto zápasu totiž byly velmi důležité a vyhrané derby mohlo psychiku hráčů značně pozvednout. Nějaké krásné akce k vidění moc nebyly, vše vznikalo z tvrdých soubojů, které si ale nikdo nedovolil ani na okamžik vypustit. Domácí energetici byli chvílemi o něco aktivnější, díky čemuž se dostávali ke krátkodobému tlaku, hned ten první se jim podařilo trochu se štěstím využít. Unavení obránci nestihli zareagovat na Dvořákovu odraženou střelu, kterou za ležícího brankáře dorazil z úhlu Denis Kindl. V závěru první třetiny byli stále aktivnější domácí, hosté už si ale další branku vstřelit nenechali.

Jestliže jsme v první třetině sledovali opatrný a spíše obranný hokej, tak druhá perioda přinesla přesně to, proč diváci v neděli odpoledne do KV Areny přišli. Ve spoustě soubojů se začalo pořádně přiostřovat, hráči neměli daleko k opravdu tvrdým zákrokům. Vše dost ovlivnily přesilové hry, ve kterých se týmy od třicáté minuty takřka pravidelně střídaly. Hned jednu dvojitou si vyzkoušeli domácí energetici, během ní se jim ale nepodařilo rozhodit obranu indiánů, a tak skóre nenavýšili. Početní výhodu si následně vyzkoušela také Plzeň a málem bylo srovnáno, Svoboda ale trefil jen tyč. Jakmile se hrálo v plném počtu, diváci se zvedali ze sedaček. Za brankou Machovského se do sebe pustili Skuhravý s Pulpánem, strkanicí to neskončilo, šlo se až na holé pěsti. Závěr prostřední části tak byl hodně vypjatý, obešlo se to ale bez dalších trestů a do šaten se šlo stále za jednobrankového vedení pro Energii.

O druhé přestávce musel být v šatně Plzeň opravdu rachot, na začátku třetí části totiž byla k vidění zcela jiná Plzeň. Pomohla ji k tomu také přesilová hra, v té ale nedokázali indiáni potvrdit dobré statistiky. Paradoxně největší šanci měl v této početní nevýhodně Tomáš Rachůnek, ten ale nedokázal svůj průnik do rozhozené obrany přetavit v branku. Hosté se ale neustále zlepšovali, což vedlo ke vstřelení hned dvou branek, ta první jim ale nebyla uznána pro hru vysokou holí. O minutku později se ale už v útočném pásmu dostal k odraženému puku Lukáš Pulpán a dělovkou jej poslal do Závorkovy branky. Karlovarští měli v závěru třetiny neskutečné množství šancí, přesilovou hru, Plzni ale nedělalo moc práce toto všechno ubránit, hra domácích byla velmi statická, bez jakéhokoliv nápadu, pár střel na náhodný odraz před bránu úspěch nemělo.

Prodloužení ve třech hráčích je divácky neskutečně atraktivní, což se potvrdilo i tentokrát. Divokou hru ale zastavil hned po minutě nesmyslný faul Václava Benáka, který tak nabídl Plzni dvouminutovou přesilovku. Energetici ji s vypjetím všech sil dokázali ubránit, nakonec si sami jednu zkrácenou zahráli, i tak ale musely rozhodnout až nájezdy. V těch se dokázal dvakrát prosadit Ondřej Kratěna, který tak přiřkl druhý bod indiánům.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás je to pořád stejná písnička, doma si vytvoříme spoustu šancí, máme spoustu střel, ale střelecká potence je bohužel mizerná. Dali jsme bohužel jen jeden gól, měli jsme tam již několikátou přesilovku pět na tři, z které jsme zase gól nedali. V prodloužení jsme odbránili soupeřovu přesilovku čtyři na tři, což pro nás bylo důležité. Chtěli jsme získat extra bod v nájezdech, ale dát jenom jeden gól ze sedmi nájezdů, tak to je potom těžký získat navíc ten jeden extra bod.

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Vary dnes začaly lépe, v první třetině měly daleko lepší pohyb než my. Měli jsme s jejich pohybem problémy u nás ve třetině. Vary po první třetině zaslouženě vedly. Ve druhé části jsme to chtěli zlepšit, což se nám myslím trochu povedlo, ale měli jsme tam nějaké přesilovky, které jsme nesehráli úplně špatně, ale bohužel jsme z toho nic nedali. Ve třetí třetině jsme sestavu stáhli na tři lajny a chtěli jsme samozřejmě ten zápas vyrovnat, což se nám povedlo. Jsme šťastní, že jsme ještě přidali druhý bod z nájezdů.